Persoonlijk·Tags

Tag: De rotklusjes van het ouderschap

Ik hou van mijn kids. Echt. Vreselijk veel. En ik vind mama zijn het leukste wat er is. Maar…Het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en manenschijn… Door Dewi van Firma mama werd ik getagged in de tag Rotklusjes van het ouderschap. Ik vulde hem meteen in!

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Meestal als ik zie dat ze lang zijn, of als er vuil onder gaat zitten. Bij Matthias moet ik het nu ook gaan doen want die nageltjes worden ook steeds langer.

En de teennagels?
Dat is nou echt zoiets wat ik vaak vergeet. Totdat ik in bed lig met één van de mannen en ik ineens een scherpe dolk langs mijn been voel gaan. Dan knip ik ze meteen kort.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Iedere week. Ik vind het zelf ook heerlijk om in een schoon bed te slapen dus verschoon ik mijn kinderen hun bed ook net zo vaak.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Alleen als ik echt viezigheid zie zitten. Ik vind dat gepriel met die wattenstaafjes helemaal niets. Het verhoogt de kans op een verstopping alleen maar, dus ik laat het zo veel mogelijk met rust.

Wie verschoont de luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen?)
Ik verschoon meestal Matthias zijn luier. Bas doet het als hij alleen met hem is of als ik bezig ben. De billen van de oudere mannen afvegen doet Bas denk ik vaker dan ik.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?
Als Matthias wakker wordt dan ben ik dat. Best logisch ook aangezien ik hem dan borstvoeding geef en Bas dat natuurlijk niet kan 🙂 Als Tobias of Samuel wakker wordt gaat Bas eigenlijk altijd naar ze toe. Tenzij ze drie keer achter elkaar komen (als ze ziek zijn bijvoorbeeld) dan ga ik ook mijn bed uit.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
Aangezien ik nog thuis ben en straks ook maar twee dagen ga werken neem ik die taak op me. Ik vind het ook leuk om hem te laten meten en wegen. Ok, die prikken vind ik minder leuk maar dat is iets wat toch moet gebeuren. En aangezien het mijn derde zoon is, ben ik inmiddels wel wat gewend!

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uitgaan?
Dat hangt er een beetje vanaf wie er op komt passen. Als het mijn ouders zijn dan heb ik dat geregeld. Als het Bas zijn ouders zijn dan vraagt Bas het meestal.

Ik ben heel benieuwd hoe de verdeling bij jullie is?

mama mamablog lifestyle blog blogger laviedemama.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *