About last month·Persoonlijk·Zwangerschap

About last month #8: Augustus

In augustus ging dan eindelijk mijn verlof in! Uiteindelijk nog twee dagen eerder dan gepland door de ziekenhuisbezoekjes die ik in die week gepland had staan. Dus nu kan ik gaan genieten en nestelen! Dat probeerde ik deze maand dan ook zoveel mogelijk te doen! Kijk je mee naar onze maand?


30 weken zwanger en dus weer tijd voor een buikfoto! Op deze foto draag ik trouwens een speciaal zwangerschapssieraad die ik kreeg van Zwangerschapssieraden.nl. Binnenkort meer hierover én meteen een leuke winactie!

Babywasjes! Zo veel werk maar ook zo ontzettend leuk om te doen!! Hoewel ik nog heel veel kleding van Tobias en Samuel heb bewaard, heb ik ook aardig wat nieuwe spullen gekocht. Voorheen was het voornamelijk blauw wat ik kocht, nu is het mint, grijs en een soort taupe.

Samuel vind het zo leuk om mama te helpen met huishoudelijke klusjes. Toen hij hoorde dat ik op zolder de babywas ging sorteren wilde hij meteen mee om te helpen. Zo lief!

Ooo, smelt! Die kleine pakjes zijn zo schattig!! Ik vind het heerlijk om lekker te tutten met kleertjes en de inrichting van de babykamer!

Tussen al het genestel door gingen we ook nog even op kraamvisite bij een vriendin die net van haar derde kindje bevallen is. Zij kreeg een meisje en dus kon ik los op de meidenafdelingen, ook wel erg leuk zo afentoe 🙂

Tobias maakte deze foto van mij, met mijn 31 weken zwangere buikje!

In mijn eerste echte vakantieweek namen mijn ouders ons een midweekje mee naar Landal Waterparc aan het Veluwemeer. Hoe dit is bevallen kun je hier lezen. Ik sliep in elk geval met de jongens op één kamer, super gezellig!

De jongens vonden het prachtig! Lekker een weekje met opa en oma weg. Opa was dan ook de aangewezen persoon om met ze naar de speeltuin te gaan!

Eenmaal thuis sloeg de nestaldrang weer enorm toe! Ik had nu toch wel het idee dat we even tempo moesten gaan maken. Dus mocht Bas aan de klus en hing hij twee mooie planken op boven de commode terwijl ik de laatste rommel in het kamertje opruimde.

Samuel is nu al stapelgek op zijn babybroertje. Elke dag krijgt mijn buik een kusje van hem. Al is hij het wachten nu volgens mij wel een beetje zat. ” Mama, ik hoor de baby!” O wat zegt hij dan? ” Ik wil eruit!”.

Tobias heeft nog lekker schoolvakantie. Hij vind het heerlijk om op zijn kamertje te spelen met zijn Lego. Hij vind het alleen eng om er te spelen als er verder niemand boven is. Aangezien ik in de kamer ernaast de babywasjes aan het wegstrijken was, kon hij zich heerlijk uitleven op zijn Lego. Hele rollenspellen maakt hij ervan. Zo leuk om te zien!

Eén van de dingen die op mijn Zwangerschaps Bucket List stond was een babymoon. Even samen met Bas een nachtje weg zonder kids voordat de baby er is. Deze maand besloot ik het gewoon lekker te boeken. Een nachtje in het Van der Valk Hotel in Nijmegen. En wat een prachtig hotel is dat! We hadden een geweldig uitzicht zo vanuit ons bed! Verder hebben we lekker gewinkeld, terrasjes gepakt, zijn we lekker uit eten geweest en hebben een gokje gewaagd in het casino. Heerlijk om nog even met z’n tweetjes te genieten.

Ons uitzicht vanuit de hotelkamer op de achtste verdieping!

Door de zwangerschapssuiker kan ik niet meer zomaar alles eten. Een toetje zoals deze is dus ook eigenlijk niet de bedoeling. Dit formaat in elk geval niet. Ik besloot hem wel te bestellen, maar hem na een paar happen aan Bas te geven. Zo kon ik er toch een beetje van genieten!

Eenmaal weer thuis ging ik weer verder met de babykamer. Ik kocht een nieuw borstvoedingskussen en besloot de hoes hiervan even lekker te wassen. Alleen….het er weer omheen krijgen van de hoes was echt een ding… Na heel veel heen en weer trekken en duwen lukte het me uiteindelijk (het hele gevecht was te zien op Instagramstories. Mocht je La vie de Mama nog niet volgen op Instagram dan moet je dat zeker even doen!

Nu dat Tobias nog even vakantie heeft en Samuel op maandag en donderdag wel gewoon naar de opvang gaat, hebben Tobias en ik twee dagen per week met z’n tweetjes. En ik geniet enorm van deze dagen samen. We doen niet veel bijzonders, maar gewoon lekker thuis ” chillen”  (zoals hij dat zegt) vinden we allebei heerlijk! Hier was ik aan het strijken in de kleedkamer en hij kwam er gezellig bijzitten met de Ipad….Hoewel, gezellig…Met zijn rug naar me toe haha.

En toen werd ik ineens verrast met een babyverwenmiddagje! Mijn zus kwam iets langsbrengen en ik mocht meteen meekomen! Zo leuk! Eerst gingen we, samen met mijn moeder, naar een beautysalon voor een pedicure (dan lig ik er tenminste met de bevalling een beetje charmant bij) en daarna kreeg ik een heerlijke lunch waarbij een lief vriendinnetje van mij ook nog aanschoof. Ik had al toen ik net zwanger was gezegd dat ik dit keer geen babyshower hoefde. Maar op Instagram kreeg de één na de ander een babyshower en vond ik het toch wel jammer dat ik het geroepen had. Zo ontzettend lief dat mijn zus dit geregeld heeft!!

En toen hadden we ineens die laatste vakantieweek heel mooi weer! Zo fijn als de jongens gewoon lekker in de tuin kunnen spelen! Ik nestelde mezelf op de bank buiten, alleen werd het me op een gegeven moment echt te warm. Omdat ik het echt zonde vond om binnen te gaan zitten (het zouden zomaar eens de laatste mooie zomerdagen kunnen zijn) pakte ik een emmer met koud water waar ik mijn voeten in dompelde. Ik voelde me meteen een stukje beter! Alleen zodra de jongens ontdekten wat ik deed kwamen er ineens vier kleine pootjes bij (mijn poezelige opgezwollen voeten pasten er niet meer bij….)

Hoe was jullie maand?

liefs,-2-1

Een gedachte over “About last month #8: Augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *