Baby·Persoonlijk·Zwangerschap

Zwangerschapsupdate, inmiddels 20 weken zwanger!

Ik vond het wel tijd voor een zwangerschapsupdate! Inmiddels ben ik 20 weken zwanger. En mijn god, wat vliegt de tijd voorbij! Duurde het bij de eerste zwangerschap een eeuwigheid (zo leek het in ieder geval), bij de tweede ging het allemaal al iets sneller en nu bij deze derde zwangerschap vliegt de tijd echt om!

Wist ik bij de zwangerschap van Tobias altijd precies hoeveel weken en dagen ik zwanger was, nu moet ik echt mijn agenda erbij pakken… Zo suf, ik vergeet het gewoon steeds. “Ben ik nu al 17 weken zwanger? Oh nee, verrek, ik zit al bijna op 19 weken!

Voelde ik me de eerste 17 weken nog hondsberoerd, inmiddels durf ik voorzichtig te zeggen dat het een stukje beter gaat. De misselijkheid begint af te nemen. Voorheen nam ik overal van die droge crackertjes mee omdat ik zonder crackertjes echt moest overgeven. Nu heb ik de crackers al een week of drie niet meer aangeraakt, wat voor mij een teken is dat het echt beter gaat!

Ik merk wel dat ik snel buiten adem ben en pijntjes begin te krijgen. Bandenpijn en buikpijn als ik te druk ben. Maar goed, ik weet dat dit er allemaal bij hoort. En ik ben allang blij dat die misselijkheid inmiddels te handelen is!

Wel grappig hoe je een derde (of tweede, vierde, vijfde) zwangerschap er gewoon even “bij doet”. Het dagelijkse leven is al zo druk met werk, school, opvang, zwemles, sociale dingen en nog meer van dat soort ongein, dat je eigenlijk geen tijd hebt om echt zwanger te zijn. Buikfoto’s vergeet ik constant te nemen en ik moet ook nog een serieuze inhaalslag maken in het 9 maanden dagboek…

Het enige moment waarop ik wel echt bewust geniet van het kleine mannetje in mijn buik en het zwanger zijn, is als ik in bed lig ’s avonds en hij druk begint te bewegen. Ik zal dat gevoel echt heel erg gaan missen en realiseer me dan ook dat dit echt de laatste keer zal zijn. Want die vierde gaat er echt niet komen!! ; )

 

7 gedachten over “Zwangerschapsupdate, inmiddels 20 weken zwanger!

  1. Oh heerlijk he als de eerste helft erop zit! Ik vond de tweede zwangerschap ook heel anders dan de eerste; je hebt nog een kindje rondlopen waar je druk mee bent ook als je het zwaar hebt! Je doet t fantastisch 😊

  2. Dat gaat hard! Alweer over de helft. Mooie buik hoor. Ik vond dat ook altijd genieten dat getrappel in mijn buik. Echt een “ons”momentje. Geniet ervan! x

  3. Wat gaat de tijd snel zeg… ik kan me overal in vinden wat je benoemt.
    Ik probeer zo te genieten van mijn derde en ook laatste zwangerschap, want ik wil ook absoluut geen vierde hahahha.
    #TEAMOKTOBER
    Groetjes najia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *