Feestdagen·Persoonlijk

De Christmas Bucket List!

Ik heb vast al eens laten vallen dat ik gek ben op kerst… Zo leuk die gezelligheid in huis als de kerstversiering weer van zolder mag en ik de boom mag optuigen! Elk jaar kijk ik er weer naar uit. Skyradio The Christmas Station draai ik in november al grijs, tuincentra worden weer bezocht en ik ga op zoek naar cadeaus voor het hele gezin. Nu zijn er elk jaar wel een aantal dingen die ik wil doen rond de kerst. Daarom maakte ik een Christmas Bucket list!

Samen met de jongens naar een kerstshow bij één van de vele tuincentra

Ik hou zo van die sfeer bij zo’n tuincentrum tijdens de kerst! Tobias en Samuel vinden de versiering ook prachtig! Zo zijn we al een keer bij Tuincentrum Osdorp geweest, want daar hebben ze niet alleen een kersttreintje rijden maar ook een geweldige gondelbaan die over een prachtig kerstdorp heen gaat. Ook mogen de mannen elk jaar een ornament voor in de boom uitkiezen. Hoe kitcheriger, hoe beter. Laat dat maar aan die mannen van mij over 🙂

Op kerstochtend in onze pyjama’s cadeautjes uitpakken

Onze boom ligt vaak helemaal vol met cadeaus. Dat is dit jaar niet anders, al zal het wel iets minder zijn omdat mijn ouders er dit jaar niet bij zijn. Maar alsnog komt niemand iets te kort hier 🙂 Ik vind het vooral heel gezellig om ’s ochtends eerst lekker met z’n vijfjes te ontbijten en daarna in onze pyjama’s cadeautjes uit te gaan pakken!

Een advent kalender maken

Ja, deze kan ik al afstrepen van mijn lijstje! Ik heb onze adventskerstboom namelijk al staan! Deze maakte ik zelf en hing ik vol met Playmobil. Het maken vind ik al superleuk om te doen en die blije koppies van de mannen is de mooiste beloning die ik kan krijgen voor de tijd die ik in het maken gestoken heb.

kerst advent adventskalender diy christmas laviedemama.nl

Een kerstmarkt bezoeken

Kerstmarkten. In alle soorten en maten, in Nederland, België, Duitsland. Ik heb in alledrie de landen wel eens een kerstmarkt bezocht. Vorig jaar ging ik met een vriendin naar de kerstmarkt in Dusseldorf. Zo leuk! Dit jaar zal het niet lukken om naar Duitsland of België te gaan ivm onze kleinste man, maar in Nederland zijn ook genoeg leuke kerstmarkten natuurlijk. Ik ga er zeker eentje bezoeken dit jaar!

De Home Alone films dit jaar voor het eerst met de jongens kijken

Ja deel één en twee dan, daarna haak ik af. Maar Bas en ik kijken die films ieder jaar en elke keer weer ligt Bas helemaal dubbel (en moet ik weer om hem lachen). Ik ben heel benieuwd wat Tobias en Samuel van deze films gaan vinden!

Genoeg leuke dingen op mijn Christmas bucket list! Wat staat er bij jullie op je bucket list?

mama mamablog lifestyle blog blogger laviedemama.nl

3 gedachten over “De Christmas Bucket List!

 1. Ik wil ook graag met de kinderen naar een kerstmarkt in Duitsland.. maar gaat hem dit jaar niet worden.
  Misschien een leuke kerstshow bij een tuincentrum dan 🤔

 2. Op mijn lijstje staan:
  – kerststukje maken met de kinderen.
  – kerstboom van vilt maken voor de kinderen.
  – uiteraard een kerstmarkt bezoeken.
  – mooi kerstservies kopen. (Dit jaar start gemaakt met Ontbijtsets Toys Delight van Villeroy en Boch).
  – kerstsprei maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *