La vie de Mama's Favorites

La vie de Mama’s favorites Kinderboeken

Voorlees boeken
Ik ben gek op lezen. Helaas doe ik het veel te weinig. Het enige lezen waar ik op het moment aan toe kom, is het voorlezen aan mijn kids. We hebben heel wat voorleesboeken liggen. Sprookjesboeken, 365 verhaaltjes boeken, voelboekjes, van die boekjes met een flapje waar zich iets achter verschuilt. Maar wat zowel ik als mijn zoons het allerleukste vinden, zijn prentenboeken. 

Daar hebben we er dus ook aardig wat van. Natuurlijk zijn er een aantal favorieten van zowel de mannen als van mama. Welke dat zijn ga ik met jullie delen!

Boer Boris gaat naar zee


Dit boek kreeg één van de mannen voor hun verjaardag en was een groot succes! Het boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2015 en is daarom in speciale uitvoering te koop, namelijk met een boer Boris popje erbij. Het is in rijm vorm geschreven en gaat over Boer Boris die op vakantie gaat naar Zandvoort aan Zee. Wat het extra leuk maakt voor onze jongens is dat wij in Zandvoort aan Zee wonen! Echt een heel leuk boekje om voor te lezen!

Je kunt het boek hier bestellen

Aadje Piraatje


Ook dit boek werd als verjaardagskado gegeven. Ik vind het leuk als er prentenboeken worden gegeven. Vaak zijn het boeken die ik zelf nog niet ken en het geeft toch een persoonlijk tintje aan het kado want de gever geeft vaak toch iets wat zijn/haar kinderen zelf ook leuk vinden. Ook dit boek is in rijm vorm geschreven wat ik altijd wel erg lekker weg vind lezen. Dit boek heeft ook een komisch randje, zowel voor de kids als voor de ouders. Zo wordt er gesproken over schildpaddensoep met scheetjes (voor de kids, en misschien voor de papa’s) en over Stille Cornelis die luidruchtig iets roept, Joop houten poot die de beenslag demonstreert en Stoere Jeroen die huilt (voor de ouders). 

Aadje piraatje is hier te bestellen!

De verhalen van kleine beer


Dit boek bevat meerdere verhaaltjes over de avonturen van kleine beer. In elk verhaaltje zit een les verstopt. En nee, geen zoetsappige praktijken maar echt een leuk boek om voor te lezen!

Je kunt hem hier vinden!

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft


Dit boek is van Bas van toen hij nog klein was. Volgens mij zijn er maar weinig mensen die dit boek niet kennen. We hebben hem al zo vaak voorgelezen en toch blijft hij leuk! 

Ook dit boek is te koop en wel hier!

Wie weet zitten er nog leuke ideeën voor sinterklaas of kerst tussen! Hebben jullie prentenboeken die je iedereen zou aanraden? Ik lees het graag in de comments!

4 gedachten over “La vie de Mama’s favorites Kinderboeken

 1. Je hebt een leuke selectie gemaakt! Ik heb nog wel een paar leuke tips die op mijn werk (psz) en bij mijn zoon heel erg aanslaan.
  – wij gaan op berenjacht. Je kan dat boek samen met je kind(eren) helemaal meespelen. Echt super leuk.
  – de gruffalo. Doordat er ook een dvd van is leeft het verhaal helemaal op en komt hij nog beter uit. Thuis grijs gedraaid en het boek te versletenheid gelezen
  – alle boeken van tip de muis. Geregeld kiest mijn zoon dit als voorleesboek vlak voor het slapen gaan. We hebben dan ook de hele serie thuis
  – alle boeken van borre. Mijn zoon vind het erg leuke verhalen, . Zijn niet echt prentenboeken voorals voor het school gaande kind erg leuk.

  Je schrijft erg leuke blogs! Ga zo door!

 2. Nou wat een lief compliment! Dank je wel! Ik vind het ook ontzettend leuk om te doen en super als het ook leuk gevonden wordt door de lezers! ☺️

  En leuke tips heb je ook! De gruffalo ken ik inderdaad ook en Borre krijgt Tobias weleens van school mee, die worden hier ook goed ontvangen ☺️

  Berenjacht had ik wel al eens van gehoord maar nog niet in huis! Misschien een leuke voor de kerst!

 3. wat een leuke boeken! die met die mol en die drol vind ik wel grappig, heb m vaker gezien, maar snap niet waarom die zo populair is. misschien moet ik m zelf ook aanschaffen om daarachter te komen!

 4. Haha ja die mol is heel populair inderdaad! Ik denk dat vooral het drol gebeuren een hit is bij kids ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *