Baby·Kids·Zwangerschap

Welke meisjesnamen op mijn lijstje stonden

Toen we er net achter kwamen dat ik zwanger was, had ik een soort voorgevoel dat het dit keer misschien wel een meisje zou kunnen zijn. Maar naarmate de zwangerschap vorderde raakte ik er steeds meer van overtuigd dat het toch weer een jongen zou worden. En ik bleek gelijk te hebben.

Tot op het moment dat de verloskundige ons met 100% kon vertellen dat het inderdaad weer een jongen is, liep ik nog met mogelijke meisjes namen in mijn hoofd. Jongensnamen hebben we natuurlijk al twee keer allemaal de revue laten passeren. Meisjesnamen daarentegen… Ik had in elk geval genoeg leuke namen die het bij een meisje mogelijk zouden worden!

Nu dat het toch inderdaad een jongen blijkt en ik 3 kinderen ook wel genoeg vind 🙂 kan ik mijn favoriete meisjesnamen wel met jullie delen! Misschien staat er nog een leuke naam tussen voor de mama’s in spé of de mama’s die voor een tweede, derde of misschien zelfs vierde kindje gaan en het wel een meisje blijkt te zijn. Lees je mee?

 

Carice.jpg
Ik moet zeggen dat deze naam (hoewel hij in dit artikel wel bovenaan staat) niet mijn favoriet van de vier namen is. Maar ik vind het wel een hele mooie naam en een goede kanshebber, ware het niet dat ik geen meisjesnamen meer nodig heb 🙂

Betekenis Carice: Bevalligheid of gratie

 

Catoo
Dit is denk ik toch wel mijn favoriete naam van de vier namen die ik in mijn hoofd had. Een mooie, niet al te ingewikkelde naam. En ik vond hem ook goed passen bij Tobias en Samuel.

Betekenis Emily: Zacht, vriendelijk, mededinger, rivaal

Thirza.jpg
Deze naam hoor je niet zo vaak. Ik vind het een mooie, best unieke naam. Bas was niet zo heel enthousiast over deze naam, dus deze zou het waarschijnlijk toch nooit geworden zijn.

Betekenis Thirza: Zoet van nature

 

Emily.jpg

 

Cato vind ik echt een stoere meisjes naam. Ook deze hoor je volgens mij niet zo heel vaak. Lekker kort en ik hoorde mezelf al tegen de baby praten: “Dag lief Catootje” 🙂

Betekenis Cato: Pienter, wijze

De jongensnamen die het niet geworden zijn, deel ik pas met jullie als we uit de naam zijn. Dat zijn we namelijk nog steeds niet! Komt vanzelf goed, dat kwam het ook bij Tobias en Samuel!

Liefs,-2

5 gedachten over “Welke meisjesnamen op mijn lijstje stonden

  1. Allemaal niet mijn smaak, maar wel leuke namen passend bij Tobias en Samuel.
    Jammer dat het niet een van die namen wordt 😉 Wel heel benieuwd naar de derde jongensnaam.

  2. Emily was mijn tweede keus. Blijf het een super naam vinden voor een meisje. Voor een jongen hadden we Finley. Aangezien de oudste twee een naam met de letter y hadden. (Toeval) Wilde ik nr 3 ook een naam met de letter y geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *