Liefde·Persoonlijk·Tips

Het geheim van een goed huwelijk….

11896098_10153679384010649_271401314566112024_n

Bas en ik zijn al ruim 7 jaar getrouwd en bijna 16 jaar samen. Best een hele tijd, al zeg ik het zelf! We waren allebei achttien toen we ‘verkering’ kregen en zijn nu dus 16 jaar later nog steeds gelukkig samen en bijna drie kinderen rijker! Ik kan ook echt nog steeds vlinders in mijn buik krijgen van hem.

Wat ons geheim is? Ik zal je meteen maar uit de droom helpen. Er is geen geheim waar je je relatie of huwelijk goed mee kan houden. Het is hard werken en geven en nemen. We hebben regelmatig discussies over de opvoeding, het huishouden of wat dan ook. Heel afentoe kunnen we ook best een knallende ruzie hebben, maar een ruzie waait gelukkig ook weer heel snel over en goedmaken is dan des te leuker 😉

Een geheim heb ik dus niet voor je, wat ik wel heb zijn wat tips die bij ons goed werken! In willekeurige volgorde onze tips voor een goede relatie/huwelijk:

Humor

Echt heel erg belangrijk… Humor. Dat je kunt lachen om en met elkaar. Soms voel ik me wel eens chagrijnig of een beetje humeurig. Als Bas dan een grapje maakt, ben ik zo weer uit die negatieve bui! Of als we ergens een discussie over hebben en één van ons er een grapje ingooit, dan is die discussie alweer vergeten. We houden allebei heel erg van humor en grapjes en liggen dan ook regelmatig met elkaar in een deuk. Heerlijk om zo te kunnen lachen met elkaar!

Afentoe een avond/dag samen inplannen zonder kinderen

Wij proberen minstens eens per maand iets leuks met z’n tweeën in te plannen. Een middagje winkelen, lekker uit eten of een avondje naar de film. Even geen zorgen om de kinderen en echt even aandacht voor elkaar! Uiteraard zijn de kids alsnog HET gesprekonderwerp van de avond, maar we kunnen in elk geval even rustig samen bijkletsen, zonder dat er twee mannetjes doorheen proberen te praten! Als we echt een drukke maand hebben of geen oppas kunnen krijgen, dan plannen we ons avondje gewoon thuis, als de mannen op bed liggen. Dan halen we lekkere hapjes en zetten een filmpje op, of we doen een spelletje.

11377321_10153435694340649_719713678871678829_n

Je eigen ding blijven doen

Naast dat je dingen samen moet inplannen, is het ook fijn om je eigen ding te kunnen doen. Zo zou ik er bijvoorbeeld niet aan moeten denken om elke avond naast elkaar op de bank te zitten. Bas heeft best veel hobby’s, zo sport hij veel en is hij vrijwillig brandweerman, waar ook veel tijd in gaat zitten. En hij is dan ook zo’n 3 à 4 avonden per week met die hobby’s bezig. Als hij sport gaat hij pas de deur uit als de kinderen op bed liggen en komt hij 2 uurtjes later alweer thuis. Het is dus niet zo dat hij 4 hele avonden weg is. Zo kunnen we wel samen de kinderen naar bed brengen en als hij terug komt kletsen we beneden nog even gezellig en duiken we daarna samen ons bed in. En ik vind die avondjes alleen heerlijk. Mijn hobby’s kan ik voornamelijk thuis doen, dus win/win!

Blijf communiceren

Heel belangrijk deze! Je bent zo geneigd langs elkaar heen te leven. Kinderen, werk, huishouden, vrienden, alles vraagt je aandacht waardoor er weinig tijd voor elkaar overblijft. Het is echter wel heel belangrijk om met elkaar te blijven communiceren. Ook als je iets dwars zit, spreek het uit! Erover praten helpt, het opkroppen niet, dat werkt alleen maar averechts…

Intimiteit

Ja, ik had het natuurlijk ook seks kunnen noemen, maar het komt op hetzelfde neer. En met intimiteit bedoel ik overigens niet alleen seks, maar ook knuffelen, elkaar kussen enzovoorts. Elkaar laten merken dat je nog gek op de ander bent. Wij kussen elkaar elke dag en gaan sowieso nooit de deur uit zonder elkaar gedag gekust te hebben. Hoewel Bas op dit moment niet zo blij is als ik het doe (iets met gewichtstoename door de zwangerschap) kruip ik ook regelmatig bij hem op schoot. Hand in hand lopen voelt ook altijd nog bijzonder, alsof we net verkering hebben 🙂 En tja, seks….Nouja heel belangrijk dus!

175312_10151299429365649_1462466410_o.jpg

Dit waren zo’n beetje de belangrijkste tips uit onze ervaring als gelukkig getrouwd stel.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie tips! Ik lees ze heel graag in de comments!

 

16 gedachten over “Het geheim van een goed huwelijk….

  1. Je hebt zojuist mijn relatie beschreven. Oke op het sporten en brandweerman zijn na dan. Maar verder komt het echt overeen. Oh ja wij zijn bijna zeven jaar samen en 5,5 jaar getrouwd.

  2. Tja, ik denk dat communiceren misschien wel het allerbelangrijkste is. Net als intimiteit, maar dan doel ik nog meer op intimiteit in zijn totaliteit (niet alleen lichamelijk. Juist niet). Als dat er niet meer is … dan wordt al het andere ook minder echt. Ik weet niet hoe ik het anders kan omschrijven. Goed punt van met zijn tweetjes weggaan. Ik geloof dat het alweer een maandje of vier geleden is.

  3. Ik merk inderdaad dat er sinds de komst van onze kleine minder ruimte is. Dus is het heel goed daar bewust mee om te gaan. Een avondje gedachteloos bankhangen samen is heerlijk, maar er moet ook échte aandacht zijn voor elkaar.

  4. Ja echt belangrijk om afentoe even zonder kids samen weg te gaan. Al is het maar een etentje. Zo fijn als dat kan!

  5. Ja het is heel makkelijk om naast elkaar op de bank te gaan zitten maar dan moet je eigenlijk de tv, ipad en telefoons uitzetten en samen lekker bijkletsen!

  6. Mooie post! En de punten die je aansnijd zijn zeker waar. Gelukkig zijn er mensen die nog steeds moeite voor elkaar doen. Ooit zijn mijn moeder je moet elkaar elke dag weer veroveren. En is het vandaag even niet, doe het dan morgen weer 😉

  7. Humor vind ik inderdaad het belangrijkste in een huwelijk maar net zoals elk huwelijk heb je je ups en downs. het is vanaf je niet meer praat met elkaar dat je elkaar kwijt geraakt. Toppie dat het jullie zo goed lukt!

  8. Goede tips allemaal. Mijn belangrijkste tip is denk ik om met een vriendelijke en welwillende blik naar je partner te kijken. Hij doet de dingen misschien niet zoals jij ze graag wilt, maar grote kans dat hij je op zijn manier een plezier probeert te doen. En het is belangrijk om die manier te herkennen.

  9. Ik ben al 9 jaar samen met mijn vriend (al sinds mijn 15e) en al deze tips zijn ook zeer herkenbaar voor mij. Zeker blijven communiceren en luisteren naar elkaar is zeer belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *