Kids·Tips·Uitjes

5 x krokusvakantie vermaak voor kids!

De krokusvakantie zit er weer aan te komen! Bij ons duurt de vakantie één week. Ik bedenk van te voren meestal al wat dingen die we kunnen gaan ondernemen tijdens de vakantie. Want van elke dag thuis voor de buis zitten wordt niemand van ons blij…

Ik heb 5 leuke uitstapjes voor je op een rij gezet!

Een middagje naar Artisklas

Artisklas is de kleinste dierentuin van Nederland en ligt in Haarlem. Ik had er al een paar keer over gehoord maar was er nog nooit geweest. En dat terwijl ik tot mijn 24e in Haarlem heb gewoond. Hoog tijd om eens even een kijkje te gaan nemen met onze mannen! Het is een vrij klein terrein met verschillende buitenverblijven en vier punthuisjes waar je naar binnen kunt en die eenmaal binnen vrij groot blijken. In de huisjes vind je vooral reptielen en insecten.

In de buitenverblijven vind je onder andere wasbeertjes en stinkdieren! Omdat het zo kleinschalig is, en er een heleboel vrijwilligers rondlopen, hebben zij alle tijd om de kinderen van alles uit te leggen. Als we even geen diertjes zagen dan kwam er een vrijwilliger met eten en hup, daar kwamen de beestjes. Hoewel het een kleinschalig park is, hebben de dieren wel mooie grote verblijven! En je kunt duidelijk zien dat de vrijwilligers echt hart voor de diertjes hebben. Een aanrader dus!

Naar de bioscoop

Of het nou mooi weer is of regent, de bioscoop is altijd goed! Met onze jongste zijn we nog niet geweest (ik denk dat hij zijn aandacht na 10 minuten kwijt is) maar met Tobias zijn we al vaker naar de bioscoop geweest. Het is voor hem echt een uitje! Gezellig met papa of mama naar Pathé en daar een leuke film uitzoeken. Maar voordat we de zaal ingaan mag Tobias een bak met popcorn en een pakje drinken kopen, stiekem vind hij dat één van de leukste dingen van de bioscoop ; ) Er draaien deze vakantie ook weer een hoop leuke kinderfilms! Masha en de Beer, Sing, The Batman Lego film en Trolls. Drie keer raden waar Tobias het liefste heen wilt….

 

Een dagje naar het Scheepvaart museum

Mijn ouders hebben een museumkaart. En Tobias mag afentoe een dagje met ze mee naar een leuk museum. Zo ook vorige keer, toen ze naar het Scheepvaart museum zouden gaan. Het Scheepvaart museum vond ik altijd zo saai klinken maar niets blijkt minder waar. Voor kinderen is er veel te doen en Tobias keek zijn ogen dan ook uit! De kinderen mogen onder andere met kanonnen schieten,  ze kunnen diverse spelletjes spelen en ze krijgen een heuse oorkonde!

Zwemmen in een subtropisch zwemparadijs

Zoals bijvoorbeeld die van Center Parcs. Eén van de leukste zwembaden die wij hebben bezocht is die van de Eemhof. Een mooi groot zwembad met verschillende glijbanen, een wildwaterbaan, kinderbadjes en voldoende voorzieningen om er ook met je baby heen te kunnen. Wij combineren het zwemmen vaak met patatjes eten in de snackbar van het zwembad. Je kunt je er gemakkelijk een hele dag vermaken! ( In het zwembad dan, niet in de snackbar…)

EH_AquaMundo_01.jpg

Kids adventure week

In mijn eigen woonplaats Zandvoort wordt dit jaar weer de Kids Adventure week georganiseerd. Een week waarin kinderen aan allerlei activiteiten kunnen meedoen. Zo kunnen ze op duinsafari, is er een zandkastelen feest, kunnen ze koken met een kampvuurkok, is er voor de oudere kinderen een anti-slipcursus, worden er zeilbootjes gebouwd en nog veel meer leuks! Het is echt een week vol met leuke workshops en activiteiten! Voor het volledige programma kun je kijken op de website van VVV Zandvoort.

Zeilbootjes-bouwen-555x322-wpcf_455x264-pad-transparent.jpg

Ik hoop dat ik jullie een aantal leuke ideeën heb gegeven voor de vakantie! Misschien hebben jullie nog leuke tips! Die lees ik heel graag in de comments!

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’

6 gedachten over “5 x krokusvakantie vermaak voor kids!

 1. Leuk!!!
  Wij hebben deze vakantie al helemaal vol gepland met een bezoekje aan het Lego Discovery Center
  Een dagje zwemmen
  En allerlei speeldates van de kids
  Eigenlijk is een weekje veel te kort 🙂

 2. Wat een leuke tips. Wij gaan niet heel veel doen, aangezien er gewoon gewerkt moet worden. Gelukkig gaat de oudste met de bso nog wel de schaatsbaan.

 3. Leuke ideeën! Bij ons is het nog lang niet zo ver. Maar ik verheug me nu al op dit soort uitjes, ik lees de blogs erover ook altijd, want hoe meer ideeën, hoe meer mogelijkheden in de toekomst!

 4. Haha, wat leuk. Artis kende ik wel, maar Artisklas niet…genoteerd en gaan we checken in de zomervakantie. Het subtropisch zwembad is ook altijd een favoriet van onze kleintjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *