About last month·Persoonlijk

About last month #1 : Januari

Een nieuwe rubriek op Laviedemama.nl! About last month… Ik wil wat meer foto’s met jullie gaan delen om jullie zo een kijkje in mijn leven te geven. Omdat ik vaak ook gewoon vergeet om foto’s te maken, zal ik deze niet wekelijks met jullie gaan delen. Maar elke maand een round up van een aantal foto’s van die maand lijkt me erg leuk om te doen!

En we trappen af met de maand januari! Januari wordt vaak gezien als de meest depressieve maand van het jaar. Je hebt dan net de feestdagen achter de rug, het koude weer is ook niet echt een vooruitzicht om heel blij van te worden en de maand schijnt vooruit te kruipen. Toch is onze maand echt voorbij gevlogen!

En januari, was was je leuk! Kijk je mee naar mijn afgelopen maand?

img_3313

Nou, mijn jaar begon al goed… Ik liet op de eerste dag van januari meteen maar even mijn spiegel in stukken vallen… Scherven brengen geluk zullen we maar zeggen…We waren de eerste week van januari nog lekker vrij en hadden daardoor tijd om wat klusjes in huis te doen. Na een hele lange tijd twijfelen, durfde ik het dan eindelijk aan. Onze witte buffetkast kreeg een make-over. Hij is nu antraciet/zwart en wat staat het geweldig in onze woonkamer! Ik ben er echt heel erg blij mee!

IMG_3424.JPG

Ook maakten we voor Tobias een Lego tafel. Tobias is al een hele tijd gek op Lego dus terwijl papa en mama de tafel voor hem in elkaar aan het zetten waren, speelde hij lief op zolder met papa’s oude Lego.Op de laatste dag van de vakantie besloten we even naar de woonboulevard te rijden. Bas wilde bij de Media Markt even voor een nieuw beeldscherm voor de computer kijken. Geen idee hoe ik ineens met een paar nieuwe Uggs thuiskwam… (en Bas zonder scherm…)

We besloten onze vakantie af te sluiten met pannenkoeken in het pannenkoeken restaurant. Altijd een succes bij de mannen en we vroegen vrienden van ons ook mee met hun kids. Bij hun pannenkoek mogen de kids altijd een cadeautje uitzoeken. Ze kozen voor een Star Wars pakket. Met licht én geluid, lucky me… Dus toen ik de ochtend erna een ontbijtje voor de mannen aan het maken was en Samuel zijn cracotje wilde overhandigen, trof ik hem ineens zo aan….

Ook begon ik deze maand aan mijn Mini-mama-listisch project! Opruimen, ontzooien, declutteren, hoe je het ook wilt noemen, het was nodig! Ik begon met de trapkast!

Elke keer vragen de jongens of ze met het zand mogen spelen en meestal zeg ik nee, aangezien het nogal een troep geeft. Maar zaterdagochtend had ik net mijn ontbijtje klaargemaakt en wilde mezelf op de bank nestelen met een magazine erbij. Dus besloot ik ze toch met het zand te laten spelen. Ik genoot van mijn 15 minuten ontspanning en de mannen van het spelen met het zand. Toen ik na die 15 minuten met samengeknepen billen ging kijken bij de mannen, lag er meer zand op de grond dan op de tafel. Maar het was het waard geweest, mannen blij, ik blij!

Ik ging gezellig bij een vriendin en haar twee dochtertjes langs. Onze oudste kids schelen een half jaar en onze jongste drie weken. We waren bij de zwangerschap van de  jongste kids 1 dag na elkaar uitgerekend. Heel bijzonder om tegelijkertijd zwanger te zijn met een vriendinnetje!  Die kids waren heerlijk samen aan het spelen en wij genoten van een kopje thee (met wat lekkers erbij)


De echtgenoot en ik gingen op date. En voor die gelegenheid gooide ik mijn haren even door de stijltang en belandde er zowaar een lipstick op mijn lippen. Aangezien zoiets heel sporadisch gebeurt, moest er natuurlijk even een selfie gemaakt worden…

Waar we heen gingen? Sumo natuurlijk 🙂 Het was tenslotte alweer even geleden… Man, wat kun je daar toch heerlijk eten! Ik hou van sushi! We hebben tijdens het eten lekker bijgekletst zonder kleine mannetjes die er steeds doorheen komen… Ookal gingen de meeste gesprekken over… Jawel, diezelfde mannetjes…


Ik deelde deze maand ook een artikel over één van de vele Ikea hacks die ons huis rijk is, namelijk Samuel zijn speel/trein/Playmobile tafel! En die blog sloeg behoorlijk aan! Maar liefst 199 bezoeker op 1 dag! Dat vond ik best veel, voor een beginneling zoals ik 🙂 Ik werd er in elk geval heel erg blij van!


Samuel is echt helemaal gek van Peppa Pig. Thank god for Netflix, want die voorziet enorm in meneer zijn Peppa behoefte… Opa en oma trouwens ook want die nemen hem binnenkort mee naar de show van Peppa Pig!

Er moest ook gegeten worden deze maand 🙂 Ik ging met een collega eten bij De Haven in Zandvoort. Eén van de vaste strandtenten die Zandvoort rijk is. Als dessert bestelden we een crème brûlée met een enorme marshmallow. Over de crème brûlée hadden ze wat alcohol gegoten en dit aangestoken en zo konden we onze marshmallow op een houtje roosteren…. Echt een heerlijk dessert!

Die vervelende griep had drie van de vier gezinsleden in zijn greep, tijdens de kerstvakantie. Toen we er eenmaal allemaal vanaf waren, bleven we onze vitamientjes goed op peil houden!

Mijn zus kwam gezellig langs en het weer was zo lekker dat we besloten een stuk in de duinen te gaan wandelen. Wij wonen er tegenover, even oversteken en je bent er, ideaal! Het was een heerlijke wandeling in het zonnetje!Tobias mocht een dagje met opa en oma mee naar het Scheepvaartmuseum! Hij vond het prachtig! Het is echt een leuk museum, ook voor kinderen!Bas ging op zijn papadag op zoek naar skibrillen voor de mannen! Bij de ANWB scoorde hij twee mooie exemplaren! De ski outfits voor de jongens zijn nu compleet. En dat is fijn want we gaan binnenkort een midweekje skiën!Ik parkeerde mijn auto en voelde me een beetje bekeken. Dit hert was echt niet bang en bleef me lekker aanstaren… Het is een mooi gezicht al die herten voor onze deur, alleen vreten ze ook alle heggen kaal en ze poepen de hele stoep onder… Dat is iets minder…Samuel was best moe na een ochtendje peuterspeelzaal, dus Tobias stopte hem onder een dekentje, gaf hem een kussentje en las hem voor. Na het voorlezen gaf hij Sam een kus en zei: ‘ slaap lekker schatteboutje’. Je begrijpt, ik lag in katzwijm naast de bank…Ik ging, samen met een vriend, voor de tweede keer naar de Bodyguard. Echt een geweldige musical! En we hadden mazzel want Romy vertolkte die avond de rol van Rachel Marron. Wow, wat kan zij mooi zingen! Echt een gezellige avond!

En in het laatste weekend van januari beviel mijn zusje van een prachtig klein mannetje! Ik ben nu dus een hele trotse tante en ben dan ook van plan om veel langs te gaan om lekker met hem te kunnen knuffelen!

Eens in de maand ga ik met Samuel naar de bibliotheek (Tobias gaat altijd met school) en dan mag hij nieuwe voorleesboeken uitzoeken. We vinden het allebei altijd een feestje om lekker tussen de boeken te neuzen, op zoek naar geschikte boeken die papa en mama voor kunnen lezen voor het slapen gaan!

En toen was januari alweer voorbij! Ik hoop dat jullie dit een leuk eerste maandoverzicht vonden!

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin’

2 gedachten over “About last month #1 : Januari

  1. Wat een leuk overzicht! De kast is heel mooi in die donkere kleur, een eyecatcher! En wat leuk dat je tante bent geworden, gefeliciteerd. Super speciaal 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *