DIY·Feestdagen·Persoonlijk

DIY Valentijns kado

Valentijnsdag komt er weer aan! Nu is het natuurlijk één grote commerciële uitvinding, maar toch vind ik het altijd leuk om Bas met iets te verrassen. Een simpel kaartje of iets anders kleins. Andersom word ik ook regelmatig verrast met Valentijn. Zo kreeg ik o.a. een chocolade hart met daarop foto’s van ons gezinnetje. Je begrijpt, daar scoorde Bas aardig wat punten mee!

Vorig jaar bedacht ik iets anders dan chocola of een kadootje voor Valentijn. Ik wilde dit keer een DIY valentijnskado in elkaar flansen. Dus maakte ik een Dates in a Jar! Ik ga je precies uitleggen wat het is en hoe je het maakt!

Valantijn kado DIY

Benodigdheden:

 • Een grote glazen pot of vaas;
 • Een stuk of 10 kleine doosjes (ik haalde deze bij de Action, verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes en printjes, hier zitten ook kleine labeltjes bij en die heb je ook nodig);
 • Hetzelfde aantal mini envelopjes (ook bij de Action verkrijgbaar);
 • Chocolade hartjes;
 • Wat gekleurd papier of dun karton;
 • Een lint of elastiek om de pot of vaas mee te decoreren en er eventueel een label aan te hangen (ik hing er een houten kaartje aan met “Dates” erop.)

Wat je doet:

Je bedenkt vooraf een stuk of tien dates. Dit mogen er natuurlijk ook meer of minder zijn. Het hoeven overigens ook geen echte uitjes te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook een “spa avondje thuis” kiezen! Om je wat inspiratie te geven, deel ik een aantal van mijn dates:

 • Samen een kookcursus volgen;
 • Een avondje naar de bioscoop;
 • Eten in dat gezellig kaasfondue restaurantje;
 • Een high wine doen.De dates schrijf je op een stukje papier en dit papiertje vouw je op en stop je in het mini envelopje. Dit mini envelopje stop je vervolgens, samen met een aantal chocolade hartjes in een doosje en op het label van het doosje teken je een hint. Zo tekende ik op het doosje met de bioscoop date een bak popcorn en op het doosje met de kaasfondue date een stuk kaas :).Dan stop je alle doosjes in de pot of vaas en kun je er eventueel een strik of lint omheen doen! Mijn date in a jar kado was een succes! Bas vond het een super origineel idee en hij mocht meteen een date uitzoeken. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat we bij drie dates zijn blijven steken, gewoon omdat het er steeds niet van kwam. Maar ik ga hem deze week nog een doosje uit laten kiezen zodat we weer op date kunnen 🙂Ik ben nog op zoek naar Valentijns inspiratie voor dit jaar dus mochten jullie nog leuke ideeën hebben voor  valentijn kadootjes dan lees ik het heel graag in de comments!

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’

 

11 gedachten over “DIY Valentijns kado

 1. Super leuk! Je hebt mij echt op een idee gebracht. Eigenlijk zou ik niets doen met Valentijnsdag, omdat we al naar Stockholm gaan die week daarna. Ik ga nog even knutselen denk ik morgen!

 2. Wat een leuk idee! Ik ben niet zo heel creatief thuis. Dat doe ik voortdurend op mijn werk vandaar. Ik vind Valentijnsdag enorm commercieel en verkies een lekkere maaltijd koken of een flesje bubbels opentrekken, boven dure cadeautjes. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *