Nog een paar nachtjes slapen en dan is Tobias jarig! Hij wordt zeven… Zeven!! Niet normaal, gisteren was hij nog mijn baby… En een kleine twee maanden later is Samuel aan de beurt, hij wordt vijf jaar. En bij iedere verjaardag hoort natuurlijk ook een mooie taart!
Marsepeinen kunstwerk
De eerste verjaardagstaart van Tobias maakte ik samen met een vriendin, een Bumba taart. Dat was zoveel werk, dat ik ter plekke besloot voortaan een taart te bestellen. Ik ben ook niet echt in de wieg gelegd voor het maken van een marsepeinen taart. Ik ben er te perfectionistisch voor denk ik :). Dus de jaren erna bestelde ik de taarten. Zo kwamen er een Brandweerman Sam, Rupsje Nooitgenoeg en Pingu taart voorbij.
Vorig jaar besloot ik echter toch om zelf weer iets in elkaar te flansen. Maar dan geen marsepeinen kunstwerk maar een iets simpelere variant. Iets wat makkelijk te maken is en me geen uren werk kost, maar er toch feestelijk en gezellig uitziet. En zo kwam ik voor Matthias zijn eerste verjaardag op deze taart. Simpel en zo in elkaar geflanst 🙂
Benodigdheden
Voor de taart
- Drie doosjes biscuitmix van bijvoorbeeld Dr. Oetker;
- Vulling: Ik vulde de taart met aardbeienjam en chocoladepasta (Nutella), maar je kunt van alles kiezen, wat jij lekker vind.
Voor de botercrème
- 250 gram poedersuiker;
- 125 gram ongezouten roomboter.
Voor de decoratie
- Speelgoeddiertjes, bijvoorbeeld van de Hema;
- Kleine vlaggetjes (deze vond ik ook bij de Hema);
- Twee satéprikkers;
- Kleine papiertjes met printjes, ik gebruikte gewoon inpakpapier;
- Mini pompoms (ook van de Hema);
- Strooiconfetti (van die eetbare waar je ook cupcakes mee kunt versieren);
- Een verjaardagskaarsje.
Lees ook: Hoe overleef ik mijn kind zijn eerste verjaardag?
How to
Bak de drie taarten zoals aangegeven op de verpakking. Ik bakte alledrie de taarten de avond voordat we Matthias zijn eerste verjaardag zouden vieren. Als de taarten in de oven zitten, kun je ondertussen beginnen met het maken van de botercrème.
Je begint met het luchtig kloppen van de boter. Dit doe je ongeveer vijf minuten. Daarna voeg je de poedersuiker toe. Het beste is om dit in delen te doen, zodat de suiker goed wordt opgenomen. En dan is je botercrème al klaar! Je kunt de botercrème het beste in de koelkast bewaren. Haal het vervolgens een half uurtje voordat je de taart gaan smeren uit de koelkast en klopt hem dan nog even kort door.
Ik heb de botercrème niet in de koelkast gezet omdat mijn taarten al klaar waren om besmeerd te worden. Ik sneed eerst voorzichtig een stukje van de bovenkant van de taarten af zodat deze mooi glad werden. Vervolgens smeerde ik de bovenkant van de eerste taart in met botercrème en daaroverheen aardbeienjam. Daarna legde ik de tweede taart erbovenop. Op de bovenkant smeerde ik weer wat botercrème en vervolgens de Nutella. Daarna legde ik de derde taart er bovenop. Tot slot smeerde ik de hele taart in met botercrème en toen was hij al klaar!
Versieren
Het eetbare gedeelte was nu klaar, maar de taart zag er nog niet echt feestelijk uit. Om er een echte verjaardagstaart van te maken, zocht ik wat diertjes bij elkaar en zette deze vervolgens boven op de taart. Voor de dieren maakte ik kleine feesthoedjes van inpakpapier en lijmde er een mini pompom op. Daarna maakte ik een kleine vlaggenlijn. Deze kocht ik bij de Hema en zette ik op de taart met twee satéprikkers. Tot slot strooide ik nog wat confetti op het bord en klaar is je feestelijke taart!
7 comments
mens generic viagra viagra online australia paypal 100mg viagra price
approved canadian online pharmacies specialty pharmacy pharmacy open near me
pharmacy rx drug store news ce indian pharmacy
ed pills online erectile dysfunction medications ed meds online without doctor prescription
ed medications pharmacy prices canada rx pharmacy
on line pharmacy online canadian pharmacy pharmacy rx
best online pharmacy erectile dysfunction pills canadian pharmacy viagra