About last month·Persoonlijk

About last month #5: Mei

En toen was de maand mei alweer om! Wat was het weer een heerlijke maand! De zon liet zich steeds vaker zien en we hebben al een aantal dagen met tropische temperaturen gehad. Zo fijn! Wat we, behalve lekker veel in de tuin zitten, nog meer deden deze maand laat ik jullie nu zien!

Op 1 mei vlogen we terug vanuit Mallorca, nadat we daar een heerlijke week hadden gehad. Helaas verliep de terugreis niet zoals gepland en hebben we maar liefst 4 uur in een stilstaand vliegtuig gezeten. Rond etenstijd, zonder eten en met twee vermoeide kinderen. Best een uitdaging kan ik je vertellen! Uiteindelijk kwamen we zo’n 5 uur te laat op Schiphol aan en bleken we nog zo’n 2 uur op onze koffers te moeten wachten. Dit vertikte ik, want het was inmiddels 00.30 uur en zowel die kids als wij waren doodop dus uiteindelijk hebben ze de koffers de volgende dag nagezonden…

De volgende dag waren we allemaal enorm brak, maar tijd om moe te zijn hadden we niet want ons oudste moppie werd 5 jaar!! Deze mama werd best emotioneel, want jeetje, gisteren lag hij toch nog bij me als kleine baby??!!

Nadat we een pannenkoeken feestje hadden gehouden met alle opa’s en oma’s (want dat wilde Tobias graag) mocht hij kadootjes uitpakken. Van papa, mama en Samuel kreeg hij (uiteraard) Lego! Een brandweerkazerne waar hij al heel lang op hoopte. We hadden dus een heel blij jongetje! Nadat iedereen weg was en de mannen op bed lagen, gingen Bas en ik aan de slag met het in elkaar zetten van de kazerne. Wij blij want we vinden het onwijs leuk om Lego in elkaar te zetten…

Uiteraard moest er ook getrakteerd worden op school. Samen met Tobias maakte ik deze Cars traktatie.  Heel leuk om samen te doen en ze vielen goed in de smaak bij de kindjes uit zijn klas!

Het nadeel van een week op vakantie vind ik altijd de enorme berg wasgoed… Deze berg moest ik nog wegstrijken. Ik ben 1,5 uur bezig geweest en was toen nog niet klaar… Uiteindelijk heb ik nog een tas met strijkgoed aan mijn moeder meegegeven. Zij is zo lief om afentoe wat voor me te strijken. Ik noem mijn ouders inmiddels al ‘strijkservice het Kreukeltje’ 🙂

Nadat we hier het geslacht van onze baby deelden, vonden we het zelf wel tijd worden om eens te kijken voor welke kinderwagen we zouden gaan. Het gaat sowieso een Mutsy worden, alleen nog even kijken welk model we kiezen!

Van al dat shoppen krijg je trek. En laat er nu toevallig een Mac Donalds naast de babywinkels zitten…. Als een kans zich voordoet dan moet je hem grijpen…. ; )

Ik kreeg deze maand ook een leuk pakketje! Twee keer het spelletje ‘Vraag maar’ van Elma van Vliet. Ik schreef een review en mocht een setje weggeven! Het spel bleek een succes!

Mijn buik groeide ondertussen ook lekker door! Ik en het buikje vinden het heel fijn om ’s avonds lekker in bed tv te kijken of te Netflixen : )

En toen was het ineens alweer moederdag! Ik werd verrast met een heerlijk ontbijtje op bed en de mooiste knutsels. En net toen ik dacht dat ik alles had gehad, kwam de postbezorger aan de deur met deze chocolade verrassing, zo lief!!

Deze maand moesten we ook naar het ziekenhuis want Tobias kreeg buisjes. Volgens mij was mama zenuwachtiger dan Tobias. Tobias vond vooral het idee dat hij erna een ijsje en een ballon kreeg en iets uit mocht zoeken in de speelgoedwinkel heel aantrekkelijk… Gelukkig ging het allemaal goed en kon hij in de middag alweer met zijn nieuw uitgekozen Lego spelen (die mama in elkaar mocht zetten, jeej!)

Wij hebben zulk leuk contact met onze buren, die ook allemaal kids hebben in dezelfde leeftijd. Ze spelen dan ook heel vaak samen, wat heel leuk is om te zien. Zodra de zon schijnt gaan we de tuin in en roepen de kids naar elkaar: “kom je bij me spelen?”.

Helaas werd Sam deze maand ziek, weer die verdomde buikgriep… Toen hij er eindelijk vanaf was, begon Tobias…. En helaas, hoe vaak ik ook mijn handen wastte en de wc’s schoonmaakte… ook ik viel in de prijzen…. Hopelijk is het nu een keer klaar met die griep!

Zodra ik weer opgeknapt was, vond ik het tijd worden om eens lekker uitgebreid te gaan shoppen! En dat lukte! Wat ik allemaal kocht, kun je lezen in mijn shoplog!

Nu dat ik over de helft ben qua zwangerschap, begin ik toch wel een beetje de druk te voelen om dingen te gaan regelen. Zo zou het wel heel fijn zijn als we de babykamer binnen nu een twee maanden gewoon klaar zouden hebben… Kan ik dat mooi van mijn lijstje afstrepen. Maar voordat we kunnen gaan inrichten, moet de kamer opgeruimd worden. Toen ik een vrij dagje had, besloot ik maar eens een begin te gaan maken…

Maar niet te lang natuurlijk, want de zon scheen dus er moest ook even gerelaxed worden in de tuin! Ik lag binnen een paar dagen een boek uit, heerlijk! Bakje knoflook olijven erbij en deze mama is blij 🙂

En op de een na laatste dag van mei was ik jarig! En jeetje wat ben ik verwend! Ik kreeg gewoon een Kobo E-reader van mijn mannen!! Ik ben er zo ontzettend blij mee!! Er staan inmiddels al aardig wat boeken op, dus kom maar door met de zon, dan kan ik heerlijk in de tuin lezen terwijl mijn kindjes lekker aan het spelen zijn!

Mijn nesteldrang beperkt zich niet tot het huis. Dus moest eerder al de schuur eraan geloven en was nu de auto aan de beurt. De binnenkant opruimen, uitsoppen en stofzuigen. Gelukkig had ik goede hulp!

En toen was de maand om! Op naar de volgende maand als 34-jarige met hopelijk veel zon en gezelligheid!

3 gedachten over “About last month #5: Mei

  1. Leuke maand. Zo’n terugreis lijkt mij drama. Maar dat kwam goed. Gefeliciteerd met jullie zoontje en jezelf natuurlijk.

  2. Wat een heerlijk weer hebben we deze maand gehad he! Mijn moeder helpt ook af en toe met strijken als ik weer eens een bult heb liggen. Inmiddels koop ik kleding die niet perse gestreken hoef te worden haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *