Baby·Kids·Persoonlijk

Is dat nu echt zo druk, drie kids?

Zal ik je het antwoord maar meteen verklappen?

Nee.

Nu is dat natuurlijk wel alleen mijn beleving. Een ander kan het misschien juist wel als heel druk ervaren. Ik spreek dan ook alleen namens mezelf 🙂

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik tijdens mijn zwangerschap, en zelfs daarvoor al toen ik nog twijfelde of een derde kindje een goed idee zou zijn, me erg druk maakte over dat drukke gedeelte. Want hartstikke leuk drie kinderen maar zou ik dat wel aankunnen? En helemaal als de kans dat de derde ook een jongen wordt nogal groot is. Jongens schijnen namelijk een stuk drukker te zijn dan meisjes (lariekoek, weet ik inmiddels. Ik ken een hoop meisjes die een stuk drukker zijn dan mijn mannen).

Maar nee, al dat zorgen maken was voor niets. Het valt me echt 100% mee. Natuurlijk heb ik het heus wel drukker dan met twee kinderen maar ik had het veel drukker verwacht. Zo zag ik het echt niet zitten om met drie kinderen de één naar de crèche te moeten brengen en de ander naar school. Hoe zou ik ze in godsnaam op tijd allemaal gewassen, gevoed en aangekleed in de auto krijgen? Om nog maar te zwijgen over zwemles. Met een peuter en een baby de oudste omkleden in dat hete zwembad.

Maar toch, het gaat allemaal als vanzelf. In de ochtenden blijft Bas iets langer en maakt hij hun ontbijt en broodtrommeltjes klaar. En ik heb dan de tijd om Matthias te voeden en iedereen te wassen en aan te kleden (inclusief mezelf, ook wel handig). Daarna doe ik Matthias in de Maxi Cosi en bij de crèche en op school klik ik de Maxi Cosi op het onderstel van de kinderwagen en zo hoef ik niet te slepen met dat zware ding.

En ook naar zwemles gaat het goed. Matthias slaapt eigenlijk altijd tijdens het wegbrengen en ik zorg dat Tobias zijn zwembroek al aan heeft onder zijn kleding. Zo hoef ik hem alleen maar uit te kleden. Easy peasy!

Nu scheelt het wel heel erg dat de jongens oud genoeg zijn om te snappen dat mama even geen drinken voor ze kan pakken als ze Matthias aan het voeden is. Of dat als Matthias huilt, ze hem even een speentje kunnen geven of voor hem kunnen zingen, zodat hij weer rustig wordt en negen van de tien keer ook in slaap valt. Ze zijn dan ook hartstikke lief voor hun kleine broertje en willen mama (meestal) graag helpen.

Ik denk dat het ook scheelt dat het ons derde kindje is en we inmiddels wel weten hoe het allemaal werkt met zo’n kleintje. Ik ben ook een stuk relaxter dan bij Tobias en Samuel toen ze nog klein waren. Matthias is dan ook een hele makkelijke baby. Hij is gewend overal mee naar toe te moeten en vind dat ook allemaal prima. Hij valt overal in slaap. Heerlijk zo’n makkelijk ventje!

Ik ben heel erg dankbaar dat ik drie gezonde mannen op de wereld mocht zetten. En die drukte? Die valt best wel mee 🙂

liefs,-2-1

3 gedachten over “Is dat nu echt zo druk, drie kids?

  1. Ik hoop van ganser harte dat ik binnen een paar maanden/jaar jouw visie mag delen. Wij zijn ondertussen nog maar een maand met drie kids en tja… we zoeken elk nog onze weg hier thuis en er wat meer chaos & (nog) wat minder slaap 😄

  2. Wauw, dank je voor deze blog. Wij zouden ook nog graag een kindje willen, maar ik twijfel over zoveel, waaronder dus de drukte. Jouw blog komt als geroepen, ik begin aardig over die streep te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *