DIY·Persoonlijk·Speelgoed

De Ikea Trofast hack!

Zoals jullie misschien inmiddels al weten ben ik fan van Ikea hacks. Ikea meubels die je omtovert tot een gecustomized item door een (meestal) kleine aanpassing. Zo kon je al lezen over het standaard Duktig kids keukentje die we omtoverden tot een iets stoerdere en apartere variant én kon je lezen hoe we voor Tobias een Legotafel maakten van diverse Ikea spullen.

Vandaag deel ik nog een Ikea hack, gewoon, omdat ik heel gelukkig wordt van dit soort hacks en hoop dat jullie er net zo blij van worden als ik! Een tijdje geleden ging Samuel van zijn babykamer met ledikantje en commode naar een ” grote jongens” kamer met een peuterbedje. Hoewel er ook een kledingkastje staat vond ik het nog een beetje een leeg kamertje.

Ik zocht mijn toevlucht tot Pinterest en vond daar de leukste ideeën. Na een tijdje zoeken  had ik bedacht dat er een trein/speeltafel zou komen. Het liefst met opbergruimte zodat we er ook nog een hoop speelgoed in kwijt zouden kunnen.

En dit is hem uiteindelijk geworden!

Helemaal geen ingewikkeld ding. Gewoon simpel, mijn peuter werd er erg enthousiast van én er zit veel opbergruimte in (en daar werd ik dan weer erg enthousiast van).

Wat heb je nodig om deze gave speeltafel ook te maken?

En that’s it! Wij hadden het Trofast basiselement nog op zolder staan. Zonder een echt doel ervoor, dus die hoefden we niet opnieuw aan te schaffen. Als je wel alles nog aan moet schaffen ben je uiteindelijk voor ruim € 65,- klaar (de lijm of dubbelzijdig tape niet meegerekend).  Valt hartstikke mee toch?

De ene keer wordt er een treinbaan op gebouwd door de mannetjes (want Tobias speelt, sinds Samuel zijn speeltafel heeft ineens ook heel graag op Samuel zijn kamer) en de andere keer wordt alle Playmobile uitgestald. Echt een succes hier dus!

Hebben jullie thuis ook Ikea hacks?

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin’

9 gedachten over “De Ikea Trofast hack!

  1. Leuk bedacht. 1 vraagje. Zoals ik het kan zien heb je het blad aan beide kanten over laten hangen. Wordt het dan niet lastig om de spullen te pakken zonder je hoofd te stoten.?
    Ik ben ook bezig met een aantal hacks alleen nog geen bericht over geschreven

  2. Hoi, nee dat hebben we bewust zo gedaan zodat hij er vanaf elke kant bijkan en we kunnen hem ook nog tegen de muur aan schuiven. Je hoofd stoten is ons nog niet gebeurd omdat het maar een klein stukje is aan elke kant ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *