DIY·Interieur·Lifestyle

Simpele DIY make over met groots resultaat!

Ik zit dus volop in de nesteldrang (op moment van schrijven dan tenminste). En bij mij betekent nesteldrang niet alleen opruimen en schoonmaken. Maar ook allerlei do it yourself projecten die door mijn hoofd schieten… Nu ben ik daar normaal gesproken al gek op, maar tijdens de zwangerschap kom ik tijd te kort voor alle ideeën die me te binnen schieten.

Ik had nu bedacht dat ik onze buffetkast wel een make over wilde geven. Een tijd geleden gaven we deze kast al een make over. Toen we de kast kochten was deze wit.

Maar na een paar jaar was ik dit eigenlijk wel zat. Dus toen we naar onze nieuwbouwwoning verhuisden, besloten we de kast een andere kleur te geven. Een vriendin van mij had haar kast ook geverfd in een hele mooie antraciet kleur. Die kleur wilde ik ook halen voor onze kast!

En dus werd dit het eindresultaat! Ik was er enorm blij mee! Aangezien (toen nog) alle muren in de woonkamer wit waren stak de donkere kast er mooi bij af! Helemaal perfect. Totdat ik dus tijdens deze zwangerschap had bedacht dat ik een nieuwe make over wilde voor deze kast. Ik wilde de achterwand gaan behangen met een mooi printje. Alleen toen ik alles aan het opmeten was, kwam ik erachter dat de planken niet los konden en dat de achterwand niet egaal was. Behangen zou dus niet gaan lukken en verven (mijn plan B) was dus ook meteen geen optie meer.  Daar ging mijn project. Totdat ik de tip kreeg om stof te gebruiken om de achterwand mee te bekleden!

Dat was de beste tip ooit! En dus reed ik op de eerste de beste vrije ochtend naar de Kwantum en koos daar deze geweldige stof uit! Aangezien we inmiddels één mintgroene muur hebben (ook weer iets met nesteldrang) past deze stof daar perfect bij! Het enige wat ik hoefde te doen was het op maat knippen van de stof (uiteraard knipte ik nog verkeerd ook waardoor ik weer terugkon naar de winkel om stof bij te halen) en deze vast te zetten met punaises (met spijkertjes had het ook gekund).
En zo is dit dan uiteindelijk het eindresultaat! Wow, wat is het geweldig mooi geworden! Ik ben er zo blij mee! En dat met een lap stof van €5,- per meter!

liefs,-2-1

8 gedachten over “Simpele DIY make over met groots resultaat!

  1. Wat creatief! Van wit naar antraciet vind ik ook heel leuk. Als de speelhoek hier beneden weggaat dan wil ik ook graag een buffetkast neerzetten. Ik ben er alleen niet uit welke kleur: wit -net als de rest van de meubels of antraciet -tegen een (licht)grijze muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *