Kids·Persoonlijk·Tags

De Peuter tag

Ik ben mama van drie heerlijke mannetjes. Het middelste mannetje, Samuel, was altijd mijn kleine baby. Maar inmiddels is hij een peuter die goed weet wat hij wil, steeds zelfstandiger wordt maar nog steeds gek is op knuffelen met mama. Stiekem blijft hij altijd mijn kleine ventje, ookal is hij nu een grote lieve broer en al bijna klaar om naar school te gaan! Op de blog van Glimorg vond ik de Peuter tag. Ik vulde hem in, nu Samuel nog net een peuter is!

Naam en leeftijd
Samuel is 3 jaar

Favoriete eten
Sam is gek op pizza, patatjes, pannenkoeken. Maar ook op pistoletjes met hummus, krentenbolletjes en appels. Hij is best een goede eter gelukkig!

Favoriete drinken
Samuel drinkt het liefste water, Nesquick of gewone melk. Hij is niet zo van de appelsap en limonade.

Favoriete tv programma
Op dit moment (want het wisselt nog wel eens) is dat Zack & Quack, Pieter Konijn, Peppa Pig en Beat Bugs.

Tag peuter peuterperikelen laviedemama.nl

Favoriete boek
Ik lees voor uit het dikke Jip en Janneke boek. Dat vinden de jongens allebei erg leuk dus ik denk dat dat boek op dit moment wel favoriet is!

Favoriete speelgoed
Autootjes. De jongens hebben Lego, Playmobil, Thomas de trein, brandweerman Sam, Toet toet, puzzels, spelletjes, boeken en nog veel meer. Maar favoriet blijven de auto’s. Twee grote bakken vol hebben ze. Daar zitten ook oude autootjes van papa tussen. Ze hebben ook allebei een speelkleed in de kamer liggen met een autoweg erop afgebeeld. Zo kunnen ze heel lang lief spelen met hun autootjes.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: Is dat nu echt zo druk, drie kids?

Wat maakt hem boos of verdrietig?
Als zijn broer hem pest door bijvoorbeeld een autootjes af te pakken waar hij net mee aan het spelen was. Het typische geklier tussen broers dus eigenlijk. Verder valt het gelukkig wel mee.

Hoe noemt hij je ouders en schoonouders?
Mijn ouders meestal Opa Wim en Oma Wollie (mijn moeder heet niet echt Wollie hoor, haha). Mijn schoonouders Opa John en Oma José. Hoewel hij ook steeds vaker zegt: Mama, jouw ouders zijn er!

Welk item is heel belangrijk voor hem?
Zijn schaapje. Een knuffeltje dat hij al heel lang heeft. Tobias kreeg er destijds ook een, maar die was hij al snel kwijt aan Sam. Sam sliep er echt vanaf het eerste moment mee. Dus als Samuel zijn knuffel in de was zat, dan was Tobias zijn knuffel even tijdelijk kwijt. Nu zijn we de ene knuffel al een hele tijd kwijt (waarschijnlijk ergens laten liggen), dus hoop ik dat hij deze nooit kwijtraakt, want ik heb geen nieuw exemplaar meer.

Tag peuter peuterperikelen laviedemama.nl

 

Favoriete activiteit
Buitenspelen met zijn grote broer. Hij heeft sinds kort een fiets met zijwieltjes. Geweldig vind hij dat. Voordat we de deur uitgaan checkt hij altijd eventjes of hij op zijn “zijwieltjesfiets” mag. Maar ook even lekker op de bank zitten met de Ipad vind hij fijn. Vooral na een drukke dag. Hij mag dan wel niet meer slapen overdag, zo pakt hij toch even zijn rustmomentje (die hij toch stiekem nog wel nodig heeft).

Favoriete kleur
Ik geloof niet dat hij echt een favoriete kleur heeft. Hij vind volgens mij alles wel mooi.

Bedtijd
Altijd tussen 18.45 u en 19.15 uur. Meestal liggen de mannen er om 19.00 uur echt in en is het meteen stil. Ook in het weekend gaan ze om die tijd naar bed. Ik vind het niet echt nodig om ze later naar bed te doen. Ze moeten immers doordeweeks op tijd hun bed uit omdat we dan op moeten schieten. Zo zijn ze toch goed uitgerust.

Waardoor gaat hij gek doen?
Als papa gekke muziek opzet. Dan gaan ze gek dansen met z’n drieën, superleuk om te zien. Ja en als hij baldadig wordt. Dan gaat hij ook gek doen.

Wat maakt hem geweldig?
Wat niet 🙂 Ik vind het leuk om te zien hoeveel hij verschilt van zijn broer. Zijn broer is heel extravert en sociaal. Samuel is ook sociaal alleen kijkt eerst wat meer de kat uit de boom. Hij is wat rustiger en afwachtender. En hij is gek op knuffelen met mama! Heerlijk, ik kan er geen genoeg van krijgen. Hij is heel lief, slim en kan heel lief zelf spelen. Ik kan zo nog 100 dingen opnoemen die hem geweldig maken maar ik denk dat jullie zo wel een beeld hebben.

Oh, mijn lieve Samuel. Wat ben ik vreselijk gek op jou! Mijn kleine knuffelmannetje!

Mocht je het leuk vinden de tag over te nemen, laat het me dan even weten, dan kom ik hem even lezen!

liefs,-2-2

Een gedachte over “De Peuter tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *