Baby·Persoonlijk·Tags

Post Pregnancy Tag

Een tijdje geleden zag ik bij de Fantastic Moms de Post Pregnancy Tag voorbij komen. Aangezien ik inmiddels alweer 7 weken geleden bevallen ben van Matthias, leek het me leuk deze in te vullen!

Hoe oud is je kindje nu?

Matthias is nu dus 7 weken oud! Echt ongelofelijk (pas op: cliché gevaar) hoe ontzettend snel de tijd gaat. Geboren op 3 oktober en nu zitten we alweer bijna in december…

Bevalling tag zwangerschap baby laviedemama.nl

Hoe voel je je?

Eigenlijk heel erg goed! Ik had gedacht dat het herstel van deze derde bevalling langer zou gaan duren, want tja, derde keer bevallen… Ik ben iets ouder (ok, nu is 34 niet heel oud, maar toch ouder dan toen ik Tobias kreeg) en mijn zwangerschap was een stuk zwaarder dan de andere twee zwangerschappen. Maar toch voelde ik me al heel snel weer redelijk mezelf… Op de hormonen na dan 🙂

Nog last van kwaaltjes?

Ja dat dan weer wel… Haaruitval, lage weerstand, een oncharmant iets wat ik hier niet hardop zal zeggen maar laten we zeggen dat het een souvenir was van het persen….

Is je eetlust veranderd?

Ja en hoe! Mocht ik tijdens mijn zwangerschap veel dingen niet en ook maar een bepaald aantal koolhydraten per maaltijd, zodra ik bevallen was, had ik even wat in te halen. De broodjes carpaccio en chocola waren niet aan te slepen. En nog eet ik veel, ook omdat ik borstvoeding geef. Door die borstvoeding heb ik de hele dag door trek in eten. Iets waar ik wel mee moet gaan stoppen want anders gaat het getal op de weegschaal straks echt omhoog in plaats van naar beneden…

Zwangerschapskilo’s?

Die was ik allemaal kwijt. Maar de teller op de weegschaal gaat heel gestaag stiekem weer iets omhoog. Tijd om op te gaan letten dus.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Met gemengde gevoelens. Aan de ene kant heel blij dat het klaar is, want ik vond dit een hele zware zwangerschap door o.a. de diabetes en het feit dat ik al twee kinderen rond had lopen. Maar aan de andere kant, het idee dat dit misschien de laatste zwangerschap is geweest en dit dus een soort afsluiting is van een fase. Heel dubbel dus.

Hoe kijk je terug op je bevalling?

Positief! Ik was echt wel bang om te bevallen omdat mijn bevalling van Sam niet heel vlot verliep. Maar deze bevalling ging eigenlijk heel erg goed zoals je in mijn bevallingsverhaal deel 1 en deel 2 hebt kunnen lezen!

Bevalling tag zwangerschap baby laviedemama.nl

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Pfoe dat is een lastige, want hoewel het een goede bevalling was, deed het wel ontzettend veel zeer…. Maar ja, het was wel met 2,5 uur klaar. Die zwangerschap duurde 9 maanden. Dus dan kies ik denk ik toch voor de bevalling.

Zijn er dingen die je anders had gewild?

Ik had graag een iets minder zware zwangerschap gehad zodat ik er echt van had kunnen genieten. Maar ik mag eigenlijk niet klagen want ik heb inmiddels drie gezonde kinderen op de wereld gezet en dat is uiteindelijk het belangrijkste!

Hoe is het met jullie kindje?

Hartstikke goed! Hij doet het echt zo goed! Hij eet, slaapt en poept. En afentoe huilt hij. Als hij honger heeft, of een vieze luier, of als hij liever bij mama ligt in plaats van in de box. Zijn grote broers zijn ook stapelgek op hem en Matthias vind ze ook machtig interessant. Zo schattig om te zien!

Hoe zijn de nachten?

Nou, we mogen echt niet klagen! Matthias komt gemiddeld één keer per nacht. Meestal voed ik hem rond 21.00/21.30 uur en dan komt hij vervolgens tussen 04.00 uur en 05.00 uur (als we mazzel hebben, er zitten natuurlijk ook afentoe wel wat minder goede nachten tussen) en daarna meestal al weer snel daarna rond 06.00 uur. Maar dat is echt veel beter dan dat je 3 keer per nacht aan het voeden bent. We zijn heel blij dus!

Genietmomentjes?

De hele dag door! Als hij lekker bij me aan het drinken is, als hij heerlijk ligt te slapen in de box, als hij naar me lacht, als Tobias hem troost door tegen hem te kletsen. Ik geniet enorm van mijn mannengezin!

Bevalling tag zwangerschap baby laviedemama.nl

De grootste verandering?

De grootste verandering…. Er is niet zo heel veel verandert omdat we natuurlijk al twee kinderen hadden. Het is alleen iets drukker en onze avonden zijn wat korter. Maar ik weet dat dat over een tijdje ook weer beter gaat. Dan gaat Matthias gewoon tegelijk met zijn broers om 19.00 uur zijn bedje in en hebben wij nog een avond voor onszelf. Iets wat we nu even niet hebben, maar dat komt wel weer.

Aan het werk?

Nog niet gelukkig. Ik moet er nu echt nog niet aan denken. Ik geniet nog veels te veel van mijn babybubbel! Heerlijk om lekker thuis bij de mannen te zijn en even niet aan werk te hoeven denken. Dat komt eind februari wel weer 🙂

Jouw tip voor (aanstaande) moeders?

Vertrouw op je moedergevoel. En geniet. Echt waar, ik dacht dat ik bij Tobias en Samuel al genoot, maar nu dat ik wat zelfverzekerder ben (hallo, het is de derde baby, dat mag dus ook wel eens) kan ik veel meer genieten. Ik maak me ook veel minder druk om onbenullige dingen. Alleen om wat er echt toe doet.

Aangezien MeerVanMir ook pasgeleden bevallen is, vul jij hem ook in?

3 gedachten over “Post Pregnancy Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *