Bloggen·Persoonlijk

Mijn blogger Musthaves: de dingen waar ik niet zonder kan

Ik ben nu al ruim een jaar aan het bloggen. Ik doe het met veel liefde en hoop het dan ook nog heel lang te kunnen doen! Nu zijn er een aantal dingen die ik nodig heb voor het bloggen. Dit zijn mijn blogger musthaves!

Mijn Macbook

Vorig jaar kocht ik bij Leapp een tweedehands Macbook en ik heb er geen moment spijt van gehad. Mijn oude laptop was gecrasht en dus blogde ik op mijn man zijn computer. Niet echt ideaal want dat ding staat helemaal op zolder. Daarom besloot ik voor een nieuwe laptop te gaan kijken. Na wat zoeken op internet besloot ik voor een Macbook te gaan. Alleen zijn die dingen best prijzig. Toevallig opende er net er een Leapp winkel in Haarlem. Alsof het zo had moeten zijn vond ik daar een mooie tweedehands laptop waar ik nog steeds heel erg blij mee ben!

Een snelle internetverbinding

Man, wat heb ik me zitten ergeren tijdens het bloggen toen mijn internet verbinding niet goed werkte. Op bepaalde plekken in huis had ik prima verbinding, maar net op de plekken waar ik graag zat om te bloggen werkte het niet naar behoren. Zo duurde het schrijven van één artikel wel heel erg lang… Inmiddels hebben we een goede verbinding en heb ik overal in huis goede wifi. Scheelt een hoop frustratie, kan ik je vertellen! Nu zou ons internet nog sneller kunnen door middel van glasvezel. Glasvezel is een internetverbinding. Doordat er gebruik wordt gemaakt van dunne glasvezelkabels, wordt informatie met de snelheid van het licht verstuurd. Hierdoor heb je dus hele snelle en betrouwbare internetverbinding!

mijn blogger musthaves kpn internet bloggen canva mamablogger laviedemama.nl

Canva

Canva is een online bewerkingsprogramma waarin je je foto’s kunt bewerken en bijvoorbeeld mooie afbeeldingen met tekst kunt maken voor op Pinterest, Facebook of Instagram. Ik maak er altijd mijn afbeeldingen mee die ik boven een artikel zet. Ideaal en makkelijk in gebruik. De meeste ontwerpen zijn gratis.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: Mijn 25 favorieten

Planner

Om overzicht te houden in welke artikelen ik online heb gezet en welke ik nog moet plaatsen, maak ik gebruik van een planner. Afgelopen jaar gebruikte ik o.a. de Purpuzplanner, voor dit jaar ben ik nog een beetje zoekende. Het is echter wel noodzaak om een planner te gebruiken. Zo weet ik precies wanneer ik wat gepland heb en wanneer een deadline voor een samenwerking is.

Mijn telefoon

Ik kan voor het bloggen absoluut niet zonder mijn telefoon. Ik maak er foto’s mee, ik zet er ideeën voor leuke artikelen in, ik post dingen op alle social media via mijn telefoon en ik heb er een WordPress app op. Zo kan ik overal artikelen schrijven. Het finetunen van artikelen doe ik echter wel altijd op mijn laptop. Maar toch vind ik het makkelijk om ook op mijn telefoon te kunnen schrijven. Als ik dan in bed lig en ik heb ineens een super idee voor een mooie tekst, dan kan ik dat meteen erin verwerken!

Als jij ook blogt, wat zijn jouw blogger musthaves?

liefs,-2-2

Een gedachte over “Mijn blogger Musthaves: de dingen waar ik niet zonder kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *