La vie de Mama's Favorites·Review

La vie de Mama’s favorites: KinderboekenIk ben gek op lezen. Helaas doe ik het veel te weinig. Het enige lezen waar ik op het moment aan toe kom, is het voorlezen aan mijn kids. We hebben heel wat voorleesboeken liggen. Sprookjesboeken, 365 verhaaltjes boeken, voelboekjes, van die boekjes met een flapje waar zich iets achter verschuilt. Maar wat zowel ik als mijn zoons het allerleukste vinden, zijn prentenboeken.

Daar hebben we er dus ook aardig wat van. Natuurlijk zijn er een aantal favorieten van zowel de mannen als van mama. Hier deelde ik al eerder vier van onze favoriete voorleesboeken. Vandaag deel ik er nog eens vier!

Spuit Elf


Aangezien hun vader brandweerman is, is dit boek natuurlijk een groot succes bij de mannen! Gelukkig maakt hun vader er niet zo’n potje van als brandweerolifant Spuit Elf. Spuit Elf mist steeds net de brand waardoor de andere olifanten denken dat hij nooit een goede brandweer olifant zal worden….

Dit boek kun je hier bestellen.

Waar is het stokstaartje?


Een leuk boek voor zowel wat oudere kindjes als het jongere grut. Zo vind Tobias van 4 het een geweldig boek waar hij best lang zoet mee is en vind hij het ook erg gezellig om samen met mama de stokstaartjes te zoeken. Maar ook Samuel van 2 vind het leuk om op elke bladzijde de stokstaartjes te ontdekken! Een aanrader dus, deze!

Je kunt het boek hier bestellen.

Het bijzondere beestje boek


Of het nu jongens eigen is of niet, mijn mannen zoeken in de tuin altijd naar beestjes. Zo zei Sam van de zomer ” hier mama!” tegen me terwijl hij een tor in mijn handen gooide. Nu ben ikzelf niet echt gecharmeerd van alles wat meer dan 4 poten heeft, maar ik vind het wel belangrijk dat de mannen lekker op onderzoek uitgaan. In dit boek staan zo’n beetje alle insecten die er zijn, met leuke illustraties en een uitleg erbij. Ook dit boek is een succes!

Dit boek bestel je hier.

Het muizenhuis op de kermis


Over dit boek had ik al heel veel gehoord. Toen ik het eenmaal in handen kreeg was ik meteen verkocht. Wát een leuke afbeeldingen! Een muizenhuis tot in het kleinste detail gemaakt, met in de hoofdrol twee schattige muisjes, Sam en Julia, die allerlei avonturen beleven. Leuke verhaaltjes met geweldige foto’s erbij. Soms kijken we gewoon alleen de plaatjes, die zijn al zo mooi!

Dit boek koop je hier.

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie favoriete voorlees boeken!

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin’

11 gedachten over “La vie de Mama’s favorites: Kinderboeken

  1. Favoriet hier: ‘Slaap maar fijn, Bouwterein’ en dr. Kwak (alle boeken van deze schrijver/tekenaar zijn fantastisch). Echt heel boeken!

  2. O die slaap maar fijn, bouwterein heb ik vd week in de bieb zien liggen! Volgende week maar even meenemen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *