DIY·Feestdagen·Kids

DIY Advents Kerstboom!

Ik hou zo vreselijk van de kerstperiode! Een mooi kerstboom, tuincentra die all out gaan met hun kerstmarkten, gezellige kerstliedjes op de radio, warmte en gezelligheid in huis en natuurlijk het toeleven naar de kerstdagen zelf.

Ik maak er ieder jaar best wel veel werk van en probeer de voorpret zo lang mogelijk te laten duren. Zo ga ik de dag nadat wij Sinterklaas hebben gevierd de kerstboom al optuigen. Deze hebben we al in huis want vorig jaar kocht ik de Action kerstboom. En onder de kerstboom horen ook cadeautjes. Nu bedacht ik vorig jaar dat ik een adventskalender wilde maken. Ik kwam op het idee door Maris van Creachick. En dus maakte ik van pallethout een mooie adventskalender in de vorm van een kerstboom en hing hier allemaal cadeautjes in. Wat ik precies kocht voor cadeautjes kun je hier lezen.

Dit jaar wilde ik de houten kerstboom weer neerzetten, alleen twijfelde ik wat ik erin zou hangen. Eigenlijk wilde ik nu allerlei activiteiten gaan bedenken, maar aangezien we dit jaar een kleine baby hebben is het iets lastiger om echt veel activiteiten buitenshuis te plannen. Volgend jaar gaat dit een stuk makkelijk dus dan zal ik ook zeker zo’n activiteiten adventskalender gaan maken. Voor dit jaar koos ik dus weer voor cadeautjes. Alleen omdat ik het afgelopen jaar wel erg veel vond worden allemaal, besloot ik niet weer per kind iets te kopen, maar iets voor hun samen.

Via een marktplaats Facebookgroep vond ik een te gekke Playmobilset. Dit zou hem gaan worden! Maar hoe maak je nu zo’n houten adventskalender kerstboom?

Wat heb je nodig?

  • Een houten pallet (of losse planken, maar een pallet is wel wat makkelijker);
  • een aantal spijkers of schroeven;
  • Sisaltouw;
  • Knijpertjes om de cadeautjes mee op te hangen (ik kocht deze bij Flying Tiger);
  • Inpakpapier;
  • Tags met de nummers erop;
  • Eventueel kerstlampjes om in de boom te hangen;
  • En natuurlijk vulling (bijvoorbeeld speelgoed of leuke activiteiten)

En dan….

kerst advent adventskalender diy christmas laviedemama.nl
Op het pallet teken je een boom uit. Gewoon heel simpel, een driehoek. Deze zaag je vervolgens uit en dan ziet het er dus zo uit…

kerst advent adventskalender diy laviedemama.nl

Dan sla je achter op de uiteinden een aantal spijkers (wij gebruikten schroeven) en hier maak je aan één kant met sisaltouw een knoopje in en dan span je met het touw vervolgens aan de voorkant een lijn naar de andere kant en maakt ook hier weer een knoopje aan de achterkant aan een schroef, zodat je dus aan de voorkant een lijntje hebt waar je de cadeautjes aan op kunt hangen.

kerst advent adventskalender diy christmas laviedemama.nl
Als dat klaar is dan ziet dat er dus zo uit!

kerst advent adventskalender diy laviedemama.nl

En dan kan het leukste werk beginnen! Ik kocht dus voor de mannen een te gekke set van Playmobil: een luchthaven met allerlei accessoires. Deze verdeelde ik vervolgens in 20 setjes (we beginnen op 4 december met de cadeautjes en eindigen op 23 december). Daarna legde ik de setjes in een logische volgorde en pakte ik vervolgens alles in. Sommige delen waren te groot om in de boom te hangen. Deze cadeaus pakte ik wel in maar verstopte deze vervolgens ergens in huis en ipv een cadeau hangt er op die dag een briefje in de boom met een hint waar het cadeau verstopt ligt. En als alle cadeaus dan ingepakt zijn en in de boom hangen, dan ziet dat er zo uit!

kerst advent adventskalender diy christmas laviedemama.nl

kerst advent adventskalender diy christmas laviedemama.nl

kerst advent adventskalender diy christmas laviedemama.nl
Ik vind het zo ontzettend gezellig staan, zo’n boom met lampjes en leuk ingepakte cadeautjes! Ik ben heel erg benieuwd hoe de jongens het dit jaar weer vinden!

laviedemama.nl

3 gedachten over “DIY Advents Kerstboom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *