DIY·Feestdagen

Hoe wij ons huis sinterklaas-proof maken!

De lampionnen zijn weer opgeborgen en de pepernoten hoeven niet langer stiekem gegeten te worden (omdat iedereen om je heen al weken riep:”jeetje de pepernoten liggen nu alweer in de schappen, belachelijk!” en jij instemmend knikte “nou inderdaad zeg, belachelijk!” ondertussen stukje pepernoot tussen je tanden plukkend).

Zaterdag kwam sinterklaas aan in Maassluis en zondag ontvingen wij hem in Zandvoort, waar hij met de boot op het strand aankwam. 

Om alvast een beetje in de stemming te komen heb ik het thuis vast een beetje sinterklaasproof gemaakt! Met een paar simpele dingen kom je al snel in de stemming! Hoe? Dat laat ik jullie zien

Bij Kruidvat haalde ik deze kartonnen openhaard. Aangezien wij zelf geen openhaard hebben en Tobias zich al af begon te vragen hoe de pieten de kadootjes naar binnen zouden krijgen zonder schoorsteen, was dit de perfecte oplossing! En het staat nog gezellig ook! Ik heb er kerstlampjes ingelegd wat het extra gezellig maakt. Dus ook als de kids op bed liggen laat ik het haardje gezellig ‘branden’. De haard is 110 cm hoog en is zowel online als in de winkel te koop voor €4,99.


Deze huisjes van raamfolie maakte ik heel simpel zelf. Gewoon een ideetje uittekenen op de papieren kant van het raamfolie en daarna met een precisiemesje uitsnijden. .Staat heel gezellig en zodra Sinterklaas terug is naar Spanje haal ik de Sint eraf en vervang ik deze voor een kerstachtig iets! 

Als je leuke ideetjes wilt opdoen, dan moet je zeker even op mijn Pinterest pagina kijken!Tot slot heb ik een aftelkalender opgehangen. Hier kunnen de mannen precies op zien hoeveel dagen het nog is tot pakjesavond en ik kan erop aangeven wanneer ze hun schoentje mogen zetten! 

Deze gratis printable vind je op de site van Mamablogger


Hoe halen jullie het sinterklaassfeertje in huis? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *