Feestdagen·Persoonlijk

La vie de Mama’s kerstmis!

Nog een paar dagen en dan is het kerst! Ik heb het idee dat de dagen vanaf eind november echt omgevlogen zijn. Ik heb veel minder van de voorpret kunnen genieten door alle drukte. Volgend jaar moet ik dat echt anders aan gaan pakken. Ik had nog zoveel leuke kerst knutsels liggen die ik van tevoren met de jongens had willen maken. En nog wat leuke DIY’s zoals bijvoorbeeld deze leuke sleetjes voor in de kerstboom die Melanie van BMellow maakte. En normaal gesproken had ik rond deze tijd al minstens 3 verschillende tuincentra bezocht om de kerstshows te bewonderen.

Het is er dit jaar gewoon niet van gekomen. Voornamelijk omdat er een klein ventje bij is gekomen in oktober en we daardoor vooral druk waren met voeden, verzorgen en natuurlijk de kraamvisite. Er staat wel uiteraard een mooie kerstboom en ook heb ik mijn zelfgemaakte houten advent kerstboom weer neergezet met de cadeautjes erin. Ook heb ik hier en daar wel wat kerstige accessoires neergezet, maar zo ‘ all out ‘ als ik normaal gesproken zou gaan, dan heb ik dit jaar niet gedaan.

We vieren het natuurlijk wel zo uitbundig mogelijk 🙂 Onze planning voor de kerst is als volgt:

Kerstavond
Kerstavond vieren we traditiegetrouw met ons gezin. De kids mogen kiezen wat ze willen eten (meestal pannenkoeken) en daarna mogen ze een aantal cadeautjes open maken. Daarna gaan ze lekker op tijd hun bed in en hebben Bas en ik de avond voor onszelf (hoewel we dit jaar natuurlijk Matthias erbij zullen hebben, aangezien hij tegelijk met ons naar bed gaat). We maken dan hapjes of Bas maakt heerlijke sushi en we spelen spelletjes of kijken (Bas verplicht) naar de All you need is love kerstspecial!

kerstmis kerst cadeaus kerstboom laviedemama.nl


1e kerstdag

1e kerstdag vieren we eigenlijk altijd met mijn ouders en zus en zwager. Maar zij zitten dit jaar in Nieuw Zeeland tijdens de kerst dus konden we een keer iets heel anders doen. Normaal gesproken zouden we een kerstdiner maken met z’n allen maar nu kwam mijn schoonmoeder met het idee om naar Sprookjes(winter)wonderland in Enkhuizen te gaan. De jongens vinden het Sprookjeswonderland geweldig en nu met de kerst is het er leuk en sfeervol versierd. Daarna gaan we met zijn allen bij ons thuis gourmetten (een kerst zonder gourmetten is geen kerst, toch?) En na het eten mogen de jongens nog wat cadeaus openmaken en eigenlijk wil ik heel graag met Tobias de Home alone film kijken. Maar even afwachten hoelaat de film begint en of hij dat vol gaat houden!

kerstmis kerst cadeaus kerstboom laviedemama.nl


2e kerstdag

2e kerstdag beginnen we met een heerlijk kerstontbijtje en gaan we daarna richting de schaatsbaan met onze buren. In ons dorp staat ieder jaar rond kerst een schaatsbaantje. Superleuk voor die kleintjes en de ouders kunnen er lekker glühwein of warme chocomel met slagroom drinken. Win/win! Wat we daarna gaan doen staat nog niet helemaal vast.

En dan gaan we alweer richting de jaarwisseling! Wat zijn jullie plannen voor kerst?

mama mamablog lifestyle blog blogger laviedemama.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *