DIY·Feestdagen·Interieur·Lifestyle

Kom in “Sinterse sferen” met deze tips!

Het Sint Maarten snoep is nog niet op of ik ben al helemaal in de Sinterse sferen πŸ™‚ Zaterdag liepen we nog in de kou liedjes te zingen voor de deuren om snoep (ok, ik niet, ik zat warm binnen want tja er moest toch iemand bij Matthias blijven) en zondag haalde ik de Sinterklaas attributen al van de vliering.

Heerlijk vind ik het, deze tijd van het jaar! Toeleven naar Sinterklaas en kerst. Ik hou zo van de gezelligheid die deze feestdagen met zich meebrengen. De gespannen kinderhoofdjes als we naar het Sinterklaas journaal kijken en het organiseren van pakjes avond!Β Ik begin dan elk jaar ook al redelijk vroeg met het gezellig maken van ons huis. Sinterklaas gezelligheid om precies te zijn! Hoe ik dat precies doe dat ga ik je laten zien!

Zingen bij de haard

sinterklaas sint schoorsteen kruidvat laviedemama.nl

Onze kids mogen gemiddeld drie keer hun schoentjes zetten. Alleen waar zet je die dingen neer als je geen open haard hebt? Voor het raam zou kunnen natuurlijk. ‘Maar mama, hoe komt piet dan binnen? Hoe kan hij de kadootjes dan in de schoenen doen?’ Dus haalde ik vorig jaar al een ‘magische’ openhaard. En dat was een groot succes! Elke keer werden de schoentjes voor de haard gezet en de mooiste liedjes uit volle borst meegezongen. Om hem nog gezelliger te maken doe ik er wat kerstlampjes in en dit jaar heb ik er ook een sint en pietje bijgezet!

Deze haard koop je o.a. bij de Kruidvat en ik zag dat de Action er dit jaar ook eentje verkoopt.

Sinterkerstige raamdeco

laviedemama

sinterklaas sint schoorsteen kruidvat laviedemama.nl

laviedemama

laviedemama

Ik vind het leuk om iets voor het raam te hebben. Je ziet tegenwoordig heel veel tekeningen op het raam, wat ik heel erg leuk vind staan. Maar een tekening op een keukenraam, vlakbij de kraan leek me geen goed idee, aangezien er regelmatig spetters op het raam komen. Ik zag mezelf al elke dag die tekening bijwerken… Ik koos dus voor huisjes en figuurtjes van raamfolie. Iets meer werk, maar wel handiger voor in de keuken! Ik plak het op het raam vlak na Sint Maarten en nadat Sinterklaas is geweest haal ik de Sinterklaas en zijn paard van het raam af en kan de rest nog blijven zitten tot na kerst!

Lees ook: Hoe wij ons huis sinterklaas-proof maken!

Pinterest

Op mijn Pinterest heb ik een bord vol met Sinterklaas inspiratie. DIY projecten of leuke decoratie ideeΓ«n die ik nog ga doen. De leukste deel ik met jullie!

sinterklaas sint schoorsteen kruidvat laviedemama.nl

Dit Sinterklaas kaarsje zag ik vorig jaar voorbij komen op de blog van Creachick. Zeker een DIY projectje wat ik graag wil gaan maken. Maris van Creachick heeft overigens nog veel meer leuke diy projecten!

laviedemama

Hoe leuk is deze stolp! Ik zou er nog wel wat lichtjes indoen zodat het ’s avonds ook gezellig staat!
Bron

laviedemama

Ik ben echt verliefd op deze krantenhuisjes. Hoe je deze makkelijk zelf kunt maken lees je op de website van Moodskids.

Genoeg inspiratie om je huis Sint proof te maken! Voor nog meer leuke ideetjes kun je een kijkje nemen op mijn Pinterest pagina!

liefs,-2-1

 

 

7 gedachten over “Kom in “Sinterse sferen” met deze tips!

  1. Haha toevallig vandaag een zelfde soort blog gepubliceerd. Maar heerlijk he, die knusse sfeer voor Sinterklaas (en Kerst)? Ik geniet er zo van! Wij allemaal trouwens, dol op de feestdagen πŸ™‚

  2. Wat gaaf allemaal, echt helemaal sintproof! Ik hou hier wel van hoor, ik zet vanaf zaterdag ook van alles neer. terwijl de jongens eigenlijk als at ouder zijn πŸ™‚

  3. Helemaal leuk!!! Ik ga zaterdag los denkik!
    Dat lichtje is wel erg mooi, eens kijken of ik van dat decoplastic kan vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *