La vie de FIT Mama·Persoonlijk·Review

Review: Clean 9 detox 

Anderhalf jaar geleden kwamen we terug van een all inclusive vakantie en eenmaal thuis was ik al het gesnaai en gevreet behoorlijk zat. Al voor de vakantie zat ik erover na te denken om een detox te gaan doen, om mijn lijf eens goed te reinigen. En toen ik foto’s van mezelf terugzag in bikini, wist ik het zeker; ik ga detoxen! Nadat ik wat research had gedaan over de verschillende mogelijkheden koos ik uiteindelijk voor de 9 daagse Clean 9 detox kuur.  Het principe van dit pakket is dat het je lichaam reinigt en ontgift. Je krijgt een heel pakket thuis gestuurd waarin alles zit wat je nodig hebt.

Het pakket bevat:

 • 2 keer 1 liter Aloë Vera gel;
 • Poeder om de shakes mee te maken;
 • 18 tabletten;
 • Fibersticks;
 • Meetlint;
 • Begeleidend boekje met alle informatie.

Ik kreeg er ook een maatbekertje bij, een handige meeneem beker en Aloë Vera tandpasta.

Clean 9 3

De eerste twee dagen drink je alleen Aloë Vera, een eiwitshake, een vezelstaafje met water en bepaalde groenten en fruit naar behoefte. Die dagen zijn dan ook meteen de zwaarste beproeving. De overige 7 dagen mag je een avondmaaltijd van maximaal 600 kcal eten en mag je als lunch een eiwitshake (deze wordt meegeleverd).

Toen ik de doos openmaakte en zag wat voor formaat pillen ik zou moeten slikken, 8 keer per dag, zakte de moed me even in de schoenen. Ik krijg nog geen paracetamol weg, deze kauw ik altijd, want no way dat ik hem doorslik. Maar nu moest ik deze jetsers naar binnen zien te werken. Uiteindelijk lukte het me dan toch, na een beetje oefenen (paracetamol slik ik overigens nog steeds niet door 🙂 )

Afijn, nadat ik een paar dagen van tevoren alvast wat minder eten tot me nam, kon mijn detox avontuur beginnen! Op de eerste ochtend stond ik op de weegschaal en dat viel wel een beetje tegen. Maar goed, detox to the rescue! Ik heb ook meteen alles opgemeten: taille, benen, kuiten, borsten, armen en heupen en natuurlijk voor en na foto’s in ondergoed gemaakt die inmiddels achter slot en grendel liggen en nooit het levenslicht zullen zien…. Kortom, ik was er helemaal klaar voor! Alleen toen nam ik het eerste slokje van mijn Aloë Vera sapje… En die was zo vies! Echt de rillingen liepen over mijn rug. Gelukkig kwam ik er na 4 van die vreselijke sapjes achter dat je het ook met vers geperste sinaasappelsap kunt mixen. Hallelujah, de tip van de dag want nu proefde ik die hele Aloë Vera niet meer en tikte ik het zo in één keer achterover. Zo gaan we die 9 dagen wel doorkomen!

Clean 9 detox 4

Dag 1 vond ik best zwaar. Ik had behoefte aan vast voedsel in mijn mond en was ook nog eens strontverkouden en daardoor erg beroerd. Maar ik heb het wel volgehouden en ben niet van het programma afgeweken. Dag 2 ging een stuk beter. Ik voelde me beter en raakte gewend aan mijn nieuwe eetpatroon. Wel voelde ik me afentoe een beetje flauw. Op dag 3 mocht ik me weer wegen en ik werd heel blij van wat ik zag! In de avond mocht ik een maaltijd van maximaal 600 kcal toevoegen. Dat was heerlijk en meteen voelde ik me minder flauw! Ik ga dit redden!!

De dagen erop werd het steeds makkelijker vol te houden en op dag 6 mocht ik me weer wegen. En dat viel even tegen, helemaal niets eraf, zelfs iets erbij 🙁 Mijn motivatie ebde een klein beetje weg maar toen ik zag dat ik wel weer wat cm’s kwijt was, was ik toch wel blij. Op dag 9 heb ik me weer gewogen en zat ik op hetzelfde gewicht als op dag 3. Best frustrerend kan ik je vertellen want hoewel ik het niet deed voor het afvallen, was dat toch een mooie bijkomstigheid. Maar dan moest er wel wat meer af!!

Op dag 10 was het detoxen klaar en besloot ik me toch nog een keer te wegen, want ja, ik wilde toch wel graag het eindresultaat weten! En hoppa! Toch nog iets eraf! En dat niet alleen. Ik voelde me vanaf dag 3 echt een stuk energieker, positiever en blijer en was ook veel minder moe. Helaas werd na het eindigen van de detox mijn energie ook weer wat minder, maar dat is ook wel logisch omdat ik weer normaal ging eten en er in veel dagelijkse dingen nu eenmaal veel suikers zitten.

En nu zijn jullie natuurlijk heel benieuwd naar de resultaten! Hier komen ze:

Totaal afgevallen in kilo’s: 2,0
Totaal afgevallen in cm’s: 14,5
Totaal erbij gekregen: energie en blijheid 🙂

Nadat ik heb mogen proeven van een leven met zo min mogelijk suiker, wil ik dit eigenlijk wel weer gaan oppakken. helemaal nu ik aan mijn La vie de FIT Mama avontuur ben begonnen!  En wie weet doe ik dit jaar wel weer een Clean 9 Detox kuur want het is me echt heel goed bevallen!

Hebben jullie wel eens een detox gedaan?

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin’

8 gedachten over “Review: Clean 9 detox 

 1. Ik heb er heel erg veel over gelezen en gezien op social media
  Het lijkt mij heel erg zwaar en denk niet dat ik het zou kunnen!
  Wel bijzonder dat je je echt beter erdoor voelt!

 2. @mamaIssues Ik ben echt geen volhouder ofzo maar ik vond dit echt heel goed te doen! En het feit dat je al heel snel meer energie krijgt werkte echt supermotiverend!

 3. Nog nooit gedaan en ik zou het best wel eens een keer willen proberen!
  Kan je de enorme pillen trouwens niet breken of zijn het capsules?

 4. Nee, nog nooit eigenlijk. Maar dat is ook omdat ik altijd het idee heb dat je beter gewoon gezond kunt eten.

  Maar fijn dat het jou goed is bevallen. Daar gaat het toch om.

 5. Ik heb ook de clean 9 gedaan. Ik vond die gel zó vies! Ik was uiteindelijk wel iets kwijt, maar dat zat er ook snel weer aan. Pas toen ik meer ging sporten en mijn eetpatroon blijvend aanpaste gingen de kilo’s er echt af. Ik zou het zelf dus niet zo snel nog een keer doen. Vooral omdat ik met een weekje sla als lunch hetzelfde resultaat bereik haha. Wel ontzettend knap dat je het volgehouden hebt!

 6. Ja sporten en je voedingspatroon aanpassen is ook uiteindelijk het beste! Maar ik vond het wel een lekker idee dat je lijf een soort van gereset wordt. Ik denk dat ik het over een tijdje wel weer een keer ga doen! Knap van jou dat het je is gelukt om de kilo’s er blijvend af te krijgen!

 7. Om af te vallen inderdaad wel, maar als je je lijf eens lekker wilt opschonen dan is dit wel een goede manier! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *