Persoonlijk

5 rare gewoontes van mij!

Iedereen heeft wel wat rare gewoontes. Ik zat er eens over na te denken en kwam er zelf op drie. Totdat ik eens rond ging vragen bij mensen om me heen… Toen bleken het er toch echt wat meer te zijn… Uiteindelijk heb ik er vijf verzameld! Lees je mee?

Ik ben gek op het in elkaar zetten van Ikea meubels

Enige kanttekening is wel dat ik dit volledig alleen moet doen. Ik zoek namelijk eerst alle schroefjes en houtjes etc bij elkaar en leg alle spullen naast elkaar zodat ik overzicht heb. Dit neemt nog wel eens wat tijd in beslag. Bas die trekt gewoon de gebruiksaanwijzing uit de doos en begint meteen. Hij heeft totaal geen geduld om op mij te wachten dus begint hij terwijl ik nog bezig ben met uitzoeken, waardoor we dus binnen de kortste keren geïrriteerd raken (ik vooral, omdat het niet gaat zoals ik wil). We krijgen het uiteindelijk wel af hoor, maar toch doe ik het liever op mijn gemakje alleen!!

Ik kan er niet tegen als iemand op een theedoek bijt

Ik hoor jullie denken: wat? Zei ze dat nou echt? Waarom zou je in godsnaam op een theedoek bijten? Ja, ik weet dus ook  niet meer hoe ik er bij kom, maar ik weet wel dat ik er niet tegen kan. Net zoals dat je bijvoorbeeld met je nagels over een schoolbord gaat, of met je mes loopt te krassen op een bord. Zo kan ik dus niet tegen het bijten op een theedoek. Het zorgt namelijk toch voor een soort geluid als je het doet, probeer het maar eens. Misschien kom je er achter dat jij er ook niet tegen kan 🙂

Als ik alleen slaap, dan slaap ik met het licht aan

Ja ik ben zo’n bangepoeperd die een nachtlampje aanlaat als ik alleen slaap. Zelfs als Bas beneden zit en later naar bed gaat, ook dan zet ik mijn lampje aan. Ik ben dus ook geen fan van The Walking Dead of andere enge series omdat ik dan helemaal bang ben…

Ik gooi pindakaas door mijn yoghurt

En ik probeer iedereen aan de yoghurt met pindakaas te krijgen maar gek genoeg gaat niemand overstag. Als ik vertel dat ik mijn yoghurt het liefste eet met havermout, blauwe bessen, honing én pindakaas, dan trekt iedereen een vies gezicht. Maar echt, probeer het nou gewoon eens! Het is zo ontzettend lekker!!

Ik doe mijn handen op mijn oren als er een insect in de buurt komt

Ja niet lachen nu hoor! Maar zodra er een wesp of vlieg (ok, vooral wesp want die vliegen zijn iets minder eng) bij mijn hoofd in de buurt komt, dan doe ik mijn handen over mijn oren… Ik vind ten eerste dat zoemende geluid echt vreselijk en ten tweede is het mijn ergste nachtmerrie dat zo’n beest je oor in vliegt! Bas moet altijd lachen als ik weer eens geterroriseerd word door zo’n geel/zwart stekende griezel, want het ziet er waarschijnlijk ook best raar uit, die vingers in mijn oren …..

Jullie hebben ook vast wel wat rare gewoontes…Durf je ze te delen?

mama mamablog lifestyle blog blogger laviedemama.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *