Kids·Tips·Uitjes

Wij mochten naar het Legoland Discovery Center

Afgelopen zaterdag was het dan zover! We mochten op uitnodiging naar het Lego Discovery Center in Oberhausen! Al weken keken de mannen ernaar uit!

Dus zaterdagochtend pakten we een tas met luiers, doekjes, eten en drinken en vertrokken we rond 09.00 uur richting Duitsland. We hadden geen vermaak mee voor de mannen en het was toch wel 2 uur en een kwartier rijden, maar ze waren eigenlijk heel lief. Samuel viel na een uurtje lekker in slaap en ook Tobias was best moe.

Rond 11.30 uur kwamen we aan op de plaats van bestemming! Op de blog van Papa’s wereld had ik al gelezen dat parkeergarage 3 heel dichtbij Legoland zou zijn. Dus na even zoeken vonden we de parkeergarage en inderdaad, van daaruit zagen we de grote gele Lego giraf al!

Omdat we best wel trek hadden besloten we eerst even naar de foodhall in Centro, het grootste overdekte winkelcentrum van Europa, te gaan om daar even wat te eten! Bas ging voor een broodje döner en ik deelde samen met de kids een pizza margherita. Daarna nog even snel (gratis) plassen en toen konden we dan eindelijk richting Legoland!

Eenmaal binnen hoefde ik alleen maar mijn naam door te geven en toen mochten we doorlopen. We hadden de buggy meegenomen en die konden we bij de ingang laten staan. We deden al onze jassen erin (scheelde weer gesleep of het huren van een kluisje) en toen mochten we naar binnen!


Eerst kwamen we in een ruimte waar een korte film werd afgespeeld, in het Duits, dus mijn mannen vonden er niet veel aan. Maar gelukkig gingen na 5 minuten de deuren naar de volgende ruimte open en kwamen we in de Lego fabriek terecht. Hier vertelde een jongeman (uiteraard in het Duits) hoe Lego stenen worden gemaakt en dit werd ook gedemonstreerd. Aan het einde van de demonstratie kregen alle kinderen een Lego Duploblokje met Batman erop.

Na de fabriek kwamen we bij de volgende attractie, het Koninklijk avontuur. Hier ga je met zijn vieren in een rijdende draak en is het je missie om de prinses te redden. Dit doe je door op alle slechterikken te schieten. Dit vonden we allemaal een erg leuke attractie!

Na de attractie liepen we door naar Miniland. Een soort Madurodam, maar dan met Lego blokjes. Niet zo heel groot, maar groot genoeg voor de mannen. Vanuit Miniland loop je door naar de laatste ruimte. Deze is het meteen het grootst en hier is dan ook het meeste te doen. Zo kun je in een soort vliegende fietsen van Harry Potter, is er ook een eetgelegenheid, kun je trainen als een echte Ninja, kun je een echte modelbouw workshop volgen én is er een grote ruimte waar je raceauto’s kun bouwen en deze vervolgens kunt laten racen.


Er is ook een gedeelte met Lego friends. Hier kun je ook bouwen en op de foto met de Lego friends karakters.  Als laatste gingen wij naar de bioscoop. Hier draaide een 4D film. Helaas wel in het Duits, maar de mannen vonden het alsnog prachtig. Vooral de effecten met wind en regen vonden ze geweldig!

Na de bioscoop gingen we tot slot nog even naar de winkel, waar je uiteraard vanzelf op uit komt 🙂 We hadden de jongens beloofd dat ze allebei iets mochten uitzoeken. Tobias koos voor een politie set en Samuel voor Elsa. Hij is gek op Frozen dus zijn keuze verbaasde mij niets!

Wij vonden het een zeer geslaagde dag! Nee het is niet supergroot, maar je kunt je er zeker wel een paar uur vermaken! Wij waren al een hele tijd zoet met het bouwen van de raceauto’s en het racen. Ik vind het dus echt een aanrader, mocht je nu vakantie hebben, dan zou ik zeker overwegen om er heen te gaan! Je kunt je bezoek eventueel combineren met een bezoek aan Sealife (wat er naast ligt) of winkelen in Centro (ook dit ligt naast Legoland). 

 

 

10 gedachten over “Wij mochten naar het Legoland Discovery Center

  1. Wij zijn een paar jaar geleden naar het echte Legoland geweest in Denemarken. Dat is ook een aanrader. Ben benieuwd naar het discovery centre dat in Den Haag moet komen. Dat is een heel stuk dichterbij ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *