Baby·Interieur·Persoonlijk·Tips·Zwangerschap

Dé musthave voor op de babykamer: de Ikea Räskog 

Eén van mijn favoriete items op de babykamer is de Räskog rolkar van Ikea. Ookal is hij niet ontworpen om als ‘babycart’ te dienen, hij lijkt er wel voor gemaakt te zijn!

Toen ik op Pinterest ideeën aan het opdoen was voor onze babykamer, kwam ik de Räskog al steeds tegen. Aangezien wij op de zolder slapen en de babykamer ook op de zolder is, zou ik de kar dus van de ene naar de andere slaapkamer kunnen rollen. Ideaal voor die eerste periode dat de baby bij ons op de kamer zal slapen.

Voor de avond, nacht en ochtend heb ik de kar dan op onze slaapkamer staan, zodat ik alles wat ik nodig heb zo kan pakken zonder naar de babykamer te hoeven. En overdag, als ik de baby in bad heb gedaan of ga aankleden, rol ik de kar naar de babykamer.

Maar wat is nu handig om in de kar te doen? Ik laat je de indeling van mijn Räskog zien!

In het bovenste deel heb ik allerlei verschillende spulletjes zitten, zowel voor de baby als voor mijzelf. Zo heb ik voor mezelf een tube Purelan tepelcrème, zoogcompressen en hygiënische zeep liggen. Voor de baby heb ik een nagelsetje, thermometer, neuspompje, vitaminedruppels, een pot Sudocrème, badolie en zachte crème in de kar gedaan. Ook liggen de billendoekjes bovenin, heb ik er een badthermometer inliggen en de wattenbolletjes en het flesje alcohol uit het kraampakket.

In het midden heb ik de luiers opgeborgen, samen met een schone hoes voor over het aankleedkussen. Voor als we een ongelukje hebben tijdens het verschonen 🙂

Onderin heb ik een hele stapel hydrofielluiers gelegd. Samen met wat hydrofiele washandjes, slabberjes en spuugdoekjes. Zo heb ik altijd genoeg schone doeken bij de hand.

Hebben jullie deze kar thuis ook? Misschien gebruiken jullie hem anders? Ik heb al een nieuw doel voor de Räskog als we de baby tijd ontgroeid zijn. Dan ga ik hem gebruiken als knutselstation. Alle knutselspullen bij elkaar. Hoe handig is dat! Meer leuke ideeën voor de Räskog vind je op mijn Pinterest pagina!

liefs,-2-1

2 gedachten over “Dé musthave voor op de babykamer: de Ikea Räskog 

  1. Ik wil hem ook, telkens als ik in IKEA ben denk ik. Nu haal ik ‘m. Het is er nog niet van gekomen. Maar voor de babykamer had hij zeker heel handig geweest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *