DIY

Ikea hack: Duktig kids keukentje


We zijn nog niet langs de deuren geweest om snoepjes op te halen voor de kids (lees:mama) of de goedheiligman loopt alweer in onze nek te hijgen (vind ik overigens helemaal prima want ik hou echt van de maand december).  Mocht je nog op zoek zijn naar het perfecte sinterklaaskado voor je kid(s)? Lees dan vooral even verder want ik heb een super kado tip! Het Ikea Duktig keukentje, alleen dan ietsje anders…

Ik ben gek op DIY projectjes. Ik zie op Pinterest de leukste dingen voorbij komen en dan draaien mijn hersenen overuren over hoe ik het precies ga aanpakken, wat ik ervoor nodig heb en of ik het zelf kan of dat ik er hulp bij nodig heb.

Zo had ik 2 jaar geleden dus bedacht dat ik Tobias voor zijn 2e sinterklaasfeest een Ikea keukentje wilde geven. Elke keer als we naar de Ikea gingen, wilde hij naar de kinderafdeling en stormde dan meteen op het keukentje af. Het leek mij het ideale kado!

Alleen wilde ik hem wel wat aparter maken. Op Pinterest zag ik de leukste voorbeelden voorbij komen. Uiteindelijk had ik een perfect idee in mijn hoofd en alleen nog iemand nodig om het voor me uit te voeren 🙂 Gelukkig was Bas bereid om het keukentje te schuren en schilderen en was dit uiteindelijk het resultaat!


Ik was en ben nog steeds zo blij met het resultaat! De voorpret alleen al was superleuk en ook het uitzoeken van de mini keukenspulletjes vond ik geweldig om te doen! Wat hebben ze een leuke dingen te koop! Je kunt je flink uitleven! Ik heb uiteindelijk  gekozen voor een houten kistje met houten fruit (welke met plakband aan elkaar zitten zodat je zelf kunt snijden) en een kistje met groenten. Ook heb ik een houten broodrooster gekocht en een hele bak vol plastic etenswaar welke de kids kunnen snijden.

En ja, toen brak de dag van het sinterklaasfeest aan en kwam hij slaperig in zijn pyjamaatje beneden. Dat koppie van hem toen hij zijn keukentje zag, ge-wel-dig! Hij was er zo blij mee! Het eerste wat hij riep was: “Oh mooi mama!”

Mocht je na mijn blog ook enthousiast zijn geworden om zo’n keukentje aan te schaffen, dan geef ik je alvast een paar leuke ideetjes!

img_1394img_1396 
img_1403

7 gedachten over “Ikea hack: Duktig kids keukentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *