DIY·Feestdagen

DIY adventkalender

Ik ben gek op kerst… En ik ben gek op DIY projecten… Tel die twee bij elkaar op en wat krijg je dan?

Een DIY adventkalender!!

Ik kwam op het idee door de blog van Creachick waar ik veel inspiratie op doe voor leuke diy en knutsel ideetjes. Zij maakte van palethout een te gekke adventkalender. Die wilde ik voor dit jaar ook heel graag gaan maken! Dus ging ik aan de slag!


Van mijn zwager kreeg ik een palet die ik voor de boom zelf kon gaan gebruiken dus toen het op een zaterdag droog en zonnig was, heb ik de boom uitgezaagd in de tuin (ok, met een klein beetje hulp van Bas) en kon ik sisaltouw aan het hout bevestigen zodat ik er kadootjes aan op kon hangen.


Toen dat gedaan was ben ik een avond (of twee) gaan zitten om alle pakjes in te pakken en in de boom te hangen. Was nog best een klus dat inpakken. Ik koos namelijk voor 23 adventdagen en dat natuurlijk keer twee want er zijn twee mannetjes hier die graag kadootjes open maken, dus dat waren even 46 pakjes die ik kon gaan inpakken… Best leuk om te doen hoor, maar ergens rond pakje nummer 30 was ik het wel een beetje zat…

Maar ik heb hem uiteindelijk afgekregen en er voor de gezelligheid nog wat lampjes ingehangen en klaar is de diy-advent kerstboom!


Ik vind hem zo ontzettend leuk geworden! En ben stiekem best trots op het eindresultaat!

Wat we allemaal in de pakjes hebben zitten? Aangezien Tobias in zijn Lego fase zit en Samuel in zijn Playmobile fase, besloten we dat dat het moest gaan worden. En dan het liefst één groot pakket wat we over 23 kleine pakketjes konden verdelen. En dus struinde ik Marktplaats af op zoek naar geschikte sets. En ja hoor!  Ik vond voor Samuel een hele leuke boerderij set met allemaal  accessoires erbij en voor Tobias een politiebureau met een politieauto, motor en wat boeven erbij! Dat gaan de mannen heel erg gaaf vinden!


 Mocht je zelf nu ook zin hebben gekregen om zo’n te gekke adventkalender te maken, dan heb ik hieronder nog een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet!

christmas-advent-calendar-idea-35

Bron: Kate’s creative space

christmas-advent-calendar-idea-2

Bron: La maison de Loulou

0476a87a5913eede8590211fba1d4375.jpg

Bron: Cut out and keep

2de7ba46dcffdeb6d185373a738d22e0

Bron: Pinterest

15700579170_e9e7765239_z

Bron: Torie Jayne

 

 

 

Een gedachte over “DIY adventkalender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *