DIY·Shopping·Speelgoed

DIY: Lego tafel van Ikea

Tobias is gek op Lego… Het begon begin dit jaar met een setje van Lego City en inmiddels is zijn collectie aardig uitgebreid! Van Sinterklaas kreeg hij ook een mooie nieuwe set en daarna lagen er onder de kerstboom nog meer Lego sets op hem te wachten. We bewaarden zijn Lego eerst in een plastic doos die we bij de Action kochten. Alleen past het inmiddels niet meer in één doos en wilde ik iets anders verzinnen.

Hij speelt eigenlijk altijd beneden op zijn autokleed met zijn speelgoed, maar de laatste tijd willen de mannen steeds vaker op hun kamer spelen. Dus toen ik op de blog van Marisca las over een Lego tafel, wist ik dat ik ook zo’n tafel wilde maken voor op Tobias zijn kamer.

Nadat ik op internet wat vooronderzoek had gedaan (we waren daarvoor al een keer op de bonnefooi geweest en zijn toen na 45 minuten twijfelen op de kantoorafdeling met lege handen en een slecht humeur weer huiswaarts gegaan, geen aanrader kan ik je vertellen) reden we met een lijstje met benodigdheden en een blije kleuter achterin de auto naar Ikea Amsterdam.

Daar vonden we alles wat we van tevoren bedacht hadden. Even een tip, mocht je naar Ikea gaan, check van tevoren even op de website of ze wat je nodig hebt nog op voorraad hebben liggen. Wij gaan normaal gesproken altijd naar de Ikea in Haarlem omdat die locatie voor ons het meest in de buurt ligt. Alleen had ik op de site gezien dat ze van het Linnmon tafelblad nog maar één exemplaar hadden liggen, terwijl we er twee nodig hadden… Toch wel handig zo’n check ; )

Eenmaal thuis begon ik meteen met het in elkaar zetten alle gekochte spullen (had ik al gezegd dat ik gek ben op het in elkaar zetten van Ikea spul? Geen grap…). Dit is hem uiteindelijk geworden!

img_3463

We kozen ervoor om de tafel tegen het raam aan te zetten. Zo houdt Tobias de meeste speelruimte over in zijn kamer en kan hij tijdens het spelen lekker naar buiten kijken 🙂

Deze tafel heeft ons uiteindelijk € 169,90 gekost en deze spullen hebben we ervoor aangeschaft:

  • 2 x tafelblad Linnmon van 120 cm x 60 cm á € 19,95 per stuk;
  • 2 x ladeblok Alex van € 60,- per stuk;
  • 4 x tafelpoot Adils van € 2,50 per stuk.

Je kunt natuurlijk ook voor goedkopere kastjes gaan, maar wij vonden deze toch wel erg leuk! En zo ziet de tafel er dan uiteindelijk uit als je kind er zoet mee aan het spelen is 🙂

img_3466

img_3467

Tobias vind zijn nieuwe tafel echt te gek en ook wij vinden hem erg leuk geworden! Mocht je zelf ook zo’n leuke tafel willen, op Pinterest kun je genoeg leuke ideetjes vinden! En je kunt het zo duur maken als je zelf wilt!

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin

6 gedachten over “DIY: Lego tafel van Ikea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *