La vie de FIT Mama·Lifestyle·Persoonlijk

La vie de Fit Mama 2.0: Afvallen met de NBFM app

Het is de standaard gedachte van heel veel vrouwen op 1 januari: Dit jaar ga ik gezonder eten, meer bewegen en minstens 5 kilo afvallen! Ook bij mij ging die gedachte door mijn hoofd. Nu is het bij mij niet alleen het nieuwe jaar dat me doet verlangen naar een gezondere lifestyle, maar ook het feit dat ik 3 maanden geleden bevallen ben en dus best wat kilo’s kwijt moet. Vlak voor mijn zwangerschap was ik al begonnen aan een gezondere lifestyle en deelde dit in de rubriek La vie de Fit Mama. Het afvallen ging toen best goed alleen aangezien ik toen al snel zwanger raakte, zette ik die rubriek even on hold. Nu is het tijd om weer te starten met afvallen!

Tijdens mijn zwangerschap kwam ik ‘slechts’ 10 kilo aan. Dit kwam grotendeels omdat ik zwangerschapssuiker had en mijn eetpatroon rigoureus moest aanpassen. Een week na de bevalling was ik op 1 kilo na, alle zwangerschapskilo’s alweer kwijt. Beetje jammer alleen dat ik er daarna weer even 3 kilo aanvrat. Ik had immers wat in te halen…

Steeds zei ik tegen mezelf: ” Ok, nu mag je nog even snoepen, maar maandag ga je echt aan de bak!” Uiteraard werkte dat dus niet en zat ik dinsdags alweer te snaaien. Vlak voor de kerst was ik het ineens helemaal zat. Ik werd echt niet blij van mijn spiegelbeeld en wilde na deze derde zwangerschap nu eindelijk weer mijn eigen lichaam terug (en het liefst nog een paar kilo’s minder)…

Op Instagram volgde ik Kimberly van Newborn Fit Mama al een tijdje. Zij begeleid mama’s op het gebied van voeding en sport. Ik zag al heel wat mooie resultaten van andere mama’s voorbij komen en dat werkte enorm motiverend! Daarom mailde ik Kimberly vlak voor de kerst dat ik graag haar programma wilde volgen.

Waarom begin je vlak voor de kerst, hoor ik je denken… Ik bedacht me dat ik zonder dieet er zo makkelijk nog 3 kilo aan zou vreten tijdens de kerstdagen. Nu is het niet zo dat ik me heel erg strak aan het programma heb gehouden tijdens kerst en oudejaarsavond, maar ik heb er wel minder door gegeten. Zo bleef de schade heel erg beperkt!

Inmiddels ben ik een maand bezig. Nu moet ik er wel bij vermelden dat ik pas sinds vorige week echt serieus begonnen ben en ook pas sinds vorige week de workouts ben gaan doen. Eerder kwam het er op de een of andere manier niet van. Maar nu ben ik super gemotiveerd om die kilo’s kwijt te raken en ervoor te zorgen dat ze er ook af blijven!

Volgende week zal ik mijn startgewicht met jullie delen en jullie laten weten hoeveel er inmiddels af is! Mocht je ook benieuwd zijn naar het Newborn Fit Mama programma? Kijk dan even op Kimberly haar website!

mama mamablog lifestyle blog blogger laviedemama.nl

Een gedachte over “La vie de Fit Mama 2.0: Afvallen met de NBFM app

  1. Yeah you go girl! Ik ben heel erg benieuwd naar je afvalweg! Zo kunnen we elkaar motiveren!
    Ik ben 4 december begonnen met het programma en ben dus nu (al) 5,4 kilo kwijt!
    Enorm motiverend is het en de workouts zijn heerlijk om te doen!
    Ik ga je volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *