Baby·Kids·Persoonlijk·Zwangerschap

Hoe wij de zwangerschap bekend maakten!

Eén van de leukste momenten van een zwangerschap vind ik het bekend maken aan familie en vrienden! De voorpret vooraf, het voorbereiden en daarna het bekend maken. En dan die reacties! Zo leuk om nu weer voor de derde keer mee te mogen maken!

Bij mijn eerste zwangerschap kocht ik voor de beide (toekomstige) opa’s en oma’s een boekje van Pauline Oud: Mijn kleinkind. Een leuk invulboekje waar de oma’s alle mijlpalen van hun toekomstige kleinkind in kwijt zouden kunnen.

Voor mijn zusje had ik een ander idee. Ik had een doosje tampons ingepakt. Dus reden we naar mijn zus en zwager toe, belde aan, en het eerste wat mijn zus riep was; “Ben je zwanger?” Nog voordat ik haar het ingepakte doosje had gegeven…. Ik ontkende nog maar even en gaf haar het kadootje. Ze pakte het uit en stond naar het doosje met tampons te kijken. “Ja die heb ik voorlopig niet meer nodig!’ zei ik. En toen wist ze dat ik inderdaad zwanger was!

Bij de zwangerschap van Samuel had ik een ander leuk idee. Ik wilde Tobias er graag bij betrekken. Dus bestelde ik online een tshirt met daarop de tekst: Big brother in training. Toen we een weekendje weg gingen met mijn ouders, zus en zwager besloot ik Tobias het shirtje tijdens het uit eten gaan aan te trekken. En toen…..Niets…Haha. Niemand had het door. Totdat ik na een minuut of 15 zei:”Wat vinden jullie van To zijn shirt?” Waarop iedereen naar zijn shirt keek en vervolgens nog niets door hadden…. Mijn moeder las gedachteloos de tekst hardop: “Big brother in training….” Totdat uiteindelijk mijn vader zei: “Ben je zwanger??” Bingo!!!

Deze keer vond ik het wederom leuk om de mannetjes erbij te betrekken. Dus vertelden we op een zaterdagochtend eerst aan onze mannen dat ze een baby broertje of zusje zouden krijgen en gingen we daarna langs de opa’s en oma’s en ooms en tantes!

Tobias zijn reactie was trouwens zo ontzettend lief! Hij zei heel blij: ” Oh!!!” En legde meteen zijn handje op mijn buik. Samuel vond het allemaal wel best en ging onverstoorbaar door met kleuren 🙂

We lieten Tobias een tekening maken van mama met een baby in haar buik. En met die tekening gingen we eerst langs mijn zus. Daar aangekomen zei Tobias, nog voordat hij de tekening had laten zien, ” mag ik het nu vertellen mama?” Toen wist mijn zus genoeg! Bij mijn ouders zag mijn vader het als eerste, bij mijn zwager ging er nog niet meteen een belletje rinkelen, maar na wat toelichting van To begreep hij dat er nog een neefje of nichtje onderweg is. Tot slot gingen we bij mijn schoonouders langs. Mijn schoonmoeder bekeek de tekening en zei:” wow Toby dat heb je mooi getekend!” Er viel nog niet op dat er ook een baby in de buik getekend was. Daarna kreeg mijn schoonvader de tekening in handen en die riep meteen: ” Ohjee! Komt er nog een baby?”

Echt heel leuk om het op deze manier te doen! Voor de vrienden hadden we deze foto gemaakt, die ik verstuurde met de tekst: ” Vrolijk pasen!”. Ik kreeg veel reacties terug dat ik wel erg vroeg was met pasen haha.

Hoe maakten jullie je zwangerschap bekend aan familie en vrienden?

3 gedachten over “Hoe wij de zwangerschap bekend maakten!

  1. Hahahaha en ik had het niet eens door met die foto! Ik dacht, oh is het al bijna Pasen…? 😂

  2. Wat een leuke manieren om het te vertellen! Wij hadden met Sinterklaas een dobbelspel en hadden sokjes ingepakt met I Love Opa en een gedichtje erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *