Persoonlijk

Mijn voornemens van 2017, welke heb ik waargemaakt

Eind vorig jaar schreef ik over mijn goede voornemens voor 2017. Ik zag het helemaal voor me en dit jaar zou ik ze echt allemaal waar gaan maken. Maar is dat echt gebeurd?

Mijn huis ontspullen

Ik moet zeggen, ik heb dit jaar best veel opgeruimd. Het jaar ervoor had ik al heel veel dingen verkocht op een rommelmarkt en alles wat ik niet verkocht, heb ik naar de kringloop gebracht. Maar nog steeds hadden we heel veel spullen. Ondanks dat ik denk dat het hier nog wel iets minimalistischer mag, heb ik afgelopen jaar wel al veel opgeruimd, verkocht en weggegooid. Dit voornemen is dus wel geslaagd, en deze ga ik voor 2018 ook inzetten. Nog meer opruimen!

Minder tijd aan mijn Iphone besteden

Dit voornemen is jammerlijk gefaald. En dit heeft alles te maken met mijn blog. Even snel een artikelidee in mijn telefoon zetten, reacties lezen, social media bijhouden. Ik doe het allemaal vaak even snel tussendoor. Wat betekent dat ik best veel op mijn telefoon zit. Ik zou het heel graag anders zien en het telefoongebruik meer willen beperken tot de avonden als de kids op bed liggen. Dit voornemen gaat dus ook nog een jaartje mee! Hopelijk kan ik aan het einde van volgend jaar mededelen dat het me in 2018 wel gelukt is!

Mijn tijd voor mezelf nuttiger besteden.

Ik wilde meer ‘nuttige’ dingen doen en dan vooral in de avonden. Niet meer doelloos op Facebook zitten, urenlang Netflixen, op de bank hangen. Ik moet zeggen, Netflixen doe ik een stuk minder. Bloggen weer wat meer en dat vooral in de avonden. Dus ja, mijn avonden lijken iets nuttiger besteed te worden. Doel bereikt dus!

Beginnen met sporten

….. Tja ik kan natuurlijk mijn zwangerschap als excuus aandragen maar daar trap zelfs ik niet in. Ik was dit jaar wederom veels te lui. In 2018 wil ik echter eindelijk eens vol zelfvertrouwen in een bikini rondlopen, dus ik zal echt aan de bak moeten. Binnenkort zal ik mijn plan met jullie delen en jullie meenemen in mijn (hopelijk) succesvolle afvalplan.

Elke dag een geluksmomentje opschrijven

Ook dit heb ik niet gedaan… Jammer want we hadden dit jaar heel wat geluksmomentjes! En het lijkt me zo leuk om een album te maken met een foto van elke dag. Elke dag een geluksmomentje. We gaan in 2018 voor poging numero dos!

Wat meer tijd besteden aan het afwerken van mijn Day Zero Project

Oei, het gaat niet echt geweldig met mijn voornemens hè? Ook hier heb ik me niet heel erg bezig gehouden. Ik moet echt de lijst weer eens bekijken. Waarschijnlijk heb ik een aantal punten onbewust wel gedaan, maar niet opgeschreven. In 2018 ga ik hier weer mee aan de bak! Misschien moet ik maar gewoon een nieuwe lijst maken…

Minder snoepen

Dit is een half jaar wel heel goed gegaan. Toen ontdekte ik namelijk dat ik zwangerschapssuiker had en moet ik per direct stoppen met snoepen. Ik heb me hier heel goed aan gehouden en dus ruim een half jaar niets gesnoept. Toen ik eenmaal bevallen was heb ik wel weer gesnoept, maar aangezien ik door de zwangerschapssuiker een verhoogde kans op diabetes heb, is het beter om zo min mogelijk te snoepen. Dit ga ik dus doorzetten in 2018.

Minder op de klok kijken en meer go with the flow

Dit is niet helemaal haalbaar, ben ik achtergekomen. Met zoveel verplichtingen en dingen die gedaan moeten worden moet je wel op de klok kijken. Meer go with the flow ben ik ook niet geworden eigenlijk. Ik vind dat toch een lastig iets. Ik ga het uiteraard weer proberen in 2018 maar ik doe geen beloftes, haha.

Meer tijd samen met Bas

En dan bedoelde ik niet naast elkaar op de bank voor de tv, maar tv uit, telefoons weg en gewoon gezellig kletsen met een hapje en drankje of een spelletje doen. Nou, spelletjes hebben we niet heel veel gedaan dit jaar. Maar ik heb Bas wel een leuk spel gegeven voor kerst, Ticket to ride, dus ik hoop dat we toch wel iets meer gaan spelen. Hapjes avondjes hebben we wel regelmatig gedaan en we zijn ook best wel wat keren samen op date geweest. We zijn zelfs een weekendje weg geweest met z’n tweetjes dus dit voornemen is zeker geslaagd!

Conclusie: de helft is gelukt, de andere helft dus niet. Best een ok score al zeg ik het zelf. Uiteraard heb ik voor 2018 ook wel wat ideeën voor goede voornemens maar ik denk dat als ik zo doorga als afgelopen jaar (behalve het sporten dan) dat het dan best goed gaat komen met me ; )

Doen jullie aan goede voornemens?

mama mamablog lifestyle blog blogger laviedemama.nl

2 gedachten over “Mijn voornemens van 2017, welke heb ik waargemaakt

  1. Dat afvallen gaat vast goedkomen nu! 😉 ik doe met je mee.
    Wat betreft die geluksmomentjes… had je mijn leuke winactie al gezien? 😏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *