Kids·Review·Speelgoed·Winacties

‘Vraag maar!’ Een spel voor jou en je kind + winactie!


Jullie kennen vast wel de boeken uit de ‘Vertel eens’ serie? Elma van Vliet, schrijfster van deze boeken, heeft nu een spel uitgebracht. Een spel voor moeder en kind, met ook een versie voor vader en kind.

Een heel simpel en leuk spel waardoor je echt leuke, persoonlijke gesprekken hebt met je zoon of dochter! Door middel van kaartjes stel je elkaar leuke, grappige en serieuze vragen.

Ik mocht het spel uittesten én een setje weggeven!

De opzet van het spel

Je hebt twee soorten kaartjes. De kaarten met vragen voor mama en de kaarten met vragen voor het kind. Je pakt ieder om de beurt een kaartje van het voor jou bestemde stapeltje en stelt de ander de vraag die op het kaartje staat.

Heel eerlijk gezegd had ik gedacht dat Tobias er te jong voor zou zijn. De aan te raden leeftijd is 6 jaar. Tobias is net 5. En wat ook niet echt helpt, is dat hij zijn kaartjes nog niet zelf kan lezen.

Toch bleek dit een ontzettend leuk spel voor zowel hem als voor mij! Ik stelde hem de vragen van mijn kaartjes, waarop hij ook heel serieus antwoord gaf, en hij verzon zijn eigen vragen. De meeste gebaseerd op de vraag die ik vlak ervoor aan hem had gesteld. Nu heeft mijn oudste niet zo’n al te beste aandachtsboog, maar we hebben toch zeker een half uur zitten kletsen.

De vragen

De vragen op de kaartjes varieren van grappig tot serieus. Wij speelden het toen hij uit school kwam. Op donderdag haal ik hem uit school en gaan we eerst nog even naar huis voordat ik Samuel van de crèche ophaal. Normaal gesproken dan ploft hij neer op de bank met wat te drinken en eten en zet ik iets voor hem op, op Netflix. Maar nu gingen we aan de keukentafel zitten en hebben we dus zeker een half uur zitten kletsen. Ik merkte dat Tobias die één op één aandacht en het spelletje zelf echt heel leuk vond!

Eén van de vragen die ik Tobias stelde was: wat zou je leuk vinden om vaker van mij te horen?” Als antwoord gaf hij daarop:”Dat je verliefd op mij bent.” Nou, je begrijpt, ik smolt weg daar aan die keukentafel…

Echt een aanrader dus! En ik mag een setje weggeven!

Winactie!

Wat moet je doen om een setje te winnen? Like de Facebookpagina van La vie de Mama en laat bij de comments weten dat je meedoet!

Op vrijdag 26 mei maak ik op de Facebookpagina de winnaar bekend!

10 gedachten over “‘Vraag maar!’ Een spel voor jou en je kind + winactie!

  1. Wat ontzettend leuk dit. Ik ken haar boek niet. Maar ik vind dit echt super. Leuk om op Vaderdag cadeau te geven. Ik doe dan ook graag mee.

  2. Beide boeken van haar een keer cadeau gegeven. Zowel aan mijn mams als paps. Af en toe schrijven ze erin (ze moeten soms erg terug in de tijd;-) ). Ik hecht veel waarde aan dit soort ‘onderonsjes’. Dus zet mij maar op de lijst! X

  3. Wat gaaf (en inderdaad, lief… je zoon!)
    Gelukkig is mijn dochter uit zichzelf wel een kletser, maar voor papa-dochter lijkt me dit wel gaaf!

  4. Ik doe graag mee! Een leuke manier om de andere twee extra aandacht te geven wanneer Mini3 er is #bijnauitgerekend

  5. Wat cool!! Echt iets om de band met je kind te verbeteren!! Ik doe mee met de winactie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *