Feestdagen·Persoonlijk

The Christmas three tag!

Nog even en het is kerst! Ik kan niet wachten en heb vreselijk veel zin in de komende dagen! Die staan in het teken van gezelligheid, lekker eten, samenzijn met familie en leuke dingen ondernemen!

Speciaal voor de kerst bedacht ik deze “Christmas three” tag! Neem hem vooral over want ik ben ook erg benieuwd naar jullie Christmas three! Hier komt íe!

Wat zijn je 3 favoriete (foute) kerstliedjes?

 • Met stip op nummer één staat Chris Rea met Driving home for Christmas. Als ik dat nummer hoor dan word ik heel erg blij en ben meteen in de kerstsfeer!
 • Happy new year van Abba. Ok, het is officieel niet echt een kerstliedje maar ik reken hem goed 🙂
 • Let it snow van Boys II Men, google maar even…echt een mooi maar vrij onbekend nummer.

Wat zijn je 3 favoriete kerstfilms?

 • Hij is heel oud en inmiddels niet eens grappig meer maar toch kijken wij elk jaar met kerst naar Home alone. Bas zit dan naast mij op de bank te huilen van het lachen (hij vind hem dus nog wel grappig) en ik moet dan weer om Bas lachen…
 • Harry Potter! Ik wil dit jaar kijken of het ons lukt om alle Harry Potter films te kijken tijdens de kerst. Het hele sfeertje in die films vind ik op de één of andere manier altijd heel goed bij kerst passen!
 • The Santa Claus. Deze film is voor onze kids ook leuk om te kijken! Er zijn geloof ik twee of drie delen van, maar eigenlijk kijk ik alleen deel één, daarna ben ik er wel weer klaar mee 🙂

Wat staat er op je verlanglijstje?

 • Ik vind verlanglijstjes voor mijn kinderen maken altijd heel simpel, alleen voor mezelf vind ik het wat lastiger. Daarom begin ik vaak al halverwege het jaar met dingen noteren in mijn telefoon die ik tegenkom en waarvan ik denk: dat is leuk om met kerst te vragen! Zo bedacht ik een hele tijd geleden dat ik het luchtje White Musk van The Body shop vroeger altijd zo lekker vond. Dus heb ik deze op mijn verlanglijstje gezet!
 • Een straatje 1/5 loten! Tja, wie niet waagt, wie niet wint 🙂 Ik vind het altijd leuk om de dag na de trekking er eens even goed voor te gaan zitten en te kijken of ik al miljonair ben…
 • Een ketting met de initialen van mijn kinderen. Nu heb ik die alleen toevallig net afgelopen week binnengekregen! Ik had deze namelijk een tijdje geleden besteld via Aliexpress. Mijn eerste keer overigens dat ik daar iets besteld heb! En ik ben er heel blij mee! Ok, het is geen echt goud, maar ziet er wel mooi uit!

Wat vind jij de leukste uitstapjes tijdens kerst?

 • ’s Avonds naar Den Ilp rijden. Den Ilp is een dorpje in Noord Holland waar ze een heuse lichtjesroute hebben. De bewoners hebben hun huizen en voortuinen zo geweldig versierd, je kijkt je ogen uit! Echt heel leuk om met je kinderen in de auto te stappen en door de straten daar te rijden!
 • Een kerstshow in een tuincentrum bezoeken. Zo ben ik dit jaar nog niet naar de kerstshow van tuincentrum Osdorp geweest maar dit is wel één van de mooiste die ik bezocht heb! Dus hier gaan we zeker nog even heen als het lukt!
 • Een strandwandeling maken, erna chocomelk met slagroom drinken en afsluiten met een rondje ijsbaan in het dorp!

kerstshow

Wat zijn jouw 3 favoriete gerechten met kerst?

 • Het is heel corny maar van gourmetten met kerst kan ik altijd heel blij worden. Gezellig met zijn allen, allemaal lekkere dingen op tafel. De kids vinden het ook heel gezellig en blijven wat langer dan normaal aan tafel zitten 🙂 Het enige nadeel is dat je huis zo gaat stinken, maar als je de achterdeur/raam open zet en de afzuiger aanzet dan valt de schade nog mee…
 • Het is niet echt een gerecht maar een kerstontbijtje hoort gewoon bij kerst. Inclusief kersttafelkleed, servetjes, mooi servies, een chocolade kerstmannetje voor de kids, heerlijke croissantjes met jam en versgeperste jus d’orange! O, en een christmas cracker.
 • Een heerlijke rosbief uit de oven! Met een heerlijk sausje erbij. Ik heb dit gerecht een aantal keer met kerst gegeten, nooit door mij bereid overigens, want ik ben niet bepaald een keukenprinses. Maar man wat is dit lekker! Wie weet krijg ik Bas zo gek dat hij dit in de vakantie voor me gaan maken!

Wat zijn jouw favoriete 3 kersttradities?

 • Ik schreef al een blogje over mijn favoriete kersttradities maar ik kan er zo nog wel drie bedenken 🙂 Zo vind ik het heerlijk om op kerstochtend na het kerstontbijtje met z’n viertjes kadootjes uit te pakken in onze pyjama’s
 • Kerstkadootjes inpakken. Ik merk dat ik er ieder jaar meer werk van maak. Steeds mooier inpakpapier, strikjes erbij en dit jaar ook kleine decoraties om aan de pakjes vast te maken, zoals van die kleine rood/witte candycanes, vilten hertenkopjes en vilten kerstboompjes. Dit jaar ben ik twee avonden bezig geweest om alles mooi in te pakken. De reactie van mijn kids was dan ook geweldig!
 • Het kerstdiner. Wij hadden al heel vroeg in de maand ons eerste kerstdiner bij vrienden. Het huis was versierd, er stond een mooie lange tafel, prachtig gedekt, met mooi servies en de kerstcd speelde op de achtergrond ‘driving home for Christmas”af… We kregen een voorafje en daarna stond de tafel vol met lekker eten! En het dessert was ook heerlijk! Volgend jaar ga ik thuis weer een kerstdiner organiseren. Ja inderdaad, organiseren, daar ben ik goed in. Het koken laat ik lekker aan Bas over….

Wat zijn de drie dingen die niet mogen ontbreken tijdens kerst?

 • Mijn gezin natuurlijk, zonder hun geen kerstgevoel!
 • Eten…Kerstkransjes, hapjes, soep, toetjes, kerststollen, chocolade kerstmannetjes, stokbroodjes met kruidenboter, croissantjes, chocomelk met slagroom, gewoon alles wat er te eten valt, wil ik….
 • Kadootjes… Het hoort er gewoon bij, kadootjes onder de boom. Kindjes die vol verwachting hun pakjes uitpakken. Ik kan er heel erg van genieten! En het staat ook zo gezellig onder de boom!

img_2335-1

Wat doe jij kerstavond, 1e kerstdag en 2e kerstdag?

 • Op kerstavond zijn Bas en ik samen (kids gaan lekker op tijd hun bedje in) en meestal maken we samen lekkere hapjes, maar dit jaar gaat Bas zijn overheerlijke sushi maken! Dat eten we lekker op de bank op en kijken ondertussen naar All you need is love!
 • Op 1e kerstdag gaan we naar mijn ouders waar mijn zus en zwager ook zijn. Daar gaan we wat kadootjes uitpakken en we maken allemaal lekkere hapjes. Ik ben dit jaar chef desserts, maar ik heb genoeg inspiratie op gedaan 🙂
 • Op tweede kerstdag beginnen we met een lekker uitgebreid kerstontbijtje en gaan we kadootjes uitpakken! Daarna gaan we (afhankelijk van het weer) lekker een stuk wandelen door de duinen of op het strand en er staat een schaatsbaan in ons dorp, waar de kids heel graag een rondje willen schaatsen. Verder zullen de mannen veel met hun kadootjes gaan spelen, dan kunnen papa en mama lekker uitbuiken….

Wie wil je taggen voor de Christmas three tag?

Ik ben heel benieuwd naar de Christmas three van de volgende bloggers:

En iedereen die de tag wil overnemen, doe dat vooral! Ik ben heel benieuwd naar jullie Christmas five!!

4 gedachten over “The Christmas three tag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *