Baby·Persoonlijk·Tags·Zwangerschap

Een kijkje in onze babykamer!

Vandaag laat ik jullie onze babykamer zien! Ik werd een tijd geleden getagd in de Babykamer tag door Karin van Mamasmeisje en besloot deze tag te combineren met een heleboel foto’s en jullie zo een kijkje te geven in onze babykamer!

Gebruik je een thema voor de babykamer?

Nee, we hebben geen thema op de kamer gebruikt. Ik heb wel geprobeerd een bepaalde sfeer neer te zetten. Ik heb me hierbij laten inspireren door de Scandinavische stijl. Vrij clean, met mooie, rustige accessoires.

De Rägkog rolkar van de Ikea wilde ik heel graag hebben, omdat het me handig leek dat je alle benodigde spullen zo van de ene naar de andere kamer kunt rollen. De commode kochten we 5 jaar geleden bij Babypark. De planken komen bij de Ikea vandaan. De geweldige Nijntje spiegel kocht ik op Aliexpress. 

Welke kleuren gebruik je voor de babykamer? Is dat afhankelijk van geslacht of toch neutraal?

De muren hebben we wit gelaten. Bij Tobias en Samuel hadden we blauwe muren maar ik wilde dit keer alles wit hebben en de kamer alleen met gekleurde accessoires inrichten. De kleuren die we nu gebruiken voor de accessoires zijn mint en blauw. Als het een meisje was geweest dan had ik waarschijnlijk voor mint en roze gekozen.Hoeveel wil/heb je uitgegeven aan de babykamer? Ging je voor tweedehands of heb je alles nieuw gekocht?

Niet zo heel veel. Zo hadden we de commode, het ledikantje en de kast nog en hebben we eigenlijk alleen de planken en accessoires nieuw gekocht.

Hoe lang voor de bevalling had je de babykamer klaar? Of toch liever lastminute?

Dat kan ik nog niet zeggen aangezien ik nog heerlijk aan het broeden ben 🙂 Maar ik ben nu op het moment van schrijven bijna 37 weken zwanger en de kamer is inmiddels al een paar weekjes af. Ruim op tijd dus.Wie heeft wat gedaan voor de babykamer? Bijvoorbeeld voor het kiezen van de kleuren, behangen, inrichten, meubels uitzoeken etc.

Ik heb alles uitgezocht, Bas heeft alles in elkaar gezet en de planken opgehangen.

Wat hang je aan de muur in de babykamer? En waarom?

Nu hangt er nog niets aan de muur behalve deze planken, die ik echt ontzettend leuk vind staan. Op de planken staat een mandje met daarin een mint groene neushoorn en een witte neushoorn. Allebei moeten ze nog opgehangen worden. Dus dat gaan we nog wel doen. En ik wil boven het ledikantje ook nog een mooie plaat ophangen.

De doosjes links zijn van de Ikea. Het zwarte mandje komt bij de Action vandaan. De gele cactus en de witte neushoorn kocht ik bij de Kwantum. De blauwe vuurtoren, het mintgroene zeepaardje en de mintgroene neushoorn zijn van Flying Tiger. Het hertje kocht ik bij de Wibra. Het mintgroene mandje is van de Hema.

Heb je zelf iets gemaakt voor de baby?

Nee, behalve de maatkartonnetjes die ik voor in de kast heb gemaakt. Zo kan ik meteen zien tot waar welke maat hangt. Heel makkelijk. Mijn zus heeft overigens wel iets heel gaafs gemaakt. Een mobiel met mintgroene zwaantjes van gevouwen papier. Die gaan we dus ook nog ophangen!

Ook deze kast en het ledikantje komen van Babypark.

Heb je iets dat een speciale waarde heeft?

De meubeltjes hebben wel speciale waarde aangezien mijn twee andere zoons er ook gebruik van hebben gemaakt. Verder heb ik veel accessoires nieuw gekocht, dus daar zit geen speciale waarde aan.Wat is je favoriete meubel of ander voorwerp in de babykamer?

Toch wel de planken. Ik vind ze zo mooi afsteken tegen de witte muur en de spulletjes die erop staan, vind ik ook erg leuk staan! En de Rägkog kar.

Wat is volgens jou onmisbaar voor op de babykamer?

Een ledikant 🙂 En commode… Oh en een babyprojector met licht en muziek!

Dit is hem dan, de babykamer! Nog niet helemaal naar mijn zin. Er moet dus nog het één en ander opgehangen worden en zoals je ziet heb ik het ledikantje ook nog niet opgemaakt. Ik ben nog op zoek naar een mooie deken en de baby zal de eerste tijd voorlopig in een wiegje naast mijn bed slapen. Maar behalve die laatste puntjes op de i ben ik heel erg trots op het kamertje voor ons kleinste spruitje!

liefs,-2-1

 

 

 

7 gedachten over “Een kijkje in onze babykamer!

  1. Mooi kamertje! Ik vind de accessoires geweldig, ik moet nodig eens naar de Kwantum! Ben erg benieuwd naar de mobiel die je zus gemaakt heeft: wat creatief! Succes met de laatste loodjes.

  2. Super leuke kamer. Ik hounhier van. Alle drie hebben in het zelfde bedje gelegen. Commode heb ik pas gekocht bij nr 3. Mijn jongens zijn geboren in een klein Amsterdams huis. Daar was geen ruimte voor een comode.

  3. Wat een leuke kamer! De baby projector met muziek, dat heb ik dus niet gehad voor Mila, maar nu je het zo zegt is dat juist wel iets heel liefs.

  4. Wat een enorm lief kamertje! Erge leuke mix van accessoires, ik hou daarvan (en inmiddels bevallen van een prachtig kereltje, gefeliciteerd!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *