DIY

DIY Vogelhuisje met licht

Mijn zusje is zwanger van haar eerste kindje. Op dit moment zijn zij en haar man druk bezig met het inrichten van de babykamer. Nu is haar man toevallig heel handig en is ze zelf erg creatief dus de kamer staat vol met zelfgemaakt en/of opgeknapte meubels. Eén accessoire in de kamer springt er echt uit en dat is een vogelhuisje met een lampje erin.

img_1333
Ik vind dit lampje, in combinatie met de boom (overigens ook zelf geschilderd door mijn zwager) zo leuk voor op een kinderkamer! Als je dit vogelhuislampje zelf ook wilt maken dan lees je hieronder hoe:

Wat heb je nodig:

  • Een vogelhuisje (deze komt bij Pipoos vandaan);
  • Een boor met verschillende matenboortjes (voor de verschillende diktes);
  • Schuurpapier;
  • Verf (in de kleur die je leuk vind);
  • Een satéprikker;
  • Een lampje.

Je begint met het uittekenen van de gaatjes. Je kunt van tevoren zelf een ontwerp bedenken of er een van internet afhalen. Dit teken je met potlood of pen op het huisje.

 


Als je klaar bent met uittekenen, dan is het tijd om de boor erbij te pakken. Je boort de gaatjes in verschillende diktes, het is maar net welk ontwerp je in je hoofd hebt.

 


Als je klaar bent met boren dan ga je het vogelhuisje licht opschuren zodat de verf straks goed pakt.

 


Na het schuren ga je het huisje verven in de door jou gekozen kleur.


Om ervoor te zorgen dat het licht goed door de gaatjes kan schijnen, prik je na het verven (en drogen) alle gaatjes door met een satéprikker.

 


Nu alleen nog het lampje erin, ophangen en klaar is je vogelhuislampje!

3 gedachten over “DIY Vogelhuisje met licht

  1. Wat leuk zeg. Ik heb geen pipoos in de buurt, helaas. De kruitvat verkoopt soms ook vogelhuisjes voor echt bijna niks. Ik ga het zeker onthouden.

  2. Ontzettend leuk gedaan! Hartstikke leuk en creatief. En inderdaad een wel heel bijzonder kraamcadeau als je dit zelf kunt maken. De man en ik hebben behoorlijke ‘linkerhanden’ (wat inhoudt dat we echt niet handig zijn) dus ik zie dit ons nog niet doen. Staat geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *