Feestdagen·Tags

Sinterklaas Mommy Tag

Morgen is het dan zover: Pakjesavond! Tenminste, morgen is het de officiële datum voor pakjesavond. Wij hebben het echter afgelopen zaterdagmiddag al gevierd. Zo konden de mannen de hele zondag nog met hun nieuwe speelgoed spelen. Ideaal!

Door Marieke van Marieke blogt werd ik getagged in de Sinterklaas Mommy Tag en het leek me leuk om deze, de dag voor Sinterklaasavond nog even in te vullen! Lees je mee?

Ga je met de kids naar een intocht?

We zijn inderdaad naar de intocht in ons dorp geweest. Samen met onze drie mannen liepen we naar het strand, want daar zou Sinterklaas aankomen. Helaas stormde het enorm en laat Samuel daar nou net een hekel aan hebben (goh, van wie zou hij dat hebben…) Dus na 10 minuten had hij het wel gezien en vroeg hij of we naar huis konden gaan. Aangezien Tobias wel helemaal in de gloria was, besloot ik samen met Samuel en Matthias naar huis te gaan en Bas bleef met Tobias in het dorp.

Schoen zetten. Hoe vaak?

Het plan was om ze 3 keer hun schoen te laten zetten. Alleen dat was voordat de opa’s en oma’s besloten om ook nog eens drie keer een schoen te zetten. Zes keer leek me een beetje overdreven dus hebben wij het bij twee keer gehouden.

Zelf pepernoten bakken?

Yup, dat kunnen we van ons lijstje afstrepen. Zowel met Tobias als met Samuel ben ik aan het bakken geslagen. Zo simpel maar zo leuk om te doen voor die kleintjes.

Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?

Bij Tobias op één een racebaan van Max Verstappen. Deze kreeg hij ook samen met zijn broertje Matthias van Sinterklaas! En bij Samuel staat een skateboard bovenaan. Maar daar vind Sintermama Samuel nog een beetje te klein voor. Ik heb dit ook aan Samuel uitgelegd: Samuel, als je zes bent, mag je van Sinterklaas een skateboard. Sinterklaas vind je nu nog een beetje te jong. Ohja en op nummer twee staat een motor….

Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?

Jazeker! Ik schreef eerder al een blog over hoe wij ons huis in de Sinterse sferen krijgen. In ieder geval staat ons haardje weer gezellig te branden!

photos mama mamablog blogger diary laviedemama.nl

Je favoriete Sinterklaaslekkernij

Met stip op één die lekkere schuimpjes waarvan er veels te weinig in zo’n strooimix zak zitten… Ok nummer twee zal ik ook delen: Chocolade pepernoten…. Hmmmm. Ok, nu heb ik trek…

Welke chocoladeletters koop je?

Ik heb er nu een hele zooi gekocht. Voor elke volwassene die pakjesmiddag bij ons vierde had ik er eentje gekocht. Nu hadden ze alleen de letter K niet meer in Caramel Zeezout… Ach, de M van mama telt ook toch?

Sinterklaasfeestje, zelf organiseren of bezoeken?

Zelf organiseren. Ik heb altijd graag de regie in handen… En daarnaast vind ik het ook gewoon leuk om feestjes te organiseren!

Welk Sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meeste gezongen?

Sinterklaas kapoentje. Maar ik denk dat dat alleen komt door de tekst “gooi wat in m’n schoentje”. ….. Tobias hoopt dat Sinterklaas de hint begrijpt.

Schrijf je Sinterklaas gedichten?

Dat heb ik vorig jaar inderdaad gedaan. 10 stuks…. Heel lang mee bezig geweest en ze waren hartstikke leuk (beetje sarcastische humor erin, helemaal mijn ding). Alleen jammer dat niemand mijn handschrift kon lezen… Ik heb me op zitten vreten… Dit jaar sla ik dus over 🙂

Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?

Dit jaar was ik vrij laat met inkopen. Normaal gesproken heb ik in oktober de helft al in huis. Nu had ik in die periode iets anders aan mijn hoofd… Iets met een dikke buik en een kind dat eruit geperst moest worden.

Samen met de kids een Sinterklaas knutselwerkje maken?

Ja leuk! Ik koop meestal leuke pakketten bij de Action. We hebben al aardig wat geknutseld voor Sinterklaas. Ik heb alleen nog twee pakketten liggen waarmee je een stoomboot en een pakhuis kunt maken. Ik ga ze ook zeker nog maken!

Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Ja heel leuk! Alleen kwam ik er dit jaar achter dat ik nooit meer van dat glimmende papier ga kopen. Wat een drama… Elke keer gleed het uit mijn handen…

kerst advent adventskalender diy christmas laviedemama.nl

Dit papier dus…

Met wie vier je pakjesavond?

Dit jaar met mijn ouders, schoonouders, zus en zwager.

Waar kan Sinterklaas de leukste schoenkadootjes shoppen?

Meestal haal ik de schoenkadootjes bij de Kruidvat of bij de Action!

Kijk je samen met je gezin Sinterklaas op televisie?

Ja sowieso kijken we naar de intocht en er wordt zoveel mogelijk naar het Sinterklaasjournaal gekeken! Soms zijn we een beetje laat met eten en dan vergeten we de tv aan te zetten.

Wat is de leukste herinnering aan Sinterklaas?

Sinterklaas kwam vroeger altijd bij ons thuis. We zaten dan met de familie en vrienden in spanning in de woonkamer. Zo leuk was dat! Mijn ouders lieten elk jaar dezelfde sinterklaas en pieten komen. Eén piet speelde altijd op onze piano. Leuk die herinneringen! Ik hoop dat mijn jongens er later ook met veel plezier aan terug denken!

Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Ja zeker weten. Die kinderen beleven er zoveel plezier aan. En de ouders trouwens ook. Ik vind het heerlijk om ze op pakjes avond en bijvoorbeeld bij de intocht zo te zien genieten!

Wat vind je leuker: Sinterklaas of kerstmis?

Oeh, dan kies ik toch voor kerstmis. Ik hou zo van dat kerstsfeertje. Heerlijk! Het liefst draai ik in oktober al kerstliedjes!

Ben je blij als het 6 december is? 

Nou eerlijk gezegd wel ja. Hoewel ik er altijd vreselijk naar uitkijk, ben ik er een paar dagen voor pakjes avond wel klaar mee. Want de kinderen worden er niet persé leukere wezens van… Man, ze zijn zo zenuwachtig, moe en druk… Ik ben blij als die spanning weg is.

Hebben jullie kids er ook zo’n last van of merk je er niets van bij ze?

mama mamablog lifestyle blog blogger laviedemama.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *