DIY

DIY: Bumba traktatie


Ik vind het heel erg leuk om traktaties in elkaar te flansen. Hoe creatieve, hoe beter. Ik zoek op Pinterest al weken van tevoren naar leuke ideetjes en als het eenmaal bijna zover is, koop ik de benodigde spullen in en ga ik aan de slag. Ik vind het dan ook leuk om afentoe mijn traktaties met jullie te delen. Wie weet halen jullie er inspiratie uit voor jullie kids! In deze eerste DIY traktatie blog deel ik de traktatie die Tobias uitdeelde op het kinderdagverblijf toen hij 1 werd!

Aangezien hij toen nog in een babygroep zat, waren de traktatiekeuzes vrij beperkt maar daarom niet minder leuk. Ik koos voor  Danoontjes omdat die kleintjes dat echt heerlijk vinden!

Wat heb je nodig:

  • Papier in de kleuren rood, roze, lichtroze/huidskleurig en geel;
  • Een afbeelding van Bumba (uitgeprint);
  • Een zwarte en rode stift;
  • Een schaar;
  • Lijm;
  • Plastic lepeltjes;
  • Plakband;
  • Danoontjes.

Je hebt eerst een afbeelding van Bumba nodig. Deze gebruik je als voorbeeld. Zodra je deze gevonden hebt, print je hem uit en knip je vervolgens alle losse onderdelen van Bumba uit. Dus zijn hoofd, hoed, handjes, jurk, het hartje op de jurk en de twee rode stippen op zijn hoed. Deze trek je vervolgens stuk voor stuk over op de juiste kleuren papier en als je er genoeg hebt gemaakt, dan knip je alle onderdeeltjes uit.

Als je van alle losse onderdelen allemaal Bumba’s hebt gemaakt, dan kun je de losse stukjes aan elkaar lijmen. Het gezichtje en het plukje haar teken je er met de stiften op. En dan zien ze er dus zo uit:

Nu gaan we Bumba aan het Danoontje vastplakken. Het Danoontje leg je op z’n kant en op het ‘dekseltje’ plak je een stuk opgerold plakband. Zo, je Bumba zit als het goed is vast aan het Danoontje! Nu hoeven we alleen nog maar het lepeltje vast te plakken aan één van zijn handjes. Ook dit doe je met opgerold plakband.

iphone-mei-334

Nu is je Bumba traktatie klaar! Ik maakte van een deksel van een doos papier nog een leuk doosje om de Bumba’s in te vervoeren, maar je kunt hier ook iets anders voor verzinnen!iphone-mei-332

Erg leuk om te maken en vooral voor de allerkleinsten ook heel leuk om te trakteren!

Een gedachte over “DIY: Bumba traktatie

  1. Dat ziet er echt leuk uit. Ik moest laatst ook op zoek naar inspiratie voor een traktatie. Het werden doosjes met rozijnen, mooi ingepakt met een mooie label eraan. En dan als een soort rugzakje vast gemaakt op de rug van plastic diertjes. Was ook een succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *