Het Mini-mama-listisch project·Persoonlijk

Het Mini-mama-listisch project! 

Minimalisme is hip. En het ruimt lekker op. Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd,  zou mijn moeder zeggen (en dat doet ze dan ook regelmatig, zou het een stille hint zijn?). Bij ons in huis is het best vol. Dozen vol speelgoed, een hele zooi boeken, administratie papieren die overal en nergens liggen, laatjes met rommeltjes erin die ik nergens anders kwijt kan. Kortom, er mag best een minimalistisch windje door de tent waaien.

Aangezien ik zelf erg van before and after foto’s hou, zal ik de komende weken mijn Mini-mama-listisch project met jullie delen.

En omdat je ergens moet beginnen, begon ik met de trapkast. En dat was echt wel even nodig. Meestal als er visite komt, dan gooi ik alles wat los rondslingert zo die kast in. Daarna haal ik het er weer uit en ruim ik het alsnog op. Tenminste, dat zou ik moeten doen… Maar dit doe ik lang niet altijd, lui als ik ben. Dus er heeft zich in de afgelopen tijd aardig wat troep verzameld. Tijd dus om te declutteren…

Voor foto’s

En zo werden rondslingerende papieren en half uit elkaar gevallen knutsels de papierbak ingemikt, kocht ik nieuwe bakken voor de klei en kleurpotloden, speelgoed werd weer in de speelgoedbakken gedaan en uit de mand met taart-bak-benodigdheden kwamen nog wat spullen die over de datum waren…

Toen ik klaar was begon ik met het nemen van de ‘after’ foto’s, maar ik was eigenlijk nog niet helemaal tevreden over het resultaat. Dan maar opnieuw beginnen. Als een echte Marie Kondo liet ik alles door mijn handen gaan en bij elk voorwerp vroeg ik mezelf af:”word ik hier nog blij van, of kan ik best één van de 15 legpuzzels missen…”

Uiteindelijk ging er toch nog een tas vol afval weg en gooide ik wat spullen op marktplaats. En toen was ik tevreden en was dit het eindresultaat!Ik kan weer iets pakken zonder dat de rest ook op de grond valt omdat ik het te hoog en te onhandig heb opgestapeld. En ja, ik weet het, ik heb een puzzelprobleem, maar zou het helpen als ik zeg dat ik het merendeel heb gekregen? (ookal is dat misschien een kleine verdraaiing van de waarheid….) Ik kan nu in ieder geval weer naar binnen lopen, dat lukte voorheen door alle troep die er lag niet.

Het eerste deel van mijn mini-mama-listisch project is dus geslaagd! Op naar de volgende kamer! Worden jullie al een beetje enthousiast om zelf ook aan de slag te gaan? 🙂

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin’

6 gedachten over “Het Mini-mama-listisch project! 

 1. Sinds onze verhuizing bijna een jaar geleden ruim ik nu maandelijks alle kasten in huis op, het is een ware verslaving geworden om alles netjes te houden. Ik kan dan ook niet wachten totdat de zolder klaar is en ik daar ook alles netjes kan opbergen.. Succes met je volgende projectje, wat gaat het worden?

 2. Goed bezig!!!
  Ik heb laatst ook de hele kast opgeruimd en erg veel weg gedaan
  Heerlijk is dat
  Weer een beetje ruimte geeft ook rust in je hoofd 🙂

 3. @Gerdi, Volgende project wordt onze inloopkast 🙂 Die is ook hard aan declutteren toe!
  @MamaIssues, het geeft inderdaad rust! Ik word heel blij als ik nu de trapkastdeur opentrek. Voorheen werd ik er chagrijnig van…

 4. Wat een leuke naam voor je project! Ik moet nog altijd beginnen, of laat ik het zo zeggen. Een begin maak ik wel, maar ik begin op vijf verschillende plekken :p Dus ik moet eigenlijk ff één kast, per keer doen. dan per kamer en dan zo door pakken.

 5. Haha heel herkenbaar! Ik begin ook altijd met meerdere dingen tegelijk en aan het eind ben ik vergeten waar ik nou eigenlijk aan wilde beginnen!

 6. Oh, ik herken dat zo! Vorige periode van school had ik alles zo netjes opgeruimd, nu is het weer een grote bende met al die papieren, boeken en aantekeningen. En dan heb ik het nog niet eens over de kledingkast gehad, die kan ik ook 1 keer in de paar weken weer opnieuw indelen. Mijn huis oogt altijd wel netjes, maar achter de deurtjes van de kasten, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *