DIY·Kids

DIY: Cars traktatie

Tobias werd begin mei alweer 5 jaar! Het is echt ongelovelijk hoe ontzettend snel de tijd gaat! Dit betekende natuurlijk dat er ook getrakteerd moest worden op school!

Al weken was ik op zoek naar de perfecte traktatie (ik pak graag creatief uit), maar ik kon maar niet kiezen… Uiteindelijk vond ik een traktatie die ik prima samen met Tobias zou kunnen maken. En hoewel dat zou betekenen dat mijn perfectionistische kant het afentoe zwaar zou krijgen, vond ik het toch wel een erg leuk idee! En ook Tobias vond de traktatie er leuk uitzien!

Wat heb je nodig:

  • Een zak aardbeiveters (of dropveters);
  • Een aantal zakken snoepsleutels;
  • Een afbeelding van Cars naar keuze (ik downloadde een plaatje en plakte er de tekst ‘Hoera, Tobias 5 jaar!’ bij);
  • Een schaar;
  • Eventueel een perforator.


Je begint met het knippen van de afbeeldingen. Ik maakte er meteen na het knippen een gaatje in met de schaar, zodat de aardbeiveter er straks doorheen kan. Ondertussen gaf ik Tobias ook een taak zodat hij zich niet zou gaan vervelen (lees: zou gaan zeuren over het opeten van al het snoep). Ik liet hem de sleutels sorteren: één bakje met alle gekleurde sleutels en één bakje met dropsleutels.

Nadat alles uitgeknipt is en voorzien van een gaatje, kun je je kleuter de veters door de gaatjes laten steken en hier twee sleutels aan laten hangen. Daarna neem jij de traktatie over en maak je er een knoopje/strikje in.

Prima teamwork toch? Dit werkte heel goed! Op een gegeven moment ging Samuel zich er ook mee bemoeien, dus hij mocht de sleutels aangeven aan Tobias. Samuel was heel trots dat hij mee mocht doen.

En dan is dit uiteindelijk het resultaat:Ik legde alle sleutels op een dienblad, deed er een folie omheen en klaar was de traktatie!

Een simpele maar toch leuke traktatie die je makkelijk met je kleuter kunt maken! Mocht je nog meer traktatie inspiratie zoeken, ik schreef eerder al een artikel over een Paw Patrol traktatie en een Bumba traktatie!

2 gedachten over “DIY: Cars traktatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *