About last month·Persoonlijk

About last month #9: September

Zou september de maand zijn waarin ons kleinste spruitje wordt geboren? Het begint wel echt heel erg spannend te worden nu! Deze maand vond ik zwangerschapstechnisch wel erg zwaar. De laatste loodjes wegen daadwerkelijk het zwaarst. Maar ondanks dat ik me veel niet lekker voelde, hadden we toch weer genoeg leuke dingen deze maand! Kijk je mee naar onze maand september in foto’s?

Die kids van mij die weten dus echt niet wat uitslapen is… Vroeg opstaan daarentegen… Het was weer eens een keer heel vroeg (05.45 uur) en tja dan krijg je dus hele vermoeide kindjes… (om over mama nog maar niet te spreken). Lekker tegen mama aan op de Ipad kijken is dan wel heel fijn.

En als we dan bij opa en oma zijn, dan storten ze allebei in. Sam vond het kleed wel lekker liggen en geef hem eens ongelijk, who needs a bed!

Er was ook weer iets te doen op het circuit van Zandvoort. Na afloop reden alle auto’s door het centrum. Daar wilden de mannen wel heel graag even gaan kijken. Dus gingen we, samen met mijn schoonouders even het dorp in om naar alle auto’s te zwaaien!

Tja, deze maand begon school ook weer voor Tobias. Zowel hij als mama waren er best wel aan toe. Hij had er ook echt weer zin in. Zijn vriendjes weer zien en lekker buitenspelen in de pauze. En aangezien hij nu in groep twee zit kreeg hij een grotere stoel, trots dat hij was!

Deze Nijntje spiegel bestelde ik op Aliexpress en deze kwam deze maand dan ook binnen! Ik vind hem echt supergaaf staan op de babykamer! Ik ben er alleen nog niet over uit of ik hem wil gaan ophangen of gewoon zo neerzet.

Een beetje een onduidelijke foto maar ook zwemles is weer begonnen. En meteen de eerste les moest Tobias zonder bandjes onder water door het gat zwemmen. Ik hield mijn hart vast en wat was ik ongelofelijk trots toen hij weer boven kwam!

Nel Veerkamp op de bank… De bank wordt steeds meer mijn beste vriend. Ik merk dat ik heel snel moe ben, harde buiken krijg of me gewoon niet lekker voel als ik te veel doe. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk uit te rusten. Gelukkig kan dat nu weer wat beter, nu dat Tobias weer naar school gaat.

Bas was zo blij toen bleek dat ik geen verf of behang in de babykamer wilde… Beetje jammer voor hem dat ik op een dag wakker werd en besloot dat ik de muur in de woonkamer wel wilde voorzien van een kleurtje. Iets met nesteldrang denk ik. Hij kon dus aan de bak. En wow, wat is het supermooi geworden. De kleur kon bijna niet fout gaan aangezien we deze kleur ook op onze slaapkamer hebben. Ik wist dus precies wat we in huis haalden.

De box staat. Nu wordt het toch wel heel erg echt hoor! Zo raar om dat ding te zien staan elke keer als ik de woonkamer binnen kom! Maar ook wel weer heel erg leuk. Ik kan niet wachten om mijn kleinste hummeltje daarin te zien liggen!

36 weken zwanger! Ik begin het best een beetje zat te worden. Niet kunnen bukken, omdraaien in bed duurt zo’n 5 minuten, ik heb een enorm kort lontje en ik wil eigenlijk gewoon mijn lijf terug. Weer kunnen wandelen, stoeien met de mannen, fietsen en weer alles eten wat ik wil. Toch nog maar heel even volhouden, want spruitje moet echt nog eventjes blijven zitten!

Ik heb er serieus denk ik 2 maanden over gedaan om eindelijk de perfecte luiertas te vinden, maar… Het is me gelukt. Hallelujah! En wat issie mooi! Ik ben er zo blij mee. Hij is van Kidzroom en hij is lekker ruim van binnen! Ik kan er dus alle babybenodigdheden in kwijt!

Ik bedacht me dat het wel heel fijn zou zijn als ik nog even snel naar de kapper zou kunnen voordat ik ga bevallen. Lig ik er in elk geval nog een beetje charmant bij. Ik ga altijd naar mijn tante voor mijn haar en ook deze keer kon ik meteen bij haar terecht! Ik kreeg nieuwe highlights, verf om mijn (jawel) grijze haren te verbloemen en er gingen een paar dode punten vanaf. Ik kan er weer tegenaan!

Op dinsdag hebben Samuel en ik altijd een dagje samen. Voorheen gingen we eigenlijk altijd wel ergens heen. Naar de stad, een tuincentrum, bij iemand op de koffie… Maar nu dat ik minder mobiel ben, zijn we eigenlijk gewoon lekker thuis. Samuel vind het helemaal niet erg. Hij kan zo lief op zijn kamertje spelen met zijn Playmobil en Lego. Ik kan dan ondertussen een was wegwerken of strijken of gewoon lekker rommelen in huis. Heerlijk dat soort dagen!

Het lijkt wel alsof de mannen steeds vroeger wakker worden… En dan vooral Tobias. Hij komt gemiddeld tussen 05.15 uur en 05.45 uur en gaat dan hard om papa en mama roepen. Zijn broertje wordt daar weer wakker van en wij doen dan ook meteen geen oog meer dicht aangezien ze tussen ons in komen liggen. Daarom werd het tijd om de slaaptrainer maar weer eens van stal te halen… De eerste dag werd Tobias om 01.30 uur wakker (WTF), kwam vervolgens weer om 05.20 uur maar bleef, toen papa even ging uitleggen dat hij toch echt moest blijven liggen totdat het aapje wakker werd (die stond ingesteld op 06.05 uur) liggen tot 06.15 uur. De tweede ochtend ging het al beter en hoewel de aap zijn ogen al om 06.05 uur open deed, werd Tobias pas om 06.15 uur wakker!  Hopelijk kunnen we het zo steeds een beetje later maken.

Ik ben nog steeds dagelijks aan het prikken om mijn bloedsuikers te meten. Ik schreef er deze maand een artikel over, om er iets meer over te vertellen en jullie ook meteen een update te geven over hoe het nu gaat.

Yes! De babykamer is klaar! Ok, er moeten nog wat dingen opgehangen worden en ik moet nog dweilen en stofzuigen, maar verder is het helemaal klaar. Toch wel een fijn gevoel om dit te kunnen afstrepen van mijn to do lijstje. Want die was begin deze maand toch nog best lang. Ik kan dan ook steeds vaker even oprecht genieten van een momentje op de bank zonder dat ik denk: Ik moet nog dit en ik moet nog dat…

Ik was lekker aan het koken (nouja, lekker, ik heb echt een hekel aan koken…) maar Samuel had andere plannen. Hij wilde heel graag een spelletje doen. Aangezien hij doodop was, kwam er een drift/huilbui van heb ik jou daar. Ik heb hem maar even laten razen en ineens was het stil… Kijk hem liggen, mijn kleine hartje. En check ook dat bloemetje in zijn handje…

Die nesteldrang bevalt me prima! Ik hoop dat dat niet verdwijnt zodra ik bevallen ben! Nu had ik weer een leuk projectje bedacht. Eentje waar Bas blij van werd, want ik had zijn hulp er niet bij nodig! Binnenkort show ik het resultaat van mijn creatieve uitspatting!

Welja, tikken we toch ook gewoon even de 37 weken aan deze maand? Ik moet zeggen dat ik erg naar deze mijlpaal (want zo voelt het een beetje) uitkeek. Kindjes die nu geboren worden zouden ook thuis geboren mogen worden. En hoewel ik absoluut niet thuis wil bevallen, vind ik dat wel een fijn idee. Ben benieuwd hoelang het nu nog gaat duren. Ga ik de 38 weken ook halen?

IMG_9504.JPG

Tobias roept al maanden dat hij op paardrijden wil. We zijn al een keer naar een open dag geweest op de manege en deze maand was er weer een open dag. Uiteraard wilde Tobias even een paar rondjes op het paard. Hij is totaal niet bang en loopt zo op de grootste paarden af. Ik daarentegen heb het niet zo op paarden, dus ik stond met samengeknepen billen toe te kijken hoe mijn kleine stoere vent op dat grote paard zat…

IMG_9549.JPG

Mijn andere stoere vent moet niets van paarden hebben (kind van zijn moeder). Hij is bang voor alles met vier of meer poten. Als er een hond aan komt lopen, dan springt Sam al een meter opzij. Het was dus een hele overwinning voor hem om dit geitje te aaien. Dus mama was weer supertrots op haar twee mannen!

En ja hoor, ook de 38 weken tik ik aan! De buik groeit ook gewoon gezellig door. En ja, ik zit weet op mijn favoriete plek in huis (naast mijn bed natuurlijk) de bank!

Lego

Van de buurvrouw kregen we een hele zooi Lego Friends, om te kijken of er iets tussen zit wat we over willen nemen. Ik dacht, dat doe ik wel even. Alles bij elkaar zoeken en in elkaar zetten. Maar ik deed een hele avond én een hele ochtend over het bij elkaar zoeken van één set…. Oops….

Mama blog

Mijn moeder komt me afentoe een dagje helpen met het huishouden. Of nou ja, in het begin was het helpen. Nu zit ik, terwijl zij bijvoorbeeld mijn badkamer poetst, op de bank. Gelukkig doet ze het met liefde en daar ben ik ook heel erg blij mee! Samuel besloot oma mee te gaan helpen. Samen afwassen, prachtig vind Samuel dat!

Zwangerschap

Als ik deze foto zo zie, dan zou ik zeggen dat het mijn kleinste mopje is, maar het is toch echt de oudste…. Tobias ligt hier even lekker bij mama op schoot. Dan lijkt hij ineens weer heel klein….

Deze maand dus nog geen baby! Dan wordt het een oktoberkindje! Zo spannend!!

Een gedachte over “About last month #9: September

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *