Day Zero Project·DIY·Persoonlijk

La vie de Mama’s Day Zero Project: Update #1

Hier kon je al eerder lezen over mijn Day Zero Project, wat in het kort inhoud dat je voor jezelf 101 doelen neerzet op papier die je in 1001 dagen probeert te behalen. Die doelen kunnen zo groot of zo klein zijn als je zelf wilt. Ik liet jullie al eerder mijn doelen zien waarvan ik er toen al een aantal had behaald. Inmiddels heb ik er weer een aantal afgerond of een aantal deels gedaan! Lees je mee?

10 x een bos bloemen voor mezelf kopen
Ok, het gaat nog niet heel vlot, maar vorige week heb ik toevallig mijn eerste bos voor mezelf gekocht! En ik werd er best blij van dus die andere 9 keer zouden een makkie moeten zijn toch?

5 DIY projecten maken
Inmiddels heb ik twee grote DIY projecten gedaan. Eentje daarvan was een krijtbord voor in de tuin maken, zodat de jongens lekker konden krijten in de tuin, zonder dat al mijn tegels onder de krijt zouden zitten. Win/win dus!Het tweede project was mijn houten advent kerstboom. Ook dit was echt een succes bij de mannen. Vanaf 1 december mochten ze elke dag een pakje open maken. Uiteindelijk had Tobias een heel politiebureau van Lego bij elkaar en Samuel een boerderij van Playmobil!25 boeken lezen
Hahaha, nou laat ik het zo zeggen, ik ben begonnen in een stuk of 5 boeken waarvan ik er op dit moment eentje uit heb! En wel het boek “Holleeder”. Maar dat was ook wel meteen een hele spannende! Echt een aanrader! Voor de rest moet ik dus nog even wat meer mijn best gaan doen, want 25 boeken in 1001 dagen zou haalbaar moeten zijn toch??25 films thuis kijken
Dit doel gaat best goed! Ik zit inmiddels op 8 films die ik lekker thuis op de bank gekeken heb. Daar zaten onder andere de films How to be single, The Revenant, Mothersday en Divergent tussen. Dit weekend maar weer eens een movienight inplannen!

5 km hardlopen
Ik denk dat dit zo’n doel is wat niet behaald gaat worden. Ik was heel dichtbij. Ik gebruikte het Start to Run programma van de Belgische Evi, maar toen ik bijna op de 5 kilometer zat werd ik halverwege de run ineens zo beroerd dat ik een tijdje helemaal niet meer durfde te lopen. Toen ik besloot dat het wel weer kon, moest ik weer een paar lessen terug qua afstand en tempo en toen ben ik na die les gestopt…. Zonde, maar wie weet als het weer wat beter wordt, ga ik het weer oppakken en kan ik toch mijn doel behalen!

Een grote jongenskamer voor Tobias 
Ja, deze mag van de lijst af! Een tijdje geleden verhuisden wij naar zolder en kreeg Tobias onze slaapkamer. Hij mocht ook een nieuw bed uitzoeken, want hij sliep voorheen in een peuterbed. Hij koos een hoogslaper van Ikea en hij heeft er inmiddels ook een mooie Legotafel staan!


Een grote jongenskamer voor Samuel 
Toen Tobias naar onze kamer verhuisde, kreeg Samuel Tobias zijn oude kamer. Deze is een stuk groter dan Samuel zijn babykamer. Ook ging Sam van een ledikantje naar een peuterbed! Wij maakten nog een treintafel voor hem (hier binnenkort een blogje over) en klaar was zijn grote jongenskamer!

5 grote knutselprojecten doen met de jongens
In december had ik een leuk knutselproject voor de mannen. Ik toverde de woonkamer om tot een pietenfabriek! Hier moesten de mannen pepernootjes bakken, kadootjes inpakken, kadootjes in de schoorsteen mikken, een pietenmuts en sinterklaas mijter maken en nog veel meer. Ik had het van tevoren allemaal uitgedacht en het was nog leuker dan ik verwacht had! De jongens vonden alles even leuk en waren best een poosje zoet 🙂 En voor jongens met de aandachtsspanne van een goudvis is een poosje best heel lang! Oh en in oktober toverden we pompoenen om tot enge monsters! Ook best een groot knutselproject toch?5 x een nieuw restaurant proberen
Dit is echt een leuk doel om aan te werken. Helaas komen we er niet veel aan toe, maar we kunnen toch 2 van de 5 van ons lijstje afstrepen. Zo zijn we naar een  vrij nieuwe sushi tent geweest hier in Zandvoort en hebben we voor het eerst in ons leven bij de Thai gegeten. En dat was zeker voor herhaling vatbaar!

5 x naar een voorstelling/concert
We gingen samen met onze mannen naar de voorstelling van Brandweerman Sam waar de mannen genoten hebben van de show en wij van die blije gezichtjes… En in november gingen Bas en ik, een jaar nadat ik de kaartjes had gekocht, dan eindelijk naar het concert van Kensington! En wow, wat was het geweldig! De kaarten voor dit jaar zijn al lang en breed uitverkocht, maar mocht er voor volgend jaar al iets in de planning staan, dan zou ik zeker weer kaartjes kopen!

5 x naar de bioscoop
Jaja, hier ben ik al over de helft! Ik heb inmiddels drie van de vijf films gezien en wel Me before you, Bridget Jones Baby en Soof 2. Allemaal even leuk om te zien!! Wat de volgende film wordt kunnen jullie misschien wel raden 🙂

Nou, best een mooi lijstje toch? Ok, ik moet er echt nog wel even mee aan de slag, maar ik vind het echt leuk om te doen en er bewust mee bezig te zijn. En hopelijk, door mijn nieuwe La vie de FIT Mama project, gaat het met dat kilo doel ook wel goedkomen ; )

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin’

Een gedachte over “La vie de Mama’s Day Zero Project: Update #1

  1. Fijn dat het met de bloemen gelukt is. Dat is toch al gauw ongeveer 1 keer per maand bloemen kopen voor jezelf.

    Het boek Judas heb ik gisteren net uit de bieb gehaald. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *