Persoonlijk

Afspraken inplannen….hoe dan?!

Je kent het vast wel. Je wilt een afspraak maken bij bijvoorbeeld de tandarts. Het lijkt simpel, je kiest gewoon een datum en de afspraak staat. In de praktijk (of in ieder geval bij mij) gaat het iets anders…

“Kunt u woensdagochtend?”
“Nee, op woensdag werk ik.”
“Dinsdagmiddag dan?”
“Op dinsdag zit ik bij zwemles.”
“Donderdag om 15.00 uur?”
“Dan moet ik net mijn zoontje uit school halen.”

En zo gaat het dan nog wel even door totdat ik uiteindelijk een afspraak heb staan die eigenlijk helemaal niet uitkomt en waarvan ik weet dat het op de dag zelf stressen wordt. Maar een andere optie zag ik even niet.

Ons dagelijkse leven is best volgepland. Zo werk ik op maandag en woensdag de hele dag en donderdag begin ik al om 07.30 uur zodat ik Tobias om 15.00 uur weer uit school kan halen. Op dinsdag en vrijdagmiddag hebben we dan ook nog zwemles. Hier hoef ik niet bij te blijven, maar het wegbrengen en wachten totdat de les begint duurt al met al zo’n 40 minuten.

Nu zou ik natuurlijk op mijn vrije dinsdag die afspraak in kunnen plannen, maar dat betekent wel dat ik of Samuel moet meenemen ( wat geen succes is want Sam gaat echt niet alleen in een stoel zitten terwijl mama in de behandel stoel zit, plus het feit dat ik ook altijd meteen door kan naar de mondhygieniste en ik dus minimaal een half uur in een stoel zit. En zoveel geduld heeft mijn peutertje gewoon niet.) Of ik moet oppas regelen. En dat is ook niet altijd even makkelijk.

Ik vind het dus best lastig om afspraken in te plannen. En nu ik zwanger ben komen er heel wat afspraken bij. Echo’s, controles, een afspraak in het ziekenhuis met de gynaecoloog…. Dus elke keer als ik moet bellen voor een afspraak, heb ik op een briefje al een hele rits opties opgeschreven zodat ik niet met mijn mond vol tanden sta als diegene aan de andere kant van de lijn met data’s gaat strooien.

Hoe doen jullie dat? Hebben jullie ook zo’n volle planning?

4 gedachten over “Afspraken inplannen….hoe dan?!

 1. Ik heb inderdaad ook zo’n volle agenda en ik vind het heel lastig om iets te plannen..
  Gek genoeg lukt het me altijd wel ofzo…

 2. Ik vind het vreselijk, al die drukte. Ik moet echt mijn agenda gebruiken, anders vergeet ik alles. Ik heb naast mijn volle werkdagen ook veel avonden op het werk. En ik ben naarstig zoekend naar meer rust. Dus ja: hoe doe ik dat? Ik ga soms niet naar dingen die niet verplicht zijn. Puur uit zelfbescherming..

 3. Wat een herkenbaar stukje, niet altijd fijn om zo volgepland te zijn.
  Wij gaan op zondagavond samen zitten om te kijken hoe de week eruit ziet.
  Afspraken bij tandarts plan ik vaak op mijn werkdagen omdat ik dan oppas heb. Gelukkig kan ik redelijk mijn eigen tijden inplannen waardoor dit met zulke afspraken iets meer lucht geeft
  Als jij de juiste oplossing gevonden hebt, dan hoor ik deze graag:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *