Kids·Persoonlijk·Tips

De voordelen van kinder verjaardagen samen vieren

5154716_orig

Morgen is het zover! Dan vieren we dat Tobias 5 is geworden en dat Samuel 3 wordt! Eigenlijk hebben we de verjaardagen altijd apart gevierd, maar dit jaar wilde ik dat toch anders doen. Buiten het feit dat ik zwanger ben en niet zo veel zin heb om twee keer een huis vol visite te hebben met alle bijkomende zaken zoals boodschappen inslaan, hapjes maken, de benen uit mijn lijf lopen om iedereen te voorzien van drinken en het opruimen naderhand, leek het me ook gewoon leuk om het samen te vieren! Er zit namelijk maar 1,5 maand tussen beide verjaardagen, dus konden we het mooi ergens in het midden inplannen.

De voordelen van het samen vieren?

Opruimen
Van tevoren ben ik altijd druk bezig met het opruimen en schoonmaken van mijn huis. Nu doe ik dat natuurlijk altijd wel, maar tijdens zo’n verjaardag nog eens extra. Aangezien we maar één feestje hebben hoef ik dit maar één keer zo extreem te doen :). En ook naderhand, hoef ik maar één keer de zooi op te ruimen en dus ook maar één keer even lekker flink te dweilen!

Boodschappen
Ik sla altijd graag groots in, want ik blijf liever met teveel zitten, dan dat ik tekort kom. Dit betekent dus wel veel gesleep met zware boodschappen en een hoop extra kosten. Nu dat we het samen vieren hoef ik echter maar één keer groots in te slaan, want alle visite komt maar één keer!

Samen delen
Wat ik vaak sneu vind om aan te zien is dat de jarige job allemaal kadootjes krijgt en het andere kind (logisch) niets. Als ze nog zo jong zijn, snappen ze dat niet. ‘Hoezo krijgt mijn broer allemaal kadootjes en ik niet?’ Natuurlijk moeten ze hier gewoon mee leren omgaan en is het ook goed om te zien dat verschil er moet wezen, je bent nu eenmaal niet allebei jarig. Maar toch vind ik het wel erg leuk dat de mannen op deze verjaardag gewoon allebei lekker verwend worden 🙂

Versieren
Ja, dat versieren… Wat een gedoe altijd. Natuurlijk willen we de woonkamer zo feestelijk mogelijk maken, maar wat een werk… Gelukkig hoeven we de boel dit jaar maar één keer te versieren, scheelt toch weer!

Visite
Voor de visite zit er natuurlijk ook één groot voordeel aan… Ze hoeven maar naar één verjaardag in plaats van twee vrij dicht op elkaar. Wij gaan per jaar heel wat kinderverjaardagen af dus ik kan me goed voorstellen dat het prettig is als er eentje af zou vallen omdat het gecombineerd wordt.

Ik weet niet of ik het volgend jaar weer samen vier, de mannen worden natuurlijk ouder en hoewel ze het nu heel leuk vinden om het samen te vieren, kan dat volgend jaar zomaar anders zijn. Maar voor nu vind ik het wel heel leuk om te doen!

Hoe doen jullie dat? Hebben jullie het wel eens samen gevierd? En beviel dat?

15 gedachten over “De voordelen van kinder verjaardagen samen vieren

 1. Ja, vorig jaar vierden we de verjaardagen samen en dit jaar doen we het weer. Vooral omdat onze peuter midden in het hoogseizoen jarig is en de oudste een maand later. Nu verspreiden we het een beetje (ook met oog op de visite idd). Op haar dag gaan we dan gewoon iets leuks doen, misschien een dagje weg. Ik denk dat het voor kinderen ook wel leuk is: één groot feest.

 2. Ja precies! Wij doen inderdaad ook op hun verjaardagen zelf iets leuk! Zo hebben ze ook een beetje speciale aandacht voor hun alleen

 3. Ik heb (nog) geen meerdere kinderen maar man en ik vieren het zelf ook altijd samen. Scheelt gewoon zoveel qua budget, opruimen etc. Voordeel is dat we het doen rond mijn verjaardag in augustus want dan is t altijd mooi weer en kan alles buiten. Scheelt weer zooi binnen haha! Fijne verjaardagen 💖

 4. Bij ons liggen de verjaardagen van ons met onze dochter niet dicht bij elkaar (april, juli en november) maar anders hadden we het ook zeker samen gevierd!

 5. Ik ben dit ook serieus aan het overwegen. Mijn man, zus, schoonbroer, mama, papa, mijn zoontje en het zoontje van mijn zus plus ik verjaren allemaal tussen mei en oktober. Elk jaar weer problemen om samen te komen. Ik ga gewoon voorstellen: 1 grote verjaardagsfeest, de jongens krijgen een taart voor hunzelf en wij genieten mee van het feest voor hun. Geven ineens alle cadeautjes, lekker easy. Even deze link doorsturen naar de familie 😉

 6. Ik heb nog geen kinderen maar ik denk dat ik het ook zou doen als ze nog wat jonger zouden zijn. Maar ik snap ook heel goed als ze ieder een eigen feestje zouden willen. Hihi alle aandacht voor zichzelf.

 7. Onze oudste dochter, en onze vierde (die nog moet komen) zijn waarschijnlijk in dezelfde maand jarig (of de baby moet echt twee maand eerder komen, of een halve maand later 😉 )
  Maar verjaardagen zou ik nooit samen doen, tenzij ze dat zelf willen.
  Dat is die ene dag in het jaar dat alles om dat ene kind draait, en de rest van de wereld niet belangrijk is.

 8. Kinderverjaardagen heb ik nooit gecombineerd, maar ik zie er zeker wel de praktische voordelen van in. Ook voor de mensen die op bezoek komen. Helemaal als ze van wat verder moeten komen.

 9. Sinds twee jaar vieren mijn dochter en vriend hun verjaardagen samen, en dat is iets wat we er inhouden haha. Dan zijn we na 1 dag van alles af (rommel enzovoort) en is het dubbel zo gezellig met alle visite en versiering x

 10. Haha wij vieren het ook morgen, ook m’n beide kids tegelijk. Onze vriendinnetjes die bij jou én bij mij komen morgen zullen erg blij zijn….4 cadeau’s!! 😬 Maar dan zijn ze er wel meteen mooi van af 😂

 11. Nouja dan juist denk ik? Dan hoeven ze allemaal maar één keer te komen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *