About last month·Persoonlijk

About last month #10: Oktober

Oktober was een heel bijzondere maand. Deze maand is ons jongste zoontje namelijk geboren! En man, van alle maanden dit jaar is deze maand het snelste omgevlogen. Matthias is alweer bijna een maand oud!! Niet te geloven! Kijk snel mee naar onze maand.Sinds Tobias op school zit, is mijn administratie flink toegenomen… Ik ben bijna elke twee weken wel zo’n boekje aan het invullen…

Ik had steeds zo’n last van harde buiken dat ik besloot maar eens lekker in bad te gaan. Het hielp me even ontspannen.En toen, op 3 oktober, werd ons prachtige mannetje geboren! Wat een rijkdom en wat zijn we gelukkig en ontzettend dankbaar!En dan ligt er ’s nacht gewoon zo’n ienieminie baby’tje naast je in z’n wiegje!Heerlijk weer zo’n lief klein mannetje tegen me aan. Ik ben verliefd!De trotse grote broers mochten uiteraard trakteren! Wat Samuel op de crèche trakteerde kun je hier lezen. Op de peuterspeelzaal trakteerde hij deze lange vingers met glazuur en blauwe muisjes.Zo’n mooi moment! Het wegen in de kraamweek en zien dat de kleine aankomt van mama’s melk! Trots!

Op Instagram vertelde ik dat ik de kraamweek heel heftig vond. Binnenkort zal ik daar meer over vertellen. Ik voelde me niet echt happy en ookal glimlach ik op de foto, ik zie zelf dat ik daar niet lekker in mijn vel zat.

Ik smelt echt bij het zien van deze foto. De jongens zijn zo gek op hun broertje! Ze zijn niet bij hem weg te slaan! Hier is Samuel Matthias aan het troosten, zo lief!

Op een marktplaatsgroep op Facebook zag ik dit poppenhuis voorbij komen. Ik vond hem zo leuk (of eigenlijk zag ik er potentie in, ik wil hem namelijk helemaal gaan opknappen) dat ik hem kocht voor een prikkie! Het ding stonk alleen een uur in de wind en zat onder de dode insecten en hondenharen. Nadat ik hem (met handschoenen aan) had schoongemaakt hebben we hem een week buiten laten staan om te luchten. Wordt vervolgd!

Samuel zou mij wel even helpen met de borstvoeding 🙂

Helaas ging Bas door zijn rug toen Matthias net een week oud was. Daardoor kon hij bijna niets meer. Gelukkig namen mijn ouders en schoonouders de oudste kids afentoe een middagje mee zodat zij er ook even lekker uit konden.

Hier krijg ik nooit genoeg van. Ik zal de komende tijd nog heel vaak zo op de bank zitten met dat kleine mannetje naast me of tegen me aan. Helemaal niet erg!

Even naar het dorp met drie kids? Geen probleem! Van een vriendin kochten we een meerijdplankje over en ik vind het ideaal. Zo kan Matthias in de wagen, Samuel op het zitje en Tobias lopend ernaast of op zijn fiets (of andersom, Samuel gaat namelijk altijd graag op zijn loopfiets en Tobias is liever lui dan moe).

De eerste keer dat ik Tobias van school ging halen (na de bevalling) wilde hij een vriendje meenemen. Aangezien hij met dit vriendje altijd lief speelt vond ik het geen probleem. En dus ging ik met drie kids weer naar huis (de vierde zat nog op de crèche).

Deze Ergo baby draagzak mag ik van een lief vriendinnetje lenen en de baby inzet die ik de komende maanden nog nodig heb omdat Matthias nog zo klein is, mocht ik van een ander heel lief vriendinnetje lenen. Ideaal ding! Ik ben er blij mee! Matthias viel meteen in slaap 🙂

De pakketbezorger weet ons huis steeds vaker te vinden. Nu ook weer. Maar liefst twee pakketten op één dag! Binnenkort deel ik meer over deze leuke pakketten van Superbox.nl en de PR Factory!

Het laatste weekend van oktober stormde het nogal. Zo ook bij ons thuis. Man, wat waren de jongens druk… Dan maar even lekker naar buiten, even de kids uitlaten 🙂

Aangezien ik me tijdens de zwangerschap onwijs heb moeten inhouden qua eten, door de zwangerschapssuiker, laat ik me nu al een paar weken redelijk gaan. Ok, vergeet dat ‘redelijk’ maar. Ik heb me heel erg laten gaan. Deze week ga ik me weer wat meer inhouden. In elk geval de chocolade pepernoten, Ben & Jerry’s en chips even laten voor wat het is. Want de kerst moet nog komen en als ik zo doorga kan ik tegen die tijd geen chocola meer zien…

Een heerlijke maand dus voor ons! Hoe was jullie maand?

liefs,-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *