About last month·Persoonlijk

About last month #7: Juli

Juli is omgevlogen! Het was de maand waarin ik het derde trimester inging, Tobias eindelijk zomervakantie kreeg en ik bijna met verlof mag! Kijken jullie mee?

Tobias loopt al weken, zo niet maanden te roepen dat hij graag op paardrijden wil. Begin juli was er een open dag op een manege in de buurt, dus besloten we dat we daar maar eens een kijkje moesten gaan nemen. Nou, dat was een groot succes, Tobias had ogen te kort. Alle paarden moesten geaait worden en toen hij zag dat je ook een rondje kon rijden op een paard, koos hij het grootste paard uit en mocht hij een paar rondjes rijden. En dat helemaal zonder angst… Hoewel hij pas vanaf 6 op les zou mogen, organiseren ze wel eens per maand een rit voor kleuters in de bossen. Dat mag Tobias dus binnenkort gaan doen!

De dag erna was er een soort “miniatuur treinen-dag”. Dat vonden de mannen toch ook wel erg leuk, dus nam Bas ze mee en ook Bas zijn vader wilde wel mee. Zo had mama ineens wat tijd voor zichzelf πŸ™‚

Ik ging deze maand ook met Tobias en Samuel op visite bij mijn vriendin in Houten. Zij heeft een schattig dochtertje waar ik even mee moest knuffelen en ik werd nog verrast met een heerlijke crΓ¨me van Rituals, speciaal voor zwangere mama’s. Zo lief!

Ik deelde deze buikselfie, genomen op het toilet. Hoe charmant wil je het hebben. Maar aangezien we thuis geen grote spiegel hebben, kon ik het niet laten πŸ™‚

Tja, het lijkt mij niet echt comfortabel maar de mannen schijnen er anders over te denken… Lekker tv kijken in de speelgoedbak…

Ik kocht een tijd geleden bij de Action (dat ze mij nog niet hebben gevraagd als ambassadrice is mij een raadsel…) deze leuke knikkertorens. Ik dacht, die komen vast een keer van pas. En ja hoor, op een hele warme zondag, wilde ik de kids eigenlijk even uit de zon hebben. Dus trok ik de knikkertorens uit de kast en zette ze in elkaar voor de mannen. Instant succes! Ze zijn er lang zoet mee geweest!

Weten jullie nog, dat minimaliseer project waar ik mee bezig was? Het heeft een tijd stil gelegen maar dankzij de nesteldrang zijn we weer volop bezig met opruimen en weggooien! We kochten deze maand nieuwe kasten voor op de kleedkamer. En wow, wat ziet het er zo opgeruimd uit! Ik zal binnenkort nog de voor en na foto’s met jullie delen in een blog!

Meestal neem ik zelf eten mee naar mijn werk maar ik had deze ochtend geen zin om iets te maken. Dus liep ik in de pauze even naar de kantine voor wat lekkers. Uiteindelijk werd het een simpel soepje met een pistoletje met kruidenboter en als ‘toetje’ een breaker… Niet een supergezonde lunch, wel een lekkere.

Er was een British festival in ons dorp. Het hele weekend reed er een echte Londonse dubbeldekker door het dorp, waar je een gratis ritje in kon maken! Superleuk! De mannen moesten uiteraard een ritje maken, bovenin de dubbeldekker!

Deze maand ging ik alweer het derde en laatste trimester in van de zwangerschap. Wow wat zijn de afgelopen weken omgevlogen zeg… Nog even en dan kunnen we eindelijk ons jongste mannetje in onze armen sluiten!

En net op een dag waar ik had gedacht even een berg was weg te werken, begaf mijn wasmachine het…. Ik heb nog getracht hem zelf te maken, maar helaas…. Aangezien hij al ruim 10 jaar oud was, besloten we maar meteen de dag erna naar de Media Markt te rijden en een nieuwe aan te schaffen. Gelukkig mocht ik een mand met was naar mijn moeder brengen. Drie dagen laten hadden we de nieuwe machine binnen en kon ik gaan beginnen aan een inhaalslag πŸ™‚

Ik vind het zo bijzonder dat ik spullen toegestuurd krijg om te testen, reviewen of in een winactie weg te geven. Deze maand hadden we aardig wat pakketjes! Zo ook deze stoere Transformer die ik van Hasbro kreeg en waar ik Tobias heel blij mee kon maken!

En van VTech kregen we deze Harm Hippiebus. Deze mocht Samuel hebben en ook dit was meteen een succes. De jongens kennen inmiddels alle liedjes van de bus uit hun hoofd. Binnenkort lees je een review van dit leuke busje op de blog!

Er moest natuurlijk meteen mee gespeeld worden! Wat ik fijn vind aan deze Transformer is dat Tobias hem zelf heel makkelijk van robot naar auto kan veranderen. Bij de goedkope variant (die we ergens op een kermis vonden) had hij constant onze hulp nodig.

Ook mama werd goed verwend! Bij Firma mama won ik schattige babyslofjes en bij Marieke Blogt won ik de mooie armband! Superblij mee!

De zomermarkt stond in het dorp. Hoewel de markt elke keer hetzelfde is, gaan we er toch altijd even heen. We vinden het altijd wel gezellig en leuk om even over de markt te lopen. Dit keer was ik goed geslaagd bij een kinderkledingzaak. Alles 50%, en dus liep ik met drie superschattige broekjes van o.a. Noppies voor ons kleinste mopje weer naar buiten! Er stond ook een podium waar verschillende optredens gegeven werden. Hier wilden de jongens even blijven kijken πŸ™‚

Tobias kreeg zijn eerste rapport! En wat voor één! We zijn supertrots! En hij mag komend schooljaar door naar groep 2! Spannend!

Deze foto stuurde ik naar mijn zus om even te laten zien hoe zwaar ik het had, zo op mijn loungebank in het zonnetje in de tuin…. Tobias zat nog op school en Samuel was zelf zijn zwembadje aan het vullen met water. Ik kon dus heerlijk even zitten.

Dit is de parkeerplaats naast ons huis. Wij hebben al sinds we hier wonen “last” van herten… Last in de zin dat ze onze heg kaalvreten en hun keutels overal laten vallen… Het is natuurlijk een bijzonder mooi gezicht, die beesten zo in je voortuin. Zolang ze de auto’s maar heel laten.

De laatste (werk) loodjes… Hoewel ik eigenlijk morgen mijn laatste werkdag zou hebben, ben ik afgelopen maandag voor het laatst geweest en geniet ik inmiddels dus al van mijn verlof! Heerlijk een half jaar even niet aan werk hoeven denken maar me volledig op mijn gezin kunnen storten. Ik ben er aan toe!

De eerste vakantiedag van Tobias zijn we meteen maar goed begonnen! Het was mooi weer dus vertrokken we rond 10.00 uur richting het strand. Mijn ouders gingen ook gezellig mee en we besloten bij Ahoi te gaan zitten, een strandtent met een grote speeltuin erbij. Ideaal, want zo kan je je kids vanaf het terras in de gaten houden. Even later kwam er nog een vriendinnetje met haar kids bij ons zitten en in de middag, nadat zij en mijn ouders vertrokken, kwam er een ander vriendinnetje en hebben we heerlijk op het terras bijgekletst terwijl de kids zich prima vermaakten! Heerlijke dag!

Ik tikte de 29 weken alweer aan! Het gaat echt snel, soms moet ik echt even terugrekenen hoeveel weken ik nu eigenlijk zwanger ben! Het derde en laatste trimester is aangebroken en hoewel we nog best wel wat dingen moeten regelen, kijk ik uit naar de dag dat we ons kleinste mannetje gaan ontmoeten!

De jongens hadden een mannendag samen met papa, opa en hun oom. Samen vertrokken ze al vroeg naar Rotterdam voor een dagje dierentuin Blijdorp! En wat vonden ze het leuk! Ik had een relax dagje thuis maar kreeg afentoe leuke foto’s toegestuurd van twee hele blije koppies!

Ik liep de Hema even binnen en kwam uiteraard niet met lege handen naar buiten…. Wat hebben ze ontzettende leuke babykleding! Ik had al steeds wat spullen gekocht daar, maar dit schattige pakje kende ik nog niet! En hup, daar kon ik mijn portemonnee weer trekken πŸ™‚

Tot slot deze foto. Te leuk om niet te delen. We wonen in een ontzettende leuke buurt met allemaal leuke buren en hun kids. En die kids zijn samen zo lief! Heerlijk dat ze lekker met elkaar voor de deur kunnen spelen!

Juli, je was een drukke leuke maand! Ik ben benieuwd wat augustus voor ons in petto heeft!

Liefs,-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *