Persoonlijk·Tags

Mommy Tag!

Op Kellycaresse.nl  kwam ik de Mommy Tag tegen. Ik vond hem zo leuk dat ik besloot hem over te nemen! Hier komt ‘ie!

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende mama. Ik werk momenteel 3 dagen. Twee hele dagen en één iets kortere dag waarop ik Tobias van school haal.

Zou je het anders willen?
Ja, ik zou het liefst voor mezelf beginnen om zo mijn eigen tijd in te kunnen delen zodat ik meer tijd met de kinderen  en de opvang  iets minder ingewikkeld geregeld is. Nu is het vaak lastig als één van beide kids ziek is, want dat betekent dat of Bas of ik thuis moeten blijven. Wat soms helemaal niet uitkomt op het werk. Maar ziek is ziek en ik laat dan eigenlijk ook alles meteen vallen om voor de mannetjes te zorgen.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Jazeker, allebei! We hebben ze nooit bij ons in bed genomen, ook niet als ze ziek waren en daar plukken we nu de vruchten van. Ze gaan altijd lief slapen gelukkig. Ze mogen overigens ’s ochtends wel altijd bij ons in bed kruipen, maar wij genieten heel erg van die momentjes dus dat vinden we helemaal niet erg!

(Of op de bank, slaapt ook lekker..)

De beste aankoop voor je kindje?
Pfoe, we hebben best veel goede aankopen eigenlijk! Zo zijn de fiets en loopfiets een groot succes, in de zomer is de Aquaplay echt een enorm succes, ze zijn er altijd lang zoet mee. En de Ipads… Al hebben we die niet voor de kids aangeschaft… Ze worden wel met regelmaat door de mannen in gebruik genomen.

Hoeveel kinderen wens je?
Lastige vraag. Ik ben er eigenlijk nog niet helemaal over uit. Ik ben heel gelukkig met mijn twee gezonde kids… Hoewel een derde kindje ook best welkom zou zijn. Laten we het voorlopig maar even op twee houden 🙂

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Veels te weinig…. Vooral de laatste tijd… Toevallig zijn we vorig weekend even met zijn tweetjes wezen lunchen bij Sumo. Dat was wel heel erg fijn. Lekker even rustig kunnen praten zonder dat de kids ons elke twee minuten onderbreken. Maar we proberen in elk geval eens per maand wel iets samen te doen.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Geen commentaar ; ) Sowieso zwaarder… Hoewel het maar 3 kilo scheelt wat op zich best meevalt! En ik ben weer begonnen met op mijn eten en beweging te letten dus die 3 kilo kunnen we vast nog wel iets omlaag krijgen 🙂

Wat is je droom vakantie met kids?
Als ze wat ouder zijn willen we heel graag met ze naar Orlando. Twee weken lang naar alle pretparken, shoppen in de enorme malls en genieten van alle lekkere restaurantjes die ze daar hebben. Ik ben zelf 3 keer met mijn ouders in Amerika geweest en daarna nog een keer samen met Bas en dat was echt de meest geweldige vakantie van mijn leven. Ik hoop dan ook dat de jongens net zo gek zijn op pretparken als mama zodra ze wat ouder zijn 🙂

Favoriete bezigheid van je kindje
Tobias kan echt heel lang zoet zijn met kleien, kleuren, spelen met de Lego, Duplo en de auto’s. En Samuel speelt eigenlijk het liefste met zijn grote broer!

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Dat is alweer even geleden… Vast wel maar ik zou het eigenlijk geeneens meer weten…

Het favoriete eten van je kindje?
De drie P’s: Patat, pizza en pannenkoeken… Maar brocoli en sperzieboontjes vinden ze gelukkig ook allebei lekker!

Mijn hart smelt als ik ……….
Samuel hoor huilen en Tobias er op af snelt en hem gaat troosten…. Zo bijzonder hoeveel liefde die mannetjes voor elkaar hebben. En Tobias krijgt Samuel ook altijd aan het lachen. Zo mooi om te zien.

Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Meestal bij de H&M of de Hema. Zara heeft ook vaak leuke dingen en soms heeft de Primark ook hele leuke dingen hangen!

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Ja, meteen toen ik net zwanger was van Tobias. Een Renault Scenic. Maar we hadden eigenlijk alleen maar narigheid met die auto dus hebben we vorig jaar een Volkswagen Touran gekocht en zijn daar nog steeds heel blij mee! Hij rijd top en hij is lekker ruim!

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Een hele hoop! Je hebt er ineens een enorme verantwoordelijkheid bij. Maar ook een heleboel geluk die met geen pen te beschrijven is. Zo kan ik zielsgelukkig zijn als ik voordat ik ga slapen nog even bij de kids ga kijken en ze zo vredig zie slapen. En je kunt niet zomaar even spontaan iets inplannen, want je moet altijd rekening houden met de mannen, maar dat doen we met liefde! Het is het zo waard allemaal!

Wat een leuke tag om in te vullen! Mocht je het leuk vinden, vul hem dan ook vooral even in!

Volg La vie de Mama via Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *