About last month·Persoonlijk

About last month #2: Februari

En toen was februari alweer voorbij!! Jeetje, ik weet dat het een korte maand is, maar dat hij zo snel om zou vliegen… En het was weer een leuke, drukke maand! Kijk je mee naar mijn februari?

Tobias kan zo lief met zijn Lego spelen. Zijn Legotafel is dan ook echt een groot succes! Al moet ik er wel eerlijk bijzeggen dat hij nooit alleen boven wil spelen. Of zijn broertje moet mee, of mama of papa moeten boven gaan rommelen. Ook prima! Doe ik ondertussen de was!

Toen de kids eenmaal op bed lagen besloten papa en mama al papa zijn oude Lego eens uit te zoeken. We dachten ‘dat doen we wel even”…. Maar na een paar uur waren we het zat en hebben we het “even” aan de kant gezet (waar het nu nog steeds ligt….)

Mijn ouders kwamen gezellig een bakkie doen en omdat het zonnetje scheen besloten we de kids even lekker over het strand te laten rennen! Daarna met zijn allen nog even wat drinken in één van de vaste strandtenten van Zandvoort.

Bas was begin deze maand ook nog jarig en daar moest uiteraard even iets moois voor geknutseld worden! Bij de Action kocht ik deze schattige hartjes schilderijtjes die ik door de kids heb laten beschilderen.

Nadat de visite weg was op Bas zijn verjaardag besloten we dat we iets leuks wilden gaan doen. Ik bedacht me ineens dat ik ergens over Artisklas had gelezen. Een hele kleine dierentuin in Haarlem. Ik vertelde de mannen niet wat ik in gedachten had, maar gaf Bas aanwijzingen hoe hij moest rijden en binnen 15 minuten waren we er! Ze vonden het een heel leuk idee van mama, score!

Het was best een hele koude maand, maar toen het ’s ochtends droog bleek, besloot ik de mannen lekker op hun fiets naar school te brengen. Samuel op de loopfiets en mama er achteraan gehobbeld….

In dit artikel deelde ik onder andere één van Tobias zijn favoriete boeken; Waar is het stokstaartje. Ik merk dat hij dat soort zoekboeken erg leuk vind. Hij nam dan ook een zoekboek mee toen hij met school naar de bibliotheek ging. Samen hebben we op alle bladzijden naar van alles en nog wat lopen zoeken 🙂

Hoewel ik geen keukenprinses ben, maak ik soms best lekkere gerechten (al zeg ik het zelf). Dit gerecht is heel makkelijk en super lekker: krieltjes uit de oven met rozemarijn en zeezout. Denk daar een heerlijk crème fraiche sausje bij met knoflook en klaar is je gerecht!

Tja en toen werd mama ziek…. Samuel begon donderdag ineens met spugen en diarree. Dus ik voelde hem al een beetje aankomen. En ja hoor, zaterdag werd ik wakker met buikgriep. Ik kon echt helemaal niets binnen houden. Heel zielig waren we, Sam en ik. Maar gedeelde smart is halve smart en dus kropen we samen lekker onder een dekentje en keken we Peppa Pig….

Gelukkig mocht Tobias een dagje met opa en oma mee. Even weg van de ziekenboeg. Ze gingen naar het Militair Museum! Echt een heel mooi museum en ook een aanrader voor kids! Tobias keek er zijn ogen uit en mocht uiteraard een speelgoed auto uitzoeken van opa en oma en nam er, heel lief, ook eentje voor zijn zieke broertje mee.

Tja en toen ging het nog sneeuwen ook. Nouja, ik hoefde er in elk geval niet uit, dat scheelde. En het was stiekem wel een heel mooi gezicht, die sneeuw in de tuin!

Samuel knapte gelukkig snel alweer op dus konden de mannen samen met papa een sneeuwpop gaan maken. Uiteindelijk werden alle graafmachines erbij gehaald en hebben ze ruim een uur lopen graven in de sneeuw. Zo leuk om ze zo bezig te zien.

En toen was het maandag en stapten we in de auto op weg naar Winterberg! We hadden een mooi huis gehuurd samen met vrienden en hun kids en keken uit naar een midweekje skiën! Er lag gelukkig nog sneeuw en het weer was perfect! Omdat ik de hele week last heb gehouden van die vervelende buikgriep, heb ik zelf niet geskied. Tobias en zijn vriendje zijn twee dagen een paar uurtjes op les geweest en op de laatste dag zijn we lekker wezen zwemmen in het nabij gelegen Center Parcs zwembad! Het was echt weer een hele leuke vakantie!

Deze foto appte ik naar mijn moeder. “Ze zijn al bijna een uur zoet aan het spelen, ik ga ze straks vragen wie ze zijn en wat ze met mijn kinderen hebben gedaan…” Tuurlijk zijn ze wel vaker lief, maar een uur is wel heel uitzonderlijk! Tobias was druk met zijn auto’s en Samuel (die grote hoop rechts) rolde zichzelf steeds in zijn autokleed…

 

 


3 gedachten over “About last month #2: Februari

  1. Een korte maand, maar veel belevenissen! Op naar de zonnige maand maart (altijd hardop uitspreken wat je hoopt haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *