Baby·Persoonlijk·Shopping·Zwangerschap

Zwangerschapsupdate: kwaaltjes en shoppen voor de baby!

Ik ben inmiddels al bijna 26 weken zwanger. 26 weken!!! Ik ben dus al ruim over de helft. Het gaat echt wel opschieten nu. Ik moet nog vijf weken werken en dan heb ik eerst drie weken vakantie en aansluitend mijn zwangerschapsverlof. Ik begin dan pas weer in februari volgend jaar met werken… Dat klinkt echt nog heel ver weg en ik kijk echt uit naar mijn vakantie en verlof. Ik merk namelijk dat het nu allemaal wat zwaarder begint te worden. Na een dag werken heb ik best regelmatig last van mijn buik en rond een uur of 15.00 uur slaat de vermoeidheid toe.

Ook heb ik sinds een aantal weken last van pijn in mijn rug, billen en benen. Ik ben hiervoor al naar de dokter geweest en inmiddels ook naar de fysio. Ik heb nu oefeningen meegekregen en moet het echt wat rustiger aan gaan doen.

Dit vind ik alleen heel erg lastig omdat ik natuurlijk twee kleine mannetjes heb rondlopen,  drie dagen werk en mijn huishouden er ook niet echt opgeruimder van wordt als ik meer rust ga nemen. Gelukkig doet Bas heel veel en helpt mijn moeder me ook veel (wat zouden we toch zonder moeders moeten??). Maar ik kan maar moeilijk ontspannen, als ik bedenk wat er allemaal gedaan moet worden.

Verder qua misselijkheid gaat het goed. Ik ben nog steeds wel misselijk maar niet meer zo erg dat ik echt boven de wc moet hangen. Het is dus een beetje naar de achtergrond verschoven, gelukkig! En mijn nachtrust… Tja, de ene keer slaap ik beter dan de andere keer. Ik word in elk geval één keer (soms vaker) per nacht wakker om te plassen. En meestal kom ik dan niet heel snel meer in slaap… Wat betekent dat ik om 06.15 uur moe wakker wordt, terwijl ik toch echt wel op tijd mijn bed in duik. Hoort er allemaal bij, zullen we maar zeggen!

Tot slot hebben we inmiddels wat grote baby aankopen gedaan! Zo hebben we een prachtige kinderwagen van Nuna gekocht waar ik heel erg blij mee ben! En hebben we ook meteen de Stokke Tripp Trapp aangeschaft met alles erop en eraan!

img_6818

Deze week ben ik nog met mijn moeder en Samuel naar Babypark gereden om daar wat spulletjes te kopen en ook toen ben ik weer heel goed geslaagd! Ik zal hier nog een aparte shoplog van maken!

Tot zover mijn update! Binnenkort krijg ik nog een echo, ik kan niet wachten om ons kleinste mannetje weer even te kunnen zien! En verder geniet ik van de bewegingen in mijn buik want wow, wat hebben we weer een druk mannetje gemaakt! 🙂

 

3 gedachten over “Zwangerschapsupdate: kwaaltjes en shoppen voor de baby!

  1. Wat fijn dat je nog maar 5 weken moet werken. Ik heb gewerkt tot 39 weken (dus tot de allerlaatste dag dat dat mocht in België) en dat was behoorlijk heavy. Neem voldoende rust, als dat lukt natuurlijk 🙂

  2. Gelukkig dat de misselijkheid minder is. Dat is altijd stomvervelend en erg hinderlijk voor je functioneren vond ik.

    Februari klinkt echt nog heel ver weg zeg!

  3. Wat een heerlijk vooruitzicht. En wat vervelend dat je nu lichamelijke klachten krijgt. Probeer er aan toe te geven, al herken ik je ‘onrust’ wel. Ontspannen is moeilijk voor de meeste moeders! Wat heerlijk, dat getrappel in je buik! Genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *